Industrial ogólnie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Industrial ogólnie
The Downward Spiral
no to koniec dyskusji 
Że niby się nie znam? :>
wal With teeth i Fragile jeszcze, ja na poczatku samym tez ich nie zakapowalem
Jazz is not dead, it just smells funny.
Wątpię, że podejdzie, ale sprawdzę. ;]
no ja w sumie też ;] Tzn kiedyś tam, będzie dalej niż rok temu, słuchałem sobie tDS i tak mi się podobało niby, ale szału nie było i nie brnąłem dalej. Dopiero w tym roku w styczniu, jak zacząłem bardziej słuchać NiNa to doceniłem tą płytkę. Choć i tak na pewno nie w takim stopniu, jak Panzer 
- likipiki
- -#Lord of the flies

ja jestem generalnie zwolennikiem, by przygodę z NIN rozpocząć od Fragile. bardzo łatwo podchodzi, mimo, że dłuugie. przystępny geniusz, tak bym to nazwał. spirala jednak wymaga troszkę obycia z reznorem. takie moje zdanie.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
coś w tym może i jest, bo ja wkręcając się na dobre w NiN w tym roku, zacząłem właśnie od Fragile.
..i powiem jeszcze raz, że FLA to geniusz. 4 płyty na 5 poznanych są po prostu fenomenalne.
..i powiem jeszcze raz, że FLA to geniusz. 4 płyty na 5 poznanych są po prostu fenomenalne.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Dokładnie, Fragile to bardzo przebojowa rzecz, któa właśnie pomimo długości kompletnie się nie nudzi, sam od niej zaczynałemlikipiki pisze:ja jestem generalnie zwolennikiem, by przygodę z NIN rozpocząć od Fragile. bardzo łatwo podchodzi, mimo, że dłuugie. przystępny geniusz, tak bym to nazwał. spirala jednak wymaga troszkę obycia z reznorem. takie moje zdanie.
A co do FLA to fajnie, że się tak wkręciłeś, ja co prawda żadnej ich płyty nie ubóstwiam ale bardzo sobie cenię niektóre (Caustic Grip też
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
też się cieszę 
Zobaczymy, czy mi nie przejdzie, na razie to bardzo na gorąco wszystko jest, ale lubię taki stan
W tej chwili bardzo podoba mi się i imponuje złożoność muzyki FLA, gęstość, wydaje się być dopracowana w każdym dźwięku. Takie KMFDM wydaje się być dość prostackim zespołem przy FLA, zresztą z Pain, R+ i w sumie całą masą zespołów, nie tylko z tego gatunku (i b. przeze mnie lubianych), jest podobnie.
Zobaczymy, czy mi nie przejdzie, na razie to bardzo na gorąco wszystko jest, ale lubię taki stan
W tej chwili bardzo podoba mi się i imponuje złożoność muzyki FLA, gęstość, wydaje się być dopracowana w każdym dźwięku. Takie KMFDM wydaje się być dość prostackim zespołem przy FLA, zresztą z Pain, R+ i w sumie całą masą zespołów, nie tylko z tego gatunku (i b. przeze mnie lubianych), jest podobnie.
Z Velvet Acid Christ głębszego związku nie będzie
Fajne, ale nie wkręci mi się raczej tak, jakby mogło. Słyszałem Hex Angel i Church Of Acid, ta pierwsza mi się podoba bardziej, Church zamula.
Ministry fajne są, Psalm 69 słucham sobie i jako krótki kopniak niezłe
Ministry fajne są, Psalm 69 słucham sobie i jako krótki kopniak niezłe
- likipiki
- -#Lord of the flies

ja to Ci syzygy czasami zrozumieć nie mogę 
tylko czasami? To i tak nieźle 
Ale ja nie powiedziałem, że wolę Ministrów od VAC
VAC jest fajne, no ale nie porywa mnie. I ogólnie cieszę się, że poznałem ten zespół ;]
Ale ja nie powiedziałem, że wolę Ministrów od VAC
VAC jest fajne, no ale nie porywa mnie. I ogólnie cieszę się, że poznałem ten zespół ;]
- likipiki
- -#Lord of the flies

zawsze masz fajną kapelę do szpanowania przed laskami 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Ja już wiem syzyg czemu Ty zmieniasz tak często zdanie nt. płyt
Nie wiem jak Ty tego słuchasz, ale mi na poznanie jakiegoś albumu rzadko kiedy wystarczy tyle ile Ty obrabiasz w hurtowych ilościach w tydzień 
ja nieraz nie zmieniam zdania, tylko piszę na bierząco co o nich myślępanzerschreck pisze:Ja już wiem syzyg czemu Ty zmieniasz tak często zdanie nt. płyt
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Ale ja doskonale pamiętam Twoją drogę muzyczną na tym forum i jak kiedyś takim Dream Theater się zachwycałeśsyzygy pisze:ja nieraz nie zmieniam zdania, tylko piszę na bierząco co o nich myślępanzerschreck pisze:Ja już wiem syzyg czemu Ty zmieniasz tak często zdanie nt. płytTak więc na początku mogę być zachwycony, potem szał opada i okazuje się, że jednak większej manii nie będzie
zawsze na bierząco się zespołem bardziej ekscytuję, niż później, ale to chyba normalne, do pewnego stopnia.panzerschreck pisze:mi o opinie na bieżąco, po prostu słuchasz czegoś dość króko, wyrabiasz sobie opinię a kiedy po jakimś czasie wracasz, to już zmieniasz zdanie
I nieraz zmieniam zdanie, nieraz nie... Wiem, mój gust jest dość niestabilny
Z DT faktycznie mi raczej przeszło, choć SFAm, ToT i SDOIT nadal lubię, a Awake I&W nawet w czasie manii DT gorzej mi się słuchało, no i teraz nie wracam do nich wcale
A z QOTSA to inna sprawa, bo to przecież była drobna korekta opinii tylko, obie płyty lubię
Choć fakt, możliwe, że mój problem polega na tym, że aktualnie za dużo nowości słucham, a za mało wracam do staroci
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

To syzyg masz kolejne cuda do obczajki, dziś coś mnie bierze na takie klimaty, to Ci rzucę paroma tytułami 
God- Possession- czyli jak zrobić industrial bez elektroniki za to z niszczącymi obiekty dętymi improwizacjami
Nie brzmi to jak górniczo-hutnicza orkiestra dęta, ale jak narkotyczny odjazd w jakieś ciemne zakamarki.
Optimum Wound Profile- Silver of Lead- a tutaj juz więcej gitarowej jazdy, więcej riffów, ale też więcej dusznych, "przemysłowych", transowych brzmień.
God- Possession- czyli jak zrobić industrial bez elektroniki za to z niszczącymi obiekty dętymi improwizacjami
Optimum Wound Profile- Silver of Lead- a tutaj juz więcej gitarowej jazdy, więcej riffów, ale też więcej dusznych, "przemysłowych", transowych brzmień.