Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Crazy_Sam
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Judas Priest

Post autor: Crazy_Sam »

transmisja, czy skrót jakiś?
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

sprostowanie: na poprzedniej stronie napisalem posta, z ktorego wynikalo ze nostradamus jest jedna z dwoch plyt JP z halfordem na wokalu do ktorej nie wracam za czesto i ze podobny stosunek mam do jugulatora.
napisalem to niejasno, druga plyta jp z halfordem, do ktorej nie wracam zbyt czesto jest debiut.
szkoda ze napisalem sprostowanie dopiero po pol roku od posta, no ale nie udzielam się tutaj juz za czesto :D

Co do Nostradamusa to chyba w ogole do niego nie wracam

Da ktos jakiegos linka, gdzie jest info o tej transmisji na tvp chamstwo
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Szajba pisze:piątek 22:20 w TVP Kultura, transmisja koncertu z Japonii
Jaka znowu transmisja? Jak już to retransmisja, będzie to koncert, który został zarejestrowany i wydany na dvd pod nazwą "Rising in the east"
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Zespół Judas Priest udostępnił zwiastun nowego albumu koncertowego.

http://www.youtube.com/watch?v=b-ag8vCLrUo&e

Na krążku "A Touch of Evil: Live" znalazło się 10 utworów niepublikowanych do tej pory w wersjach koncertowych. Materiał zarejestrowano podczas tournée muzyków w 2005 i 2008 roku. Za brzmienie nagrań odpowiadał Tom Allom, producent, który przyczynił się do sukcesów Judas Priest w latach 80.

Album "A Touch of Evil: Live" ujrzy światło dzienne 13 lipca 2009 roku.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ten album to jakaś pomyłka i głupi pomysł wytwórni na zarobienie kasy...

Za to warto odnotować, że na obecnej trasie po USA zespół w całosci wykonuje album "British Steel". Nie mogę doczekać się ich koncertu w Chicago, już za tydzień! :dance:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Zgadzam się z Wickerem. Totalna porażka takie wydawnictwa.
WICKER MAN pisze:Za to warto odnotować, że na obecnej trasie po USA zespół w całosci wykonuje album "British Steel". Nie mogę doczekać się ich koncertu w Chicago, już za tydzień!
To już Halford zapowiadał na zeszłorocznej trasie koncertowej. Mam nadzieję, że zawitają gdzieś blisko naszej granicy.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

http://allegro.pl/item697047296_obroncy ... riest.html

Czytał to kto już? Ponoć bardzo fajne, ja sobie kupię na pewno.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ja czytałem. Fajne ,można się dużo rzeczy dowiedzieć, ale opisane trochę wg schematu płyta, trasa, podsumowanie, płyta, trasa, podsumowanie...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Niestety trasa British Steel nie dotrze do Europy, a szkoda, bo zespol jest teraz w najlepszej formie od 5 lat... :(
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

WICKER MAN pisze:nie dotrze do Europy
a czemu tak?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dopiero co grali dwie trasy po Europie, latem 2008 i ostatnio zima wiec promotorzy raczej nie sa juz nimi zainteresowani. :( A szkoda, bo mogli wstrzymac sie z Priest Feastem na poczatku tego roku (set byl identyczny jak w 2008) i przyjechac teraz z nowa scena i rewelacyjna setlista... Raczej nic nie wskazuje na to, zeby to sie zmienilo - na razie po USA planuja jedynie tour po Japonii.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

WICKER MAN pisze:na razie po USA planuja jedynie tour po Japonii.
Japonia jest w USA?
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

A to ciekawe, bo jak byliśmy w Berlinie to Halford zapowiadał, że ruszą w trasę promującą British Steel na jesieni tego roku. No zobaczymy. Może to tylko takie gadki jak Bruce opowiadał, że za każdym razem przyjadą do Polski a później wychodzi na to, że jednak nie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Mówi się że wystąpią w tych krajach gdzie byli zmuszeni odwołać koncerty, także kilka sztuk w Rosji, zobaczymy - to wciąż nie potwierdzone informacje!!!
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

faust pisze:Mówi się że wystąpią w tych krajach gdzie byli zmuszeni odwołać koncerty, także kilka sztuk w Rosji, zobaczymy - to wciąż nie potwierdzone informacje!!!
Watpie, zeby oplacaloby im sie sciagac caly sprzet i scenografie na kilka wystepow... Chociaz kto wie... Moze znow zrobia tour po Europie Wschodniej, jak w 2005 roku - i pewnie znow nas pomina. :( Ale jak na razie KK i Ian mowili mi, ze nie maja zadnych planow koncertowych po japonskiej trasie, ktora planuja na pazdziernik.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ta, no trochę to by było dziwaczne, z tej trasy po USA ma być DVD, jestem ciekaw czy po raz kolejny zdecydują się na koncertówkę!?? "Touch Of Evil - Live" nabyłem i do zachwytu mi daleko. Zero atmosfery, takie odgrywanie - owszem poprawnie ale NIC PONAD TO, trudno.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ta koncertowka to skandal, bo polowa kawalkow jest zywcem wzieta z DVD "Rising in the East". :evil:

Natomiast DVD ma byc dolaczone do re-edycji Brisith Steel planowanej na przyszly rok - prawdopodobnie bedzie zawieralo jedynie kawalki z tego LP.
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

:lol: :dance: :B
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Rob Halford: Judas Priest musi przyjechać do Polski
Rob Halford wyda niebawem wypełniony świątecznymi nagraniami album "Winter Songs". Muzyk nie rezygnuje jednak z działalności w Judas Priest. Co więcej chciałby w końcu zagrać w Polsce.
- To jakieś szaleństwo - wyjawił wokalista z żalem. - Przy okazji każdej trasy prowadzimy rozmowy z promotorami z Polski, ale nic z tego nie wychodzi. Nic z tego nie rozumiem. Nie wiem, w czym jest problem. My jesteśmy gotowi. Chcemy przyjechać, chcemy zagrać. Wiemy, że mamy tu fanów. W każdym razie, musimy w końcu przyjechać do Polski. Bez dwóch zdań.

Dyskografię Roba Halforda zamyka nagrany z Judas Priest podwójny album "Nostradamus" z czerwca 2008 roku.

Krążek "Winter Songs", który w Polsce ukaże się 9 listopada, artysta wyda pod szyldem Halford III. W studiu towarzyszyli Metal Mike Chlaściak (g), Mike Davis (b), Bobby Jarzombek (dr) oraz Roy Z. (g, produkcja).

http://muzyka.onet.pl/10175,2068076,newsy.html
ODPOWIEDZ