Vader vs Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

?

Vader
52
66%
Behemoth
27
34%

Liczba głosów: 79

Awatar użytkownika
Wiwern
-#Invader
-#Invader

Re: Vader vs Behemoth

Post autor: Wiwern »

głos na Vader. Ich muza jest dla mnie bardziej... przystępna, bo jest to death metal wyrastający z klasyki thrashu. Bardziej surowy, autentyczny, bardzo riffowy...
Our time will come! Oooo...
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

Vader - bo Behemoth nigdy nie nagrał nic co było by tak dobre jak Ultimate Incantation
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

Chociaż nie słucham ani Vadera, ani Behemotha, to jednak Vader. Dlaczego? Bo muzycy z Vadera, w przeciwiństwie do muzyków z Behemotha,normalnie wygladają na koncertch, w wywiadach, które widziałam mądrzej się wypowiadali, no i kawałek Sword of the Witcher jak dla mnie jest całkiem znośny. A z typowo kobiecego punktu widzenia - Peter ma w sobie to coś, czego nie ma Nergal.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Stokrotka pisze:A z typowo kobiecego punktu widzenia - Peter ma w sobie to coś, czego nie ma Nergal.
A z meskiego punktu widzenia - Negruś ma Dodę :jjjjj
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Vader rządzi, mój ulubiony Death Metalowy zespół. Betemotha jakoś nigdy nie trawiłem, zniechęcili mnie oni do wyjazdu na Sonisphere Festival.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Pablo1919 pisze:Vader rządzi, mój ulubiony Death Metalowy zespół. Betemotha jakoś nigdy nie trawiłem, zniechęcili mnie oni do wyjazdu na Sonisphere Festival.
Tak jakbyś nie mógł przyjechać po prostu później albo iść w czasie ich koncertu na piwo ;)

Jesli chodzi o temat to niegdyś wyżej ceniłem Vadera. Od pewnego czasu (4 lata?) wraz z kolejnymi płytami, przekonał mnie do siebie Nergal i spółka.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Nie słucham Defu, poza Death i Esqarial, ale głos na Behemocz. Co by nie mówić to jest ich czas.
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

Stokrotka pisze:Sword of the Witcher jak dla mnie jest całkiem znośny
badziewny kawałek reklamowy i tyle . zespół dostał zastrzyk gotówki , a jednocześnie wypromowali się wśród graczy i czytelników cd-action . tylko jakoś ciężko mi sobie wyobrazić sobie jakąś szanującą się kapelę deathową np. Asphyx nagrywający utwór promujący najnowszą część neverwinter nights .
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Pablo1919 pisze:Vader rządzi, mój ulubiony Death Metalowy zespół.
Młody jeszcze jesteś. ;-)
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

numLock pisze:
badziewny kawałek reklamowy i tyle . zespół dostał zastrzyk gotówki , a jednocześnie wypromowali się wśród graczy i czytelników cd-action . tylko jakoś ciężko mi sobie wyobrazić sobie jakąś szanującą się kapelę deathową np. Asphyx nagrywający utwór promujący najnowszą część neverwinter nights .
Może i tak, może dla fanów death metalu badziewny (nie słucham, więc nie wiem) i napisany dla pieniędzy, ale to chyba jedyny kawałek Vadera, który mogę słuchać, w moim przypadku reszty się nie da. A Behemotha to już wcale. Poza tym strasznie zmasakrowali "ostatni tabor" kata:
oryginał http://www.youtube.com/watch?v=VXWTlYzVFUA
cover http://www.youtube.com/watch?v=HGtXx-Q8BbY
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Stokrotka pisze:strasznie zmasakrowali "ostatni tabor" kata:
Strasznie lubię jak ludzie, którzy "nie słucham, widziałam jeden kawałek" piszą takie farmazony. Nie słuchasz - nie wypowiadasz się. Wiem, że usilnie pragniesz zdobyć 3 gwiazdkę, ale pisać bzdury wszędzie na każdy temat jest irytujące.

Prawdą jest, że gdyby nie Vader Behemoth nie zaistniałby w takim stopniu za granicami. To Peter otworzył drzwi, przez które przeszedł Nergal. Generalnie po przesłuchaniu 2 ostatnich płyt każdego zespołu na razie palmę pierwszeństwa dzierży Behemoth. Ich płyty są lepsze, dużo bardziej profesjonalnie wydane. Nie skreślałbym jednak Vadera. Na szczęście się odbudowali po rozpadzie i myślę, że jeszcze niejedną dobrą płytę nagrają
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

tomtomala pisze:
Stokrotka pisze:strasznie zmasakrowali "ostatni tabor" kata:
Strasznie lubię jak ludzie, którzy "nie słucham, widziałam jeden kawałek" piszą takie farmazony. Nie słuchasz - nie wypowiadasz się. Wiem, że usilnie pragniesz zdobyć 3 gwiazdkę, ale pisać bzdury wszędzie na każdy temat jest irytujące.
Po pierwsze słyszałam więcej kawałków obu zespołów niż tylko jeden, dlatego o pozostałych napisałam, że nie mogę ich słuchać.
To, że Behemoth zmasakrował "Ostatni tabor" to moje subiektywne zdanie, do którego mam prawo.
Co tam trzecia gwiazdka, ja usilnie próbuję zdobyć sześć gwiazdek i jaśnieć ich blaskiem, bo już mam taki staż na forum (jakby nie było ponad dwa miesiące - mega szał) ;-)
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

Stokrotka pisze:
numLock pisze:
Może i tak, może dla fanów death metalu badziewny (nie słucham, więc nie wiem) i napisany dla pieniędzy, ale to chyba jedyny kawałek Vadera, który mogę słuchać, w moim przypadku reszty się nie da. A Behemotha to już wcale. Poza tym strasznie zmasakrowali "ostatni tabor" kata:
oryginał http://www.youtube.com/watch?v=VXWTlYzVFUA
cover http://www.youtube.com/watch?v=HGtXx-Q8BbY
Po przesłuchaniu covera i ogólnie piosenek behemotha z jednej strony śmiać mi się chce, a z drugiej szkoda mi ich. :neutral:

I prosze mnie nie krytykować, że się nie znam i takie tam. Poprostu dla mnie ten behemoth to nie muzyka, takie moje zdanie. ;-)

Wole klimaty Maiden'ów, Dyniogłowych i Metallicy ( Mety wybrane kawałki ) .
Ostatnio zmieniony pt cze 04, 2010 2:18 pm przez Kai., łącznie zmieniany 1 raz.
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

KAI.

To po cholerę piszesz w tym temacie i go zaśmiecasz wielce elokwentnymi wypowiedziami w stylu "rzygać mi się chce" ?

Nie lubię/nie słucham/nie znam --> nie piszę. Proste.
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

yankes pisze:KAI.

To po cholerę piszesz w tym temacie i go zaśmiecasz wielce elokwentnymi wypowiedziami w stylu "rzygać mi się chce" ?

Nie lubię/nie słucham/nie znam --> nie piszę. Proste.
w porządku.
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Stokrotka pisze:więcej kawałków obu zespołów niż tylko jeden,
To klasa! 2 czy 3 w Twoim mniemaniu jest więcej? I to daje Tobie prawo wypisywania opinii o zespole?
Stokrotka pisze:Co tam trzecia gwiazdka, ja usilnie próbuję zdobyć sześć gwiazdek i jaśnieć ich blaskiem, bo już mam taki staż na forum (jakby nie było ponad dwa miesiące - mega szał)
Widać w większości wypowiedzi. Kariera i podejście a'la nasz kolega Szajba :) To trzymam kciuki za ten blask.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

tomtomala pisze:I to daje Tobie prawo wypisywania opinii o zespole?
Hehe, a kto ma takie prawo ? :twisted:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Artur wiesz o co mi chodzi. Ja nie dyskutuje w tematach w jakich się nie znam lub znam mało. Bardzo się cieszę, że są nowi ludzie, ale kuchnia pisanie w każdym temacie "rzygać mi się chce" lub słuchałem/am 3 kawałki i generalnie wyrobiłem/am sobie opinie o zespole... Może to już pierwsza oznaka starości, ale tak bym widział dyskusje na forum :lol:

Dobra - nie offtopuje już.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Spoko, tak sie czepiłem :P Inna sprawa, że kto wie, może Stokrotka przesłuchała całą dyskografię ;) Jeśli tak to gratzy, ja w życiu nawet jednej płyty nie ruszyłem ;)
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

tomtomala pisze:
Stokrotka pisze:więcej kawałków obu zespołów niż tylko jeden,
To klasa! 2 czy 3 w Twoim mniemaniu jest więcej? I to daje Tobie prawo wypisywania opinii o zespole?
Stokrotka pisze:Co tam trzecia gwiazdka, ja usilnie próbuję zdobyć sześć gwiazdek i jaśnieć ich blaskiem, bo już mam taki staż na forum (jakby nie było ponad dwa miesiące - mega szał)
Widać w większości wypowiedzi. Kariera i podejście a'la nasz kolega Szajba :) To trzymam kciuki za ten blask.
Ani dwa, ani trzy kawałki to nie jest w moim mniemanu więcej. Rozumiem Twoje zarzuty, ale ja poznałam muzykę obu zespołów, zanim cokolwiek o nich napisałam (może nie całe dyskografie, ale sporo kawałków,co do Vadera to m.in. słyszałam kilkakrotnie całą płytęThe Beast). Napisałam, że ich nie słucham (zgodnie z prawdą), ale słyszałam tą muzykę, żeby się z nią zapoznać. Oddałam swój głos na Vadera i uzasadniłam wybór. Aha, i to, że nie słucham tych zespołów, to nie znaczy, że ich nie szanuję. Doskonale wiem, że są tzw. towarem exportowym, że są uznawani na świecie. I ja to szanuję. O "rzyganiu" to nie ja napisałam.

Co do gwiazdek - na końcu był taki zanczek ;-), który oznacza, że podchodzę na wesoło, przecież mam świadomość tego, że jestem nową forumowiczką i że w najbliższym czasie nie uzyskam takiego statusu (nie chodzi mi o gwiazdki, lecz o uznanie) jak użytkownicy, którzy są tu od lat. Ten usmiech ;-) oznacza również, że wcale nie dążę za wszelką cenę do gwiazdek i nie zamierzam tu gwiazdować, tylko pisać merytoryczne posty. W moim przekonaniu, to co napisałam o Vaderze stanowi merytoryczną treść, to jest mój punkt widzenia, ale rozumiem, że inni mają inne poglądy.
Pozdrawiam ;-) ten usmiech jest na poważnie.
ODPOWIEDZ