Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Behemoth

Post autor: Dani Filth »

Nemesis...as one we stand!!
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

No pięęęęknie. Uwielbiam takie akcje. Ciekawe jak się skończy....
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Dlaczego litości? Powinno zostać wszczęte postępowanie. Ciekawe jakby tak koran podarł gdzieś na Bliskim Wschodzie...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

...Nergal targał Biblię na wielu koncertach w USA, Kanadzie i innych krajach Europy (Youtube :) ) i nigdzie nie wybuchła z tego powodu żadna afera. Mam nadzieję ,ze najwyżej dostanie jakąś grzywnę i tyle
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

A ja bym chciał żeby wszyscy z tego równo zwyli a Nowak wyszedł (po raz kolejny) na idiotę.
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

The Burczax pisze:Dlaczego litości? Powinno zostać wszczęte postępowanie.
Obrazek
M@ti pisze:A ja bym chciał żeby wszyscy z tego równo zwyli a Nowak wyszedł (po raz kolejny) na idiotę.
Tak będzie, tylko po co zawraca dupe :roll:
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Nergal doskonale zdawał sobie sprawę z faktu, że ktoś się do tego przyczepi i wiedział, że coś co może przejść w Stanach, w Polsce może być problemem. Kolejny środek promocji ;)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Ja bym chciał, żeby Nergal poszedł za to do pierdla. I żeby go Nowak udupił. Nie to, że tak bronię biblię, ale to podarcie było totalnie żałosne, niech się czegoś nauczy Adaś :]
norbert
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: norbert »

Ja nie wiem jak darcie biblii może robić jeszcze na kimś wrażenie
El Dorado

Post autor: El Dorado »

No sorry, Polska jest katolickim krajem, konserwatywnym dość, i nie dziwcie się, że tak jest. To nie tylko rydzyk, to cały kościół. heh.

http://pl.youtube.com/watch?v=KzR4IQs4AJU

http://pl.youtube.com/watch?v=u6aOflnvq ... re=related
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Właśnie chciałem podać tego linka. Zabijcie mnie.

Jeśli tego sk**wiela (przepraszam) potrakują na poważnie do Polska udowodni (nie pierwszy raz zresztą), że jest prowincjonalnym ciemnogrodem, w którym cenzura to jedyna linia obrony :roll: Ryszard Nowak to głupi i arogancki pajac, który liczy na swoje 5 minut. Dotknęło go to "molestowanie przez księdza'' i teraz chce wyjść obronną ręką, ale brakuje mu argumentów.
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Dani Filth pisze: Jeśli tego sk**wiela (przepraszam) potrakują na poważnie do Polska udowodni (nie pierwszy raz zresztą), że jest prowincjonalnym ciemnogrodem, w którym cenzura to jedyna linia obrony :roll: Ryszard Nowak to głupi i arogancki pajac, który liczy na swoje 5 minut. Dotknęło go to "molestowanie przez księdza'' i teraz chce wyjść obronną ręką, ale brakuje mu argumentów.
Ok, w pełni się zgadzam z Tobą, ale mówimy o tym co Nergal zrobił, czyli o zbeszczeszczeniu Biblii. Powinien za to być ukarany, ale tylko gdy ktoś z obecnych tam poczuł, że obrażane są jego uczucia religijne, jak nie, to nie ;-)
El Dorado

Post autor: El Dorado »

The Burczax pisze:
Dani Filth pisze: Jeśli tego sk**wiela (przepraszam) potrakują na poważnie do Polska udowodni (nie pierwszy raz zresztą), że jest prowincjonalnym ciemnogrodem, w którym cenzura to jedyna linia obrony :roll: Ryszard Nowak to głupi i arogancki pajac, który liczy na swoje 5 minut. Dotknęło go to "molestowanie przez księdza'' i teraz chce wyjść obronną ręką, ale brakuje mu argumentów.
Ok, w pełni się zgadzam z Tobą, ale mówimy o tym co Nergal zrobił, czyli o zbeszczeszczeniu Biblii. Powinien za to być ukarany, ale tylko gdy ktoś z obecnych tam poczuł, że obrażane są jego uczucia religijne, jak nie, to nie ;-)
Prawda, tu się zgodzę. Ja jakybm był na tym koncercie to bym zgłosił xD Bo Adam Darski lekko przesadził. Rozumiem, wielcy sataniści, taka poza. Ale są granice, i takim zachowaniem on prowokuje takich łbów jak Nowak ;-) Póki co żyjemy w katolandzie i trzeba się z tym pogodzić i próbować to zmienić pokazując, że np. Behemoth to tak na prawde nic złego, że to chłopy co grają sobie i ludziom kawał muzy a nie wzbudzając większą nienawiść i sprzeciw tymi motywami z biblią. Szczerze mówiąc to to żałosne jest :)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

No Nergal to pajac pokroju Rysia Nowaka, tylko że Nergal nie odwołuje koncertów.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Jakie zbeszczeszczeniu Biblii. Podarł parę karteczek. Zresztą, czym ta książeczka rożni się od innych. Niczym. Równie dobrze mógłby drzeć książkę kucharską Pascala.

Kurwa, Polska jest krajem świeckim i nie kumam czemu tego typu wybryki ściga policja a nie pan Nowak z oskarżenia cywilnego. Jak dla mnie to Nergal może sobie palić biblię i obrazy wszystkich świętych. A, że jest to pajacowanie mierzone na rozgłos to swoją drogą.
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

tomtomala pisze:Jakie zbeszczeszczeniu Biblii. Podarł parę karteczek. Zresztą, czym ta książeczka rożni się od innych. Niczym. Równie dobrze mógłby drzeć książkę kucharską Pascala.
Właśnie. Zresztą takie rzeczy robiły już wcześniej inne polskie zespoły ;-)
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

tomtomala pisze:Zresztą, czym ta książeczka rożni się od innych. Niczym.
Daruj se takie idiotyczne teksty. Dla Ciebie może niczym, ale uszanuj to że dla innych to coś w stylu podręcznika życia. Chyba że znizasz się do poziomu tego idioty Nergala.

Strasznie przykre są takie teksty.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Jak dla mnie to niech on sobie robi na koncertach co chce, ale skoro to podpada pod jakiś paragraf to co sie dziwić że wszczęte zostanie jakieś postępowanie.
Zgoda, Nowak to kretyn mający obsesję na punkcie domniemanego satanizmu wielu zespołów, ale jak słusznie zauważył Herki:
herki pisze:No Nergal to pajac pokroju Rysia Nowaka
Tzn. nie wiem czy akurat pokroju Nowaka ale że jest aroganckim, zburaczałym pajacem to jak dla mnie oczywiste :) nie raz i nie dwa to udowodnił.

Dlatego nie wiem co sie tak Dani obruszasz, jak widać nie potrafisz spojrzeć na swojego idola chłodnym okiem, ale spoko, z czasem jak dorośniesz to pewnie Ci przejdzie :P
tomtomala pisze:Jakie zbeszczeszczeniu Biblii. Podarł parę karteczek. Zresztą, czym ta książeczka rożni się od innych.Niczym
Wybacz, ale to zdanie trąci straszną ignorancją. Bo dobrze wiesz że sie rózni i to dość znacznie.

Ja sie zgadzam generalnie z Panzerem:
panzerschreck pisze:Nergal doskonale zdawał sobie sprawę z faktu, że ktoś się do tego przyczepi i wiedział, że coś co może przejść w Stanach, w Polsce może być problemem. Kolejny środek promocji ;)
z tym, że moim zdaniem to taka 'rpmocja' to dość żałosna sprawa.

Ale już mykam z tego tematu, bo i tak nieszczególnie mnie to interesuje i kłócić sie nie zamierzam. Swoje zdanie o Nergalu mam i pewnie go nie zmienie, choć oczywiście opiera sie ono tylko na wywiadach jakich udziela, jego zachowaniu na koncertach, dlatego nie twierdzę, że jest owa opinia sprawiedliwa.
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:Dlatego nie wiem co sie tak Dani obruszasz, jak widać nie potrafisz spojrzeć na swojego idola chłodnym okiem, ale spoko, z czasem jak dorośniesz to pewnie Ci przejdzie
Pewnie masz rację i rzeczywiście nie potrafię spojrzeć na całą tę sytuację chłodnym okiem ;) Ale czy nie uważasz, że skoro księża deptają, bojkotują i rwą książki o "Harrym Potterze" (nawet w PL), albo bojkotują "Kod Da Vinci" w miejscach publicznych, to Nergal nie może zrobić czego chce z zakupioną przez siebie książką na imprezie zamkniętej? Nie sądzę, żeby ludzie którzy przyszli na koncert w koszulkach "The Apostasy", śpiewajacy "By the power ov will, I shall complete the devil's work" poczuli się urażeni. I, jak sami pewnie zauważyliście, nikt wciąż nie potwierdził, że doszło do popełnienia przestępstwa. Oczywiście oprócz nieupoważnionego do takich osądów - Ryszarda Nowaka ;-)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Dani Filth pisze:Nie sądzę, żeby ludzie którzy przyszli na koncert w koszulkach "The Apostasy", śpiewajacy "By the power ov will, I shall complete the devil's work" poczuli się urażeni.
teoretycznie tak, ale wiemy doskonale, że wśród fanów Behemoth katolicy także się znajdą. Nie każdy zwraca uwagę na treśc tekstów, światopogląd głoszony przez lidera.
Dani Filth pisze:I, jak sami pewnie zauważyliście, nikt wciąż nie potwierdził, że doszło do popełnienia przestępstwa.
no ok i jak go nie stwierdzą to po kłopocie. A jak nie to znaczy że w tym wypadku rację będzie miał Nowak.

A co do tego
Dani Filth pisze:le czy nie uważasz, że skoro księża deptają, bojkotują i rwą książki o "Harrym Potterze" (nawet w PL), albo bojkotują "Kod Da Vinci" w miejscach publicznych, to Nergal nie może zrobić czego chce z zakupioną przez siebie książką na imprezie zamkniętej?
co do rwania czy deptania książek o Harrym Potterze to nie słyszałem osobiście, natomiast wiem o tym, że Kościół faktycznie w jakiśtam sposób potępiał HP czy też książke Browna, ale akurat ja na takie rzeczy nie zwracam uwagi, mimo że mam sie za wierzącego. Wszystkiego bezkrytycznie przyjmować nie zamierzam i swoje zdanie o Kościele katolickim w Polsce też mam.
ODPOWIEDZ