07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Post autor: labutanol »

Qba666 pisze:Wiec smialo mozna powiedziec ze to bedzie ostatni koncert Iron Maiden w tym kraju. No ni jak im sie nie oplaca tu przyjezdzac nikt tu plyt nie kupuje a co dopiero mowic o koncercie gdzie sam bilet 130 zl kosztuje.
Ja wam powiem czym to jest spowodowane

1. Ceny koncertów ( z roku na rok coraz drożej)
2. Ceny płyt - płyty są makabrycznie drogie, przy naszych polskich zarobkach O_o

i wy sie dziwicie, że ludzie płyt nie kupują albo, że koncert sie słabo sprzedaje... Pewnie ktoś zaraz powie z was że to nie prawda bo Meta sie sprzedala, ale ludzie poprostu wybierają miedzy koncertami, bo ich nie stać na kilka. np jak ja bym nie miał kasy i mialbym wybrac miedzy koncertem Deep Purple a koncertem Black Sabbath automatycznie wybieram to drugie bo na Purplach byłem 3x a na Sabbath ani raz. Wiec moze i tak samo jest w przypadku Maiden i Mety.

po za tym patrząc statystycznie w ciągu ostatnich 10 lat Meta w Polsce była 2 razy a Maiden 6 razy.
a Co do tego radia to najwyzszy czas coś zmienić, bo poza radiem Rzeszów i audycjami Kaczkowskiego w trójce to nie złe kurewstwo i burdel
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

klabut pisze:Ceny koncertów
Koncerty Maiden czy Mety są akurat śmiesznie tanie. 130zł za bilet to jakieś 2-3 dni dorywczej pracy, więc każdy kto wyskakuje z tekstem, że nie ma kasy trochę mnie śmieszy. Inna sprawa jak ktoś ma na utrzymaniu rodzinę itp. jednak mimo wszystko odłożyć kasę na bilet wiedząc o koncercie pół roku wcześniej to żaden problem.

Co do cen płyt zgadzam się w zupełności - są za drogie. Jednak należy pamiętać, że zarobki Polaków systematycznie idą w górę, a ceny płyt od kilku lat utrzymują się na podobnym poziomie, wiec idziemy w dobrym kierunku.
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Mr.Hankey pisze:Koncerty Maiden czy Mety są akurat śmiesznie tanie. 130zł za bilet to jakieś 2-3 dni dorywczej pracy, więc każdy kto wyskakuje z tekstem, że nie ma kasy trochę mnie śmieszy. Inna sprawa jak ktoś ma na utrzymaniu rodzinę itp. jednak mimo wszystko odłożyć kasę na bilet wiedząc o koncercie pół roku wcześniej to żaden problem.
bilet + przejazd w obie strony + cos do żarcia + parking +"..." razy kilka koncertów to juz nie 130 zł
Mr.Hankey pisze:Co do cen płyt zgadzam się w zupełności - są za drogie. Jednak należy pamiętać, że zarobki Polaków systematycznie idą w górę, a ceny płyt od kilku lat utrzymują się na podobnym poziomie, wiec idziemy w dobrym kierunku.
1. bardzo wolno
2. w dużych miastach
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

klabut pisze:
Mr.Hankey pisze:Koncerty Maiden czy Mety są akurat śmiesznie tanie. 130zł za bilet to jakieś 2-3 dni dorywczej pracy, więc każdy kto wyskakuje z tekstem, że nie ma kasy trochę mnie śmieszy. Inna sprawa jak ktoś ma na utrzymaniu rodzinę itp. jednak mimo wszystko odłożyć kasę na bilet wiedząc o koncercie pół roku wcześniej to żaden problem.
bilet + przejazd w obie strony + cos do żarcia + parking +"..." razy kilka koncertów to juz nie 130 zł
Bilet wygrywasz + jedziesz na gapę + nie jesz razy kilka koncertów to nie jest nawet 130 zł. Ewentualnie jeszcze pijesz browary.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Do koncertu jeszcze 6 miesięcy, poczekajmy, jeżeli bilety pójdą slabo organizator może zmienić obiekt na mniejszy, w Polsce popularność Maiden jest promilowa w stosunku do świata, tan show mogliby w Spodku zrobić!
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

faust pisze:tan show mogliby w Spodku zrobić!
:beer
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Spodek planuje remont. Poza tym pewnie koszt wynajęcia Spodka jest większy, niż tego gruzowiska Gwardii.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Piwowarus pisze:Spodek planuje remont. Poza tym pewnie koszt wynajęcia Spodka jest większy, niż tego gruzowiska Gwardii.
O tym już nie wspomnę, w tej chwili nie ma o czym mówić, pożyjemy zobaczymy :!:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

klabut pisze:bilet + przejazd w obie strony + cos do żarcia + parking +"..."
Niech będzie nawet 300zł - tydzień rozdawania gazet, ulotek, czegokolwiek. Wystarczy zamiast siedzieć na dupie zając się jakąś robotą i taki wydatek przestaje być problemem. Zwłaszcza jeśli jest się uczniem/studentem. Trzeba chcieć. Sam niestety znam takich, którzy niby by poszli, ale TYLE kasy niema. Co ciekawe na fajki i browar mają codziennie... Kwestia priorytetów.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Mr.Hankey pisze:Niech będzie nawet 300zł - tydzień rozdawania gazet, ulotek, czegokolwiek.
Aj tam gadanie, mimo wszystko nie jest tak strasznie prosto zarobić i ja tam rozumiem, że ktoś nie ma pieniędzy na każdy koncert jaki by chciał.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

herki pisze:
klabut pisze:
Bilet wygrywasz + jedziesz na gapę + nie jesz razy kilka koncertów to nie jest nawet 130 zł. Ewentualnie jeszcze pijesz browary.
Dokładnie. Poza tym, jak nie wygrasz biletu czy coś to gig jest dopiero w sierpniu. Do tego czasu zdąży się zarobić te 130 zł plus przejazd, jedzenie, parking i tak dalej. Wystarczy chcieć.
Piwowarus pisze:Aj tam gadanie, mimo wszystko nie jest tak strasznie prosto zarobić i ja tam rozumiem, że ktoś nie ma pieniędzy na każdy koncert jaki by chciał.
co trudnego jest w zarobieniu 300 złotych w osiem miesięcy (powiedzmy, że dowiedzeliśmy się o koncercie w styczniu)?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

niestety termin Metallici powoduje slabsza sprzedaz biletow na MAIDEN.
Dzis nawet u siebie w miescie widzialem billboardy koncertu MEty w polsce a wiec promocje ma tez lepsza :/
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Budziol pisze:Dzis nawet u siebie w miescie widzialem billboardy koncertu MEty w polsce a wiec promocje ma tez lepsza :/
Dziwi Cię to? Poważnie?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

nie tyle dziwi co zaluje ze tak jest :)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Brat Karima pisze: co trudnego jest w zarobieniu 300 złotych w osiem miesięcy (powiedzmy, że dowiedzeliśmy się o koncercie w styczniu)?
W osiem miesięcy to nie problem, Mr.Hankey napisał, że na koncert 300zł można spokojnie zarobić w tydzień i z tym się nie zgadzam.
No i też pamiętać należy, że koncertów z reguły chce sie zobaczyć więcej niż jeden, tylko na przykład pięć no i wtedy rozumiem, jeśli ktoś musi zrezygnować z jednego z nich bo nie ma na niego kasy.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Ale nie przesadzajcie tak, że będzie tak mało ludzi na koncercie. Wielu planuje dopiero później bilety kupić, w moim otoczeniu co najmniej kilku takich jest.

Płyty Maiden też tak strasznie drogie nie są, prawie co rok jest promocja, gdzie cena spada miejscami do poniżej 30zł.
Awatar użytkownika
piter
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: piter »

Budziol pisze:niestety termin Metallici powoduje slabsza sprzedaz biletow na MAIDEN.
Dzis nawet u siebie w miescie widzialem billboardy koncertu MEty w polsce a wiec promocje ma tez lepsza :/
ale Meta juz jest wyprzedana wiec ludzie beda teraz na Maiden kupować - a i promocja Ironów na pewno będzie - w sumie to nie wiem czemu już tych plakatów Mety nie zaminili na Maidenów czy innych koncertow ktore organizuja
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Piwowarus pisze:Mr.Hankey napisał, że na koncert 300zł można spokojnie zarobić w tydzień i z tym się nie zgadzam.
Takie zdarzenie miało miejsce i jest to niepodważalny fakt. W 2003 roku jeszcze jako uczeń liceum, zbierałem fundusze na koncert i przejazd na Maiden do Wrocławia. Kilka miesięcy wcześniej rodzice zasponsorowali mi gig w Katowicach i stwierdzili, że teraz nie mają kasy.
Nie miałem wyboru i musiałem ruszyć się i popracować. załapałem się do kolportażu jednej z Warszawskich, darmowych gazet (Pasmo, Passa już nie pamiętam dokładnie). Za dwa dni pracy dostałem 90zł. Kolejne trzy dni rozdawałem ulotki jakiejś szkoły językowej. Pamiętam, ze łącznie za pięć dni pracy zarobiłem prawie 300zł a jakoś specjalnie się przy tym nie narobiłem.
Nie pisz mi więc proszę, że nie można w tydzień ogarnąć 300zł, bo gwarantuje Ci, że można i to zbytnio się nie przepracowując. Trzeba chcieć.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Hm, wiecie co, jak to czytam, to mysle sobie - czemu sie tak przejmujecie? Kto zarobi, to zarobi. Kto ma, ten ma, a kto nie pojdzie - nie pojdzie. Poza tym do koncertu zostalo przeszlo 5 miesięcy... to nie lata 80. gdzie maiden byli SOLD OUT w pare tygodni. Proponuję wrzucic na luz i zacząć się uczyć, bo może kilku z Was z powodu zlych stopni uslyszy od rodzicow - "Zostajesz w domu" hehe :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

widman pisze:Hm, wiecie co, jak to czytam, to mysle sobie - czemu sie tak przejmujecie? Kto zarobi, to zarobi. Kto ma, ten ma, a kto nie pojdzie - nie pojdzie. Poza tym do koncertu zostalo przeszlo 5 miesięcy... to nie lata 80. gdzie maiden byli SOLD OUT w pare tygodni. Proponuję wrzucic na luz i zacząć się uczyć, bo może kilku z Was z powodu zlych stopni uslyszy od rodzicow - "Zostajesz w domu" hehe :D
Nawiedzona gadanina bez sensu, mio koledzy bilety kupią np. w maju, nie ma teraz o czym mówić :!:
ODPOWIEDZ