Industrial ogólnie

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Industrial ogólnie

Post autor: M@ti »

The Downward Spiral
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

no to koniec dyskusji :P
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Że niby się nie znam? :>
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

wal With teeth i Fragile jeszcze, ja na poczatku samym tez ich nie zakapowalem
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Wątpię, że podejdzie, ale sprawdzę. ;]
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

no ja w sumie też ;] Tzn kiedyś tam, będzie dalej niż rok temu, słuchałem sobie tDS i tak mi się podobało niby, ale szału nie było i nie brnąłem dalej. Dopiero w tym roku w styczniu, jak zacząłem bardziej słuchać NiNa to doceniłem tą płytkę. Choć i tak na pewno nie w takim stopniu, jak Panzer :P
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

ja jestem generalnie zwolennikiem, by przygodę z NIN rozpocząć od Fragile. bardzo łatwo podchodzi, mimo, że dłuugie. przystępny geniusz, tak bym to nazwał. spirala jednak wymaga troszkę obycia z reznorem. takie moje zdanie.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

popieram ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

coś w tym może i jest, bo ja wkręcając się na dobre w NiN w tym roku, zacząłem właśnie od Fragile.

..i powiem jeszcze raz, że FLA to geniusz. 4 płyty na 5 poznanych są po prostu fenomenalne.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

likipiki pisze:ja jestem generalnie zwolennikiem, by przygodę z NIN rozpocząć od Fragile. bardzo łatwo podchodzi, mimo, że dłuugie. przystępny geniusz, tak bym to nazwał. spirala jednak wymaga troszkę obycia z reznorem. takie moje zdanie.
Dokładnie, Fragile to bardzo przebojowa rzecz, któa właśnie pomimo długości kompletnie się nie nudzi, sam od niej zaczynałem ;). TDS jest bardziej przytłaczająca a przez to więcej czasu trzeba jej poświęcić i na początek niekoniecznie.

A co do FLA to fajnie, że się tak wkręciłeś, ja co prawda żadnej ich płyty nie ubóstwiam ale bardzo sobie cenię niektóre (Caustic Grip też :razz: ). Ja to poznałem przez to, że Fulber był producentem Paradise Lost, chociaż na tym polu jeszcze mnie nie powalił ;)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

też się cieszę :P
Zobaczymy, czy mi nie przejdzie, na razie to bardzo na gorąco wszystko jest, ale lubię taki stan :wink:

W tej chwili bardzo podoba mi się i imponuje złożoność muzyki FLA, gęstość, wydaje się być dopracowana w każdym dźwięku. Takie KMFDM wydaje się być dość prostackim zespołem przy FLA, zresztą z Pain, R+ i w sumie całą masą zespołów, nie tylko z tego gatunku (i b. przeze mnie lubianych), jest podobnie.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Z Velvet Acid Christ głębszego związku nie będzie :P Fajne, ale nie wkręci mi się raczej tak, jakby mogło. Słyszałem Hex Angel i Church Of Acid, ta pierwsza mi się podoba bardziej, Church zamula.

Ministry fajne są, Psalm 69 słucham sobie i jako krótki kopniak niezłe :wink:
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

ja to Ci syzygy czasami zrozumieć nie mogę :D
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

tylko czasami? To i tak nieźle :D

Ale ja nie powiedziałem, że wolę Ministrów od VAC

VAC jest fajne, no ale nie porywa mnie. I ogólnie cieszę się, że poznałem ten zespół ;]
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

zawsze masz fajną kapelę do szpanowania przed laskami ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja już wiem syzyg czemu Ty zmieniasz tak często zdanie nt. płyt :razz: Nie wiem jak Ty tego słuchasz, ale mi na poznanie jakiegoś albumu rzadko kiedy wystarczy tyle ile Ty obrabiasz w hurtowych ilościach w tydzień :razz:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

panzerschreck pisze:Ja już wiem syzyg czemu Ty zmieniasz tak często zdanie nt. płyt
ja nieraz nie zmieniam zdania, tylko piszę na bierząco co o nich myślę :P Tak więc na początku mogę być zachwycony, potem szał opada i okazuje się, że jednak większej manii nie będzie :lol:
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

syzygy pisze:
panzerschreck pisze:Ja już wiem syzyg czemu Ty zmieniasz tak często zdanie nt. płyt
ja nieraz nie zmieniam zdania, tylko piszę na bierząco co o nich myślę :P Tak więc na początku mogę być zachwycony, potem szał opada i okazuje się, że jednak większej manii nie będzie :lol:
Ale ja doskonale pamiętam Twoją drogę muzyczną na tym forum i jak kiedyś takim Dream Theater się zachwycałeś :razz: Nie chodzi mi o opinie na bieżąco, po prostu słuchasz czegoś dość króko, wyrabiasz sobie opinię a kiedy po jakimś czasie wracasz, to już zmieniasz zdanie (tak jak np. z "Songs for the deaf" QOTSA) :razz:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

panzerschreck pisze:mi o opinie na bieżąco, po prostu słuchasz czegoś dość króko, wyrabiasz sobie opinię a kiedy po jakimś czasie wracasz, to już zmieniasz zdanie
zawsze na bierząco się zespołem bardziej ekscytuję, niż później, ale to chyba normalne, do pewnego stopnia.
I nieraz zmieniam zdanie, nieraz nie... Wiem, mój gust jest dość niestabilny :lol:

Z DT faktycznie mi raczej przeszło, choć SFAm, ToT i SDOIT nadal lubię, a Awake I&W nawet w czasie manii DT gorzej mi się słuchało, no i teraz nie wracam do nich wcale :wink:

A z QOTSA to inna sprawa, bo to przecież była drobna korekta opinii tylko, obie płyty lubię :P

Choć fakt, możliwe, że mój problem polega na tym, że aktualnie za dużo nowości słucham, a za mało wracam do staroci ;-)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

To syzyg masz kolejne cuda do obczajki, dziś coś mnie bierze na takie klimaty, to Ci rzucę paroma tytułami ;)

God- Possession- czyli jak zrobić industrial bez elektroniki za to z niszczącymi obiekty dętymi improwizacjami ;) Nie brzmi to jak górniczo-hutnicza orkiestra dęta, ale jak narkotyczny odjazd w jakieś ciemne zakamarki.
Optimum Wound Profile- Silver of Lead- a tutaj juz więcej gitarowej jazdy, więcej riffów, ale też więcej dusznych, "przemysłowych", transowych brzmień.
ODPOWIEDZ