Vader vs Behemoth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Vader vs Behemoth
głos na Vader. Ich muza jest dla mnie bardziej... przystępna, bo jest to death metal wyrastający z klasyki thrashu. Bardziej surowy, autentyczny, bardzo riffowy...
Our time will come! Oooo...
-
Deleted User 4432
Vader - bo Behemoth nigdy nie nagrał nic co było by tak dobre jak Ultimate Incantation
Chociaż nie słucham ani Vadera, ani Behemotha, to jednak Vader. Dlaczego? Bo muzycy z Vadera, w przeciwiństwie do muzyków z Behemotha,normalnie wygladają na koncertch, w wywiadach, które widziałam mądrzej się wypowiadali, no i kawałek Sword of the Witcher jak dla mnie jest całkiem znośny. A z typowo kobiecego punktu widzenia - Peter ma w sobie to coś, czego nie ma Nergal.
A z meskiego punktu widzenia - Negruś ma Dodę :jjjjjStokrotka pisze:A z typowo kobiecego punktu widzenia - Peter ma w sobie to coś, czego nie ma Nergal.
Vader rządzi, mój ulubiony Death Metalowy zespół. Betemotha jakoś nigdy nie trawiłem, zniechęcili mnie oni do wyjazdu na Sonisphere Festival.
Tak jakbyś nie mógł przyjechać po prostu później albo iść w czasie ich koncertu na piwoPablo1919 pisze:Vader rządzi, mój ulubiony Death Metalowy zespół. Betemotha jakoś nigdy nie trawiłem, zniechęcili mnie oni do wyjazdu na Sonisphere Festival.
Jesli chodzi o temat to niegdyś wyżej ceniłem Vadera. Od pewnego czasu (4 lata?) wraz z kolejnymi płytami, przekonał mnie do siebie Nergal i spółka.
-
Deleted User 622
Nie słucham Defu, poza Death i Esqarial, ale głos na Behemocz. Co by nie mówić to jest ich czas.
-
Deleted User 4432
badziewny kawałek reklamowy i tyle . zespół dostał zastrzyk gotówki , a jednocześnie wypromowali się wśród graczy i czytelników cd-action . tylko jakoś ciężko mi sobie wyobrazić sobie jakąś szanującą się kapelę deathową np. Asphyx nagrywający utwór promujący najnowszą część neverwinter nights .Stokrotka pisze:Sword of the Witcher jak dla mnie jest całkiem znośny
Młody jeszcze jesteś.Pablo1919 pisze:Vader rządzi, mój ulubiony Death Metalowy zespół.
Może i tak, może dla fanów death metalu badziewny (nie słucham, więc nie wiem) i napisany dla pieniędzy, ale to chyba jedyny kawałek Vadera, który mogę słuchać, w moim przypadku reszty się nie da. A Behemotha to już wcale. Poza tym strasznie zmasakrowali "ostatni tabor" kata:numLock pisze:badziewny kawałek reklamowy i tyle . zespół dostał zastrzyk gotówki , a jednocześnie wypromowali się wśród graczy i czytelników cd-action . tylko jakoś ciężko mi sobie wyobrazić sobie jakąś szanującą się kapelę deathową np. Asphyx nagrywający utwór promujący najnowszą część neverwinter nights .Stokrotka pisze:Sword of the Witcher jak dla mnie jest całkiem znośny
oryginał http://www.youtube.com/watch?v=VXWTlYzVFUA
cover http://www.youtube.com/watch?v=HGtXx-Q8BbY
Strasznie lubię jak ludzie, którzy "nie słucham, widziałam jeden kawałek" piszą takie farmazony. Nie słuchasz - nie wypowiadasz się. Wiem, że usilnie pragniesz zdobyć 3 gwiazdkę, ale pisać bzdury wszędzie na każdy temat jest irytujące.Stokrotka pisze:strasznie zmasakrowali "ostatni tabor" kata:
Prawdą jest, że gdyby nie Vader Behemoth nie zaistniałby w takim stopniu za granicami. To Peter otworzył drzwi, przez które przeszedł Nergal. Generalnie po przesłuchaniu 2 ostatnich płyt każdego zespołu na razie palmę pierwszeństwa dzierży Behemoth. Ich płyty są lepsze, dużo bardziej profesjonalnie wydane. Nie skreślałbym jednak Vadera. Na szczęście się odbudowali po rozpadzie i myślę, że jeszcze niejedną dobrą płytę nagrają
Po pierwsze słyszałam więcej kawałków obu zespołów niż tylko jeden, dlatego o pozostałych napisałam, że nie mogę ich słuchać.tomtomala pisze:Strasznie lubię jak ludzie, którzy "nie słucham, widziałam jeden kawałek" piszą takie farmazony. Nie słuchasz - nie wypowiadasz się. Wiem, że usilnie pragniesz zdobyć 3 gwiazdkę, ale pisać bzdury wszędzie na każdy temat jest irytujące.Stokrotka pisze:strasznie zmasakrowali "ostatni tabor" kata:
To, że Behemoth zmasakrował "Ostatni tabor" to moje subiektywne zdanie, do którego mam prawo.
Co tam trzecia gwiazdka, ja usilnie próbuję zdobyć sześć gwiazdek i jaśnieć ich blaskiem, bo już mam taki staż na forum (jakby nie było ponad dwa miesiące - mega szał)
Po przesłuchaniu covera i ogólnie piosenek behemotha z jednej strony śmiać mi się chce, a z drugiej szkoda mi ich.Stokrotka pisze:Może i tak, może dla fanów death metalu badziewny (nie słucham, więc nie wiem) i napisany dla pieniędzy, ale to chyba jedyny kawałek Vadera, który mogę słuchać, w moim przypadku reszty się nie da. A Behemotha to już wcale. Poza tym strasznie zmasakrowali "ostatni tabor" kata:numLock pisze:badziewny kawałek reklamowy i tyle . zespół dostał zastrzyk gotówki , a jednocześnie wypromowali się wśród graczy i czytelników cd-action . tylko jakoś ciężko mi sobie wyobrazić sobie jakąś szanującą się kapelę deathową np. Asphyx nagrywający utwór promujący najnowszą część neverwinter nights .Stokrotka pisze:Sword of the Witcher jak dla mnie jest całkiem znośny
oryginał http://www.youtube.com/watch?v=VXWTlYzVFUA
cover http://www.youtube.com/watch?v=HGtXx-Q8BbY
I prosze mnie nie krytykować, że się nie znam i takie tam. Poprostu dla mnie ten behemoth to nie muzyka, takie moje zdanie.
Wole klimaty Maiden'ów, Dyniogłowych i Metallicy ( Mety wybrane kawałki ) .
Ostatnio zmieniony pt cze 04, 2010 2:18 pm przez Kai., łącznie zmieniany 1 raz.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
KAI.
To po cholerę piszesz w tym temacie i go zaśmiecasz wielce elokwentnymi wypowiedziami w stylu "rzygać mi się chce" ?
Nie lubię/nie słucham/nie znam --> nie piszę. Proste.
To po cholerę piszesz w tym temacie i go zaśmiecasz wielce elokwentnymi wypowiedziami w stylu "rzygać mi się chce" ?
w porządku.yankes pisze:KAI.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
To klasa! 2 czy 3 w Twoim mniemaniu jest więcej? I to daje Tobie prawo wypisywania opinii o zespole?Stokrotka pisze:więcej kawałków obu zespołów niż tylko jeden,
Widać w większości wypowiedzi. Kariera i podejście a'la nasz kolega SzajbaStokrotka pisze:Co tam trzecia gwiazdka, ja usilnie próbuję zdobyć sześć gwiazdek i jaśnieć ich blaskiem, bo już mam taki staż na forum (jakby nie było ponad dwa miesiące - mega szał)
Hehe, a kto ma takie prawo ?tomtomala pisze:I to daje Tobie prawo wypisywania opinii o zespole?
Artur wiesz o co mi chodzi. Ja nie dyskutuje w tematach w jakich się nie znam lub znam mało. Bardzo się cieszę, że są nowi ludzie, ale kuchnia pisanie w każdym temacie "rzygać mi się chce" lub słuchałem/am 3 kawałki i generalnie wyrobiłem/am sobie opinie o zespole... Może to już pierwsza oznaka starości, ale tak bym widział dyskusje na forum
Dobra - nie offtopuje już.
Dobra - nie offtopuje już.
Spoko, tak sie czepiłem
Inna sprawa, że kto wie, może Stokrotka przesłuchała całą dyskografię
Jeśli tak to gratzy, ja w życiu nawet jednej płyty nie ruszyłem 
Ani dwa, ani trzy kawałki to nie jest w moim mniemanu więcej. Rozumiem Twoje zarzuty, ale ja poznałam muzykę obu zespołów, zanim cokolwiek o nich napisałam (może nie całe dyskografie, ale sporo kawałków,co do Vadera to m.in. słyszałam kilkakrotnie całą płytęThe Beast). Napisałam, że ich nie słucham (zgodnie z prawdą), ale słyszałam tą muzykę, żeby się z nią zapoznać. Oddałam swój głos na Vadera i uzasadniłam wybór. Aha, i to, że nie słucham tych zespołów, to nie znaczy, że ich nie szanuję. Doskonale wiem, że są tzw. towarem exportowym, że są uznawani na świecie. I ja to szanuję. O "rzyganiu" to nie ja napisałam.tomtomala pisze:To klasa! 2 czy 3 w Twoim mniemaniu jest więcej? I to daje Tobie prawo wypisywania opinii o zespole?Stokrotka pisze:więcej kawałków obu zespołów niż tylko jeden,
Widać w większości wypowiedzi. Kariera i podejście a'la nasz kolega SzajbaStokrotka pisze:Co tam trzecia gwiazdka, ja usilnie próbuję zdobyć sześć gwiazdek i jaśnieć ich blaskiem, bo już mam taki staż na forum (jakby nie było ponad dwa miesiące - mega szał)To trzymam kciuki za ten blask.
Co do gwiazdek - na końcu był taki zanczek
Pozdrawiam