RALF pisze:Rzeczywiście , obstawiasz u nas halę czy "klepisko" !?
Hale. 2 albo nawet 3 razy. Dlaczego? Ponieważ robią trasę halową i taką mają scenę. Nie będą robić wyjątku dla Polski i grać na klepisku. Raczej nie patrzą czy organizatorowi się to opłaca czy nie ( główny argument za koncertem na Bemowie) bo gdyby patrzyli to na Łotwie też byłby open air. Zresztą podejrzewam, ze na hali mają mniejsze stawki z racji ich pojemności. Jedyne co mi nie daje pewności, to fakt, że zbliżamy się do czerwca.
W każdym razie mocno trzymam kciuki za koncerty halowe.
mysle ze yankes do rzeczy gada, bez sensu byloby robic wyjatek dla Polski z lotniskiem.
Czekamy na europoejskie daty i trzeba miec nadzieje ze bedzie tam Lodz
RALF pisze:Rzeczywiście , obstawiasz u nas halę czy "klepisko" !?
Hale. 2 albo nawet 3 razy. Dlaczego? Ponieważ robią trasę halową i taką mają scenę. Nie będą robić wyjątku dla Polski i grać na klepisku. Raczej nie patrzą czy organizatorowi się to opłaca czy nie ( główny argument za koncertem na Bemowie) bo gdyby patrzyli to na Łotwie też byłby open air. Zresztą podejrzewam, ze na hali mają mniejsze stawki z racji ich pojemności. Jedyne co mi nie daje pewności, to fakt, że zbliżamy się do czerwca.
mysle ze yankes do rzeczy gada, bez sensu byloby robic wyjatek dla Polski z lotniskiem.
yankes pisze:
To się jeszcze wszyscy zdziwicie
znaczy ze odpuszcza Polske czy zrobia open air Twoim zdaniem?
yankes pisze:No to na chwilę obecną 5 chętnych na wypad do Rygi. Sprzedaż biletów rusza 7.12. Do tego czasu pewnie będziemy już wiedzieć na czym stoimy. Myślę, że tak szybko na Łotwie nie wyprzedadzą.
W 2008 wyprzedali Stadion Skonto w Rydze w 90 minut (32.000 miejsc). Stad teraz dwa koncerty i lacznie 29.000 biletow, ktore moga wyprzedac sie calkiem szybko... Zwlaszcza, ze na te weekendowe koncerty przyleci pewnie sporo fanow ze Szwecji czy Finlandii...
Budziol pisze:
znaczy ze odpuszcza Polske czy zrobia open air Twoim zdaniem?
Oczywiście, chciałbym hale.....mogą być Katowice, może być Łódź.....mi obojętne.....
Ale najbardziej prawdopodobny scenariusz na dziś to jednak to Bemowo nieszczęsne w czerwcu. I pewnie gdzieś nas upchają między jakimiś festiwalami na których na bank się pojawią (Lars w jakimś wywiadzie powiedział że nie wyobraża sobie żeby Metallika mogła nie zagrać latem jakiś gigów festiwalowych). Może być tak że kwiecień zostanie jak jest (lub jeden koncert na Litwie dorzucą), w maju ich nie będzie w ogóle a w czerwcu zrobią kilka festiwali plus jakieś własne koncerty stadionowe (i scena "halowa" w ogóle nie będzie używana na tej części).
To co mówisz ma sens i nie zdziwiłbym się jakby tak było. Z drugiej strony w tym roku w czerwcu, lipcu w czasie sezonu festiwalowego też grali halówki (Rzym, Mediolan, Madryt, Kopenhaga). Na pewno jeszcze jakies halówki będą, przecież jest o2 w Czechach - myślę że jej nie ominą a z Czech blisko do Polski, z resztą podczas spotkania z Gojira Lars mówił ze w Francji będą grać, podejrzewam że też to będzie halówka a z Moskwy do Francji, Niemiec to jednak przez Polskę ;p
Graja w systmie 2 tygodnie w trasie dwa siedzą w domu. takze pewnie pomiędzy Moskwą a Belfastem nic nie będzie. Pierwsza data w Belfaście pojawiła sie w sieci jakiś czas temu razem z Portugalią.
11-05-2010 - Belfast, Northern Ireland
12-05-2010 - Belfast, Northern Ireland
19-05-2010 - Lisbon, Portugal
20-05-2010 - Lisbon, Portugal
Dorzucić do tego Francje o której mówił Lars, to nam pozostanie czerwiec
Łukasz
Ostatnio zmieniony pn lis 30, 2009 9:41 pm przez kobonga, łącznie zmieniany 1 raz.