trasa Helloween i Gamma Ray

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

trasa Helloween i Gamma Ray

Post autor: Ironkostek »

zapowiada sie nieprzecietna trasa: Helloween i Gamma Ray oraz gdzieniegdzie goscinnie Axxis. Co prawda Polska na razie nie jest uwzgledniona w trasie, ale 3 koncerty odbeda sie w Czechach i odnosnie szczegolow odsylam na http://www.treasurechest.de/index.php
Ostatnio zmieniony ndz paź 28, 2007 2:59 pm przez Ironkostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 357

Re: trasa Helloween i Gamma Ray

Post autor: Deleted User 357 »

Jak będzie w Polsce to może się wybiorę,na Gamma Ray,bo Helloween to obecnie dno twórcze.
Caleb
-#Invader
-#Invader

Post autor: Caleb »

prawdopodobnie bede w Zlinie \m/
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Żelazny pisze:Jak będzie w Polsce to może się wybiorę,na Gamma Ray,bo Helloween to obecnie dno twórcze.
I koncertowo Gamma też obecnie zjada Helloween na luzaku :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Żelazny pisze:Jak będzie w Polsce to może się wybiorę,na Gamma Ray,bo Helloween to obecnie dno twórcze.
moglbys kolego swoje zarzuty sprecyzowac? :???: bo jak na moj gust sa bezpodstawne.
Helloween nie nagral z Derisem slabego albumu, za to z Kiske 2 genialne, ale tez 2 kiepskie.
The Legacy jest bardzo dobrym, rozbudowanym i urozmaiconym albumem :cool:
I jezeli jestes zdania, ze np. poszczegolne albumy sa do siebie podobne to znaczy, ze ich chyba nie sluchales :-o
Deleted User 357

Generalnie to uważam że cały geniusz z Helloween odpłynął wraz z odejściem Kaia Hansena. Poźniejsze płyty powyżej "niezłej" nie wypłyneły,(niezłe są Dark Ride i Better Than Raw),reszta totalnie przeciętna,(no poza totalnym nieporozumieniem czyli Chameleon),a już płyty nagrane po odejściu Grapowa i Kuscha są moim zdaniem totalnie asłuchalne - zresztą słabiusieńki Rabbit i b. dobry debiut Masterplan w porównaniu jednoznacznie wskazują kto nadawał temu zespołowi jeszcze jako taki ton.
Ironkostek pisze:The Legacy jest bardzo dobrym, rozbudowanym i urozmaiconym albumem :cool:
I nudnym jak jasna cholera,przypomina mi to Keepery z dawnych lat ale w wersji ala botswana. Zresztą the Legacy to chyba pogrzeb tego zespołu,może 2 kawałki dają radę,reszta jest nie do przejścia. Tej nowej koncertówki nie słyszałem jeszcze,recenzje są raczej niezbyt pozytywne. Chyba przesłucham z ciekawości

A Kai z Gammą może już takich świetnych płyt nie nagrywa,ale ciała na pewno nie daje
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Lucy »

Sam żeś jest dno :closed

Chociaż z drugiej strony Legacy mi się nijak nie podoba :razz:
Może następna będzie lepsza, ale jak nie przyjadą do Polski, to ja do żadnego Żlina nie jadę :closed :closed :closed
Deleted User 357

Chociaż z drugiej strony Legacy mi się nijak nie podoba :razz:
Widzisz prawda w oczy kole :razz:
śfinks pisze:Może następna będzie lepsza
W tym składzie to jak nagrają coś na poziomie chociażby Better Tha raw to będzie święto lasu :razz:
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Żelazny pisze:W tym składzie to jak nagrają coś na poziomie chociażby Better Tha raw to będzie święto lasu :razz:
Skład jest dobry, tylko niech Sasunia nie komponuje :B
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

brak mi slow.. Ironkostek poratuj ?
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Żelazny pisze:może 2 kawałki dają radę,reszta jest nie do przejścia.
Co to znaczy nie do przejścia? Jak dla mnie Kipery wogle mnie nie zawiodły i idealnie zespół podniósł się po kiepawym Rabbicie.
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Żelazny pisze:Generalnie to uważam że cały geniusz z Helloween odpłynął wraz z odejściem Kaia Hansena. Poźniejsze płyty powyżej "niezłej" nie wypłyneły,(niezłe są Dark Ride i Better Than Raw),reszta totalnie przeciętna,(no poza totalnym nieporozumieniem czyli Chameleon),a już płyty nagrane po odejściu Grapowa i Kuscha są moim zdaniem totalnie asłuchalne - zresztą słabiusieńki Rabbit i b. dobry debiut Masterplan w porównaniu jednoznacznie wskazują kto nadawał temu zespołowi jeszcze jako taki ton.
Ironkostek pisze:The Legacy jest bardzo dobrym, rozbudowanym i urozmaiconym albumem :cool:
I nudnym jak jasna cholera,przypomina mi to Keepery z dawnych lat ale w wersji ala botswana. Zresztą the Legacy to chyba pogrzeb tego zespołu,może 2 kawałki dają radę,reszta jest nie do przejścia. Tej nowej koncertówki nie słyszałem jeszcze,recenzje są raczej niezbyt pozytywne. Chyba przesłucham z ciekawości

A Kai z Gammą może już takich świetnych płyt nie nagrywa,ale ciała na pewno nie daje
sam jestes slabiutenki...
Jesli uwazasz np. 'Occasion Avenue', 'Silent Rain', 'Do You Know What You're Fighting For', 'Come Alive', 'The Shade In The Shadows' za kawalki nie do przejscia najwidoczniej slon nadepnal ci na ucho...
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

a ja uważam, że gayoween i ramma gay są słabiuteńkie. i co z tego?
się podniecacie coponiektórzy, jak ktoś coś złego powie, że wam para uszami pójdzie zaraz.
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ironkostek pisze:sam jestes slabiutenki...
Jesli uwazasz np. 'Occasion Avenue', 'Silent Rain', 'Do You Know What You're Fighting For', 'Come Alive', 'The Shade In The Shadows' za kawalki nie do przejscia najwidoczniej slon nadepnal ci na ucho...
Occasion Avenue nie łykam, a wszystko co na tej płycie nie jest "oh! so! epic!" jest tak popowe, że aż przykro. Złe połączenie :razz:

Więc tak, jak wiecie, ja uważam iż Deris i płyty stworzone z jego udziałem są boskie jak również uważam, że obecny skład to na prawdę fajni muzycy i cieszę się, że kapela tak dobrze sobie radzi po dwóch konkretnych rozpadach (1993, 2001). Co nie zmienia faktu, że Legacy to nie jest to, czego ja chciałabym słuchać w ich wykonaniu i zdania nie zmienię, nie łykam tej płyty i uważam, że stać ich na więcej.

A jak nie przyjadą do Polski to im takiego focha strzelę, że łuhuhu...
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Norka pisze:a ja uważam, że gayoween i ramma gay są słabiuteńkie. i co z tego?
się podniecacie coponiektórzy, jak ktoś coś złego powie, że wam para uszami pójdzie zaraz.
ale ta cala masturbacja nad maidenami na tym forum jest jak najbardziej normalna?
same ochy i achy bez krztyny krytycznego spojrzenia.
Nieskonczone dywagacje, porownywanie kazdego albumu z kazdym, kazdej solowki z kazda. Ech...

Ja uwazam, ze Helloween swietna kapela jest i bede bronil swojego zdania :twisted:
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

Ironkostek pisze:ale ta cala masturbacja nad maidenami na tym forum jest jak najbardziej normalna?
a skąd mam wiedzieć? nie masturbuję się przy młejdłen :B
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

ale ta cala masturbacja nad maidenami na tym forum jest jak najbardziej normalna?
Nieskonczone dywagacje, porownywanie kazdego albumu z kazdym, kazdej solowki z kazda. Ech...
a na którym forum tak jest? :shock: bo tutaj to tylko ja i wicher lubimy iron maiden :B
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

Matek pisze:Cytat:

a na którym forum tak jest? :shock: bo tutaj to tylko ja i wicher lubimy iron maiden
sie prowokator znalazl ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Stoneman pisze:sie prowokator znalazl ;)
ale ja przecież całkiem serio :P
Deleted User 357

EvE pisze:Co to znaczy nie do przejścia? Jak dla mnie Kipery wogle mnie nie zawiodły i idealnie zespół podniósł się po kiepawym Rabbicie.
To znaczy że słabe i asłuchalne :razz:
Ironkostek pisze: sam jestes slabiutenki...
Owszem tak uważam,no może Silent Rain razem z My Life For One Mor Day to jedyne znośne kawałki na płycie,reszty nie jestem w stanie przesłuchać do końca,szczerze,jeśli Come Alive Ci się podoba to masz niskie wymagania;]
śfinks pisze:a wszystko co na tej płycie nie jest "oh! so! epic!" jest tak popowe, że aż przykro.
Jezusicku,ja się z Tobą zgadzam O_o
Ironkostek pisze: Ja uwazam, ze Helloween swietna kapela jest i bede bronil swojego zdania :twisted:
Świetna to ona była,dawno temu ;-)
Ale generalnie to:
Norka pisze:się podniecacie coponiektórzy, jak ktoś coś złego powie, że wam para uszami pójdzie zaraz.
Czru,5;]
ODPOWIEDZ