Marilyn Manson

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

?

Portrait of an American Family
1
3%
Smells Like Children
0
Brak głosów
Antichrist Superstar
6
20%
Mechanical Animals
5
17%
Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death)
10
33%
The Golden Age of Grotesque
3
10%
Eat Me, Drink Me
5
17%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: Marilyn Manson

Post autor: syzygy »

coma white akustycznie
http://www.filesend.net/download.php?f= ... 865eeda35e
jakby ktoś był zainteresowany (Matek? :B )

fajne bardzo...

W ogóle na forum MansonPl można znaleźć kupe fajnych rzeczy :D
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

eeee... Last Tour On Earth jest oszukane.. :closed
Bulls pisze:Wokale są dogrywane. Manson nie śpiewał tak dobrze na tej trasie. Zresztą na żadnej nie śpiewał dobrze, hehe.
Prawde mówiąc podejrzewałem to. Przecież Manson na żywo nie umie śpiewać :wink: Czyli wcale nie umie, bo w studiu, to nawet Mandaryna umie :B

Obrazek
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Uwielbiam Mansona.
Kolejna mania na Antychrysta Superstara mnie naszła. No ta płyta jest niesamowita. Geniusz. Brak słów. Kawałek tytułowy rozpierdziela. każdy jest wybitny, ale ten wyjątkowo. inny wymiar odbioru muzyki bym powiedział.

Ale i tak Holy Wood jednak mimo wszystko lepsze. Fight song nadal mi się nie znudziła- hahaha :twisted: ;-)
Ja się tej płyty normalnie boję. Gdy trafię na odpowiedni moment, to słucha mi się jej nawet zbyt wyśmienicie. Po prostu za bardzo ją przeżywam emocjonalnie czasami, w pewnych okolicznościach, w pewnym nastroju. Boję się jej i uwielbiam :B :mrgreen:

I jeszcze debiutu słucham ostatnio- bardzo dobry jest, na pewno lepszy od groteski. Jeszcze nie to, co wielka trójca MM, ale też nieźle. Kopa ma ta płyta, np. Dope Hat.

Oglądnąłem też parę razy DVD Guns, God and Goverment Tour. Wuj z tym, że wokal to jedna wielka ściema i przekręt. Ogląda się przezajebiście. Antichrist Superstar w wersji "live" kopie jeszcze bardziej.

te dwa absolutne geniusze, plus jeszcze świetne MA, oraz też b. dobra najnowsza płyta czynią mansona artystą wyjątkowym dla mnie. Długo pracował na tą pozycję u mnie. HW kocham od dawna, ale jakoś nie czyniło to Mansona dla mnie aż tak lubianym artystą. Teraz to się zmieniło. Uwielbiam wuja. A raczej jego muzykę, bo co do wizzerunku to nadal mam poważne zastrzeżenia i będę miał zawsze raczej. :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

TWIGGY I MANSON ZNOWU RAZEM
Oficjalna strona poinformowała dziś, że drogi Marilyna Mansona i Twiggy'ego Ramireza ponownie się schodzą. Czytamy co następuje:

"Duet, który to wszystko rozpoczął znów się połączył, aby dokończyć gdzie przerwali. Dwójka odpowiedzialna za albumy Antichrist Superstar, Mechanical Animals oraz Holywood stanie znów na jednej scenie.
tadam.
Może coś z Mansona jeszcze będzie, bo to Twiggy przecież napisał prawie całego Antychrysta, (a gdzie napisał muzyki, tam pisał ją Trent Reznor, manson pisał tylko teksty i dosłownie jeden kawałek samodzielnie). W tworzeniu HW bardziej się chyba John5 angażował, nie pamiętam zresztą dokładnie.

Tak więc jest dobrze, może Manson wróci do dawnej świetności po 2 ostatnich albumach.... (choć ostatni zły nie jest :P )

Marzenia :B
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Syzyg bo zaraz jeszcze sam siebie będziesz w tym temacie cytował ;-)
A co do tematu nie przepadam za tym panem, nie przemawia do mnie.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

http://youtube.com/watch?v=DHuNvHKfstw

Boże :shock: Co on odpierdala z moimi ukochanymi Comami?!
Obrzydliwe to jest. Wyje jak jakiś żul z pod mostu :(

Sama idea połączenia Comy White i Comy Black bardzo fajna, ale wykonanie tragedia.
Przegięcie totalne.

Manson nigdy nie był zajebisty na żywo, ale to co się dzieje na obecnej trasie to jakaś farsa.

Dawniej miał przebłyski, np:
http://youtube.com/watch?v=ShL91YppDgI

Speed Of Pain, '98. Lepiej niż w studio wyszło.

o, a tutaj AS '97 wykonany wcale nie idealnie, ale trzymało się to wszystko kupy, miało klasę...
http://youtube.com/watch?v=QfttNM_wSoo&feature=related

tutaj ideał, 100 lepiej niż w studio, ale to na 100% ściema. Ale co z tego :P To samo wykonanie jest na epce Remix and Repent.

http://youtube.com/watch?v=D8FNI9BrQO8

perełka
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

ja już dawno przestałem słuchać mansona live ;) szkoda nerwów, hehe. zresztą większość muzy którą słucham live wypada słabo więc ograniczam się do albumów studyjnych ;)

a poza tym to n i e l u b i ę AS. do takiego wniosku doszedłem po ostatnim przesłuchaniu. na dzień dzisiejszy nie moge nawet wspomnieć co mi sie w tej płycie tak strasznie podobało. jest taka... jałowa, sucha. brrrrr
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

:roll:
Ty w ogóle coraz mniej płyt/zespołów lubisz, które kiedyś uwielbiałeś.. ;-)
Matek pisze:jest taka... jałowa, sucha. brrrrr
słów brak :P

Matek pisze:ja już dawno przestałem słuchać mansona live
fajne są sztuczne livy jedynie, no i jakieś pojedyńcze kawałki, jak ten speed of pain, chociaż może to też jakaś ściema :lol:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:fajne są sztuczne livy jedynie, no i jakieś pojedyńcze kawałki, jak ten speed of pain, chociaż może to też jakaś ściema
mi się bardzo podobało the love song które na składance było z hitami. to się napaliłem na mansona live. no nie warto było najkrócej mowiąc ;)
syzygy pisze:Ty w ogóle coraz mniej płyt/zespołów lubisz, które kiedyś uwielbiałeś..
nieprawda :P mansona dalej lubię :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze:mi się bardzo podobało the love song które na składance było z hitami
wrzuć, jakbyś miał pod ręką :P

GAOG jest bardzo dobre. Już nie marudzę nic. Polubiłem nawet ostatnio, świetnie kopie :D

(s)AINT jest wspaniałe.

I've got an F and a C and I got a K too
And the only thing that's missing is a bitch like you!!!
Matek
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:GAOG jest bardzo dobre. Już nie marudzę nic. Polubiłem nawet ostatnio, świetnie kopie
mnie trafić nie może ;) ale eat me drink me mnie trafia celnie

a love song zarzuce jak znajde na swoich płytach. chciałem ściągnąć przed chwilą ale się okazało że ktoś ma to na tym albumie (les we forgot) w wersji studyjnej :? dziwne.

dziś postaram się też przetestować bootleg 'the black album'. jakoś bdb, wykonanie death song mojego kochanego nawet nawet (czyli tylko dwa razy gorzej niż na albumie :B ) więc może coś warty
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze:a love song zarzuce jak znajde na swoich płytach. chciałem ściągnąć przed chwilą ale się okazało że ktoś ma to na tym albumie (les we forgot) w wersji studyjnej dziwne.
No właśnie ja jeszcze nigdzie nie znalazłem informacji, że na tym albumie LS jest live... :wink:
Matek pisze:dziś postaram się też przetestować bootleg 'the black album'. jakoś bdb, wykonanie death song mojego kochanego nawet nawet (czyli tylko dwa razy gorzej niż na albumie ) więc może coś warty
testuj testuj :D

a jakbyś chciał, to tutaj stronka z bootami Mansona- mnóstwo tego, jeszcze nie ściągałem nic. http://www.seven1963.com/MMAudio.htm

a powyżej przytoczony fragment (s)AINT powiniem wyglądać tak:

I've got an F and a C and I got a K too
And the only thing that's missing is a bitch like yoU!!!

świetna gierka słowna ;-)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:No właśnie ja jeszcze nigdzie nie znalazłem informacji, że na tym albumie LS jest live...
no, dziwna sprawa. alena pewno mam wersję live ;) i nie jest to pomyłka bo jakość jest idealna. poszukam na weekend
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

"Jak podaje magazyn Kerrang! oraz Heavy Metal Music, Marilyn Manson jest obecnie zajęty pracą nad nowym, siódmym już albumem studyjnym. Manson wyjawił, że na nowej płycie gościnnie zagrają Kerry King z formacji Slayer oraz James Iha z The Smashing Pumpkins. Manson opisuje nowy materiał jako bezwzględny, brutalny i ciężki. Nowy album nie posiada jeszcze tytułu, ale jak zapewnia Kerrang! ma ukazać się jeszcze tej zimy."

szybko :razz:
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

syzygy pisze:Manson wyjawił, że na nowej płycie gościnnie zagrają Kerry King z formacji Slayer oraz James Iha z The Smashing Pumpkins
nie wierze :lol:

a tak serio czy przypadkiem on nie wydał płyty jakieś pół roku temu ?
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Szajba pisze:nie wierze
no niezły lol :D

rok temu wydał.

ale do zespołu wrócił Twiggy, który uczestniczył w nagrywaniu legendarnych płyt MM, więc może Manson zaskoczy czymś naprawdę na wysokim poziomie...

tylko żeby za dużej młócki Kerry nie zrobił :lol:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Widziałem zwiastun filmu Max Payne i w tle leciało If I Was Your Vampire, bez wokalu :B
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

nie wiem, co KK, ale do grupy dolaczyl Wes Borland :!: czad
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

przeciek- dwa kawałki:

http://rs762.rapidshare.com/files/21385 ... Geddon.mp3

http://rapidshare.com/files/213854877/07_The_Wow.mp3

no i dzisiaj ma oficjalnie być opublikowany jeszcze jakiś utwór...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

a ja pytam z uszczypliwoscią kto to ;-)
Jazz is not dead, it just smells funny.
ODPOWIEDZ