Sprzedaż płyty The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Re: Sprzedaż płyty The Final Frontier
W sieci Media Markt - Maideni są nr 1! (przynajmniej taka informacjha widnieje w Media we Wrocławiu na Dominikańskim) jest dobrze...
A co do recenzji - czekam jeszcze na reckę w www.musicnews.pl i www.atmospheric.pl ... ma nadzieję że tam będzie tak samo przychylnie jak na Onet
A co do recenzji - czekam jeszcze na reckę w www.musicnews.pl i www.atmospheric.pl ... ma nadzieję że tam będzie tak samo przychylnie jak na Onet
#1 Słowenia i Słowacja... jeszcze tylko Tybetu brakuje 
Ciekawe czy DalejLama ( jakkolwiek sie to piszeRALF pisze:#1 Słowenia i Słowacja... jeszcze tylko Tybetu brakuje
Who motivates the motivator
.. Bin Laden podobno Aces High uwielbia. 
+666RALF pisze:.. Bin Laden podobno Aces High uwielbia.
BNW w Polsce dotarło do pozycji #7, Zpav informacje o przyznanej złotej płycie (ponad 35 000) zamiescił 25 lutego 2004. Maideni złotą płytę otrzymali przed koncertem we Wrocławiu listopad 2003
DOD dociera do pozycji #3 potem 4, 7; W pierwszych tygodniach sprzedało się ok 17 tys egz o czym informował Wicker podając dane ze sprzedazy DOD, dvd Early Days (1 500 egz w 2005 r.)i singla TNOTB (488 egz w 2005), Z tego co pamietam płyty CD stanowiły troche ponad połowe sprzedaży, reszta kasety (po ok 19 zł) i pewnie niezbyt imponująca liczba winyli.
AMOLAD w pierwszym tygodniu notowania był na #2 - wydany w piatek! a czesc płyt sprzedawana była przed premierą. Nastepnie dociera do #1 ! Po czym nieznacznie spadał w rankingu ale przez miesiąc był w top 5. I nawet w rankingu miesiąca był nr 2.
Dvd RIR bardzo szybko stało się u nas złotym DVD, (5 tys kopii) - czyli 2 500 sztuk x 2 płyty (Pierwsze 'rockowe' złote DVD)
CD RIR notowane było u nas zdaje się że 2 dziesiątce podobnie jak Tyranny Of Souls Bruce'a a potem spadło do 4 dzisiątki.
Oficjalna lista sprzedazy publikowana przez Zpav zawera dane tylko z czesci sklepów kiedys uwzględniała np sklep Fan.pl z którego pewnie wielu z Was także kupuje płyty IM
Być może DOD, AMOLAD czy DVD Early Days, LAD, Flight 666 są całkiem blisko statutu złotej płyty, ich sprzedaz choć systematycznie to rośnie bardzo powoli i możemy poczekac na to kilka lat...
Dane o sprzedazy TFF w pierwszym tygodniu przez Ralfa wydaja się całkiem prawdopodobne, w tym tygodniu może dojdzie ponad 2000 co da ok 7 tys ?
DOD dociera do pozycji #3 potem 4, 7; W pierwszych tygodniach sprzedało się ok 17 tys egz o czym informował Wicker podając dane ze sprzedazy DOD, dvd Early Days (1 500 egz w 2005 r.)i singla TNOTB (488 egz w 2005), Z tego co pamietam płyty CD stanowiły troche ponad połowe sprzedaży, reszta kasety (po ok 19 zł) i pewnie niezbyt imponująca liczba winyli.
AMOLAD w pierwszym tygodniu notowania był na #2 - wydany w piatek! a czesc płyt sprzedawana była przed premierą. Nastepnie dociera do #1 ! Po czym nieznacznie spadał w rankingu ale przez miesiąc był w top 5. I nawet w rankingu miesiąca był nr 2.
Dvd RIR bardzo szybko stało się u nas złotym DVD, (5 tys kopii) - czyli 2 500 sztuk x 2 płyty (Pierwsze 'rockowe' złote DVD)
CD RIR notowane było u nas zdaje się że 2 dziesiątce podobnie jak Tyranny Of Souls Bruce'a a potem spadło do 4 dzisiątki.
Oficjalna lista sprzedazy publikowana przez Zpav zawera dane tylko z czesci sklepów kiedys uwzględniała np sklep Fan.pl z którego pewnie wielu z Was także kupuje płyty IM
Być może DOD, AMOLAD czy DVD Early Days, LAD, Flight 666 są całkiem blisko statutu złotej płyty, ich sprzedaz choć systematycznie to rośnie bardzo powoli i możemy poczekac na to kilka lat...
Dane o sprzedazy TFF w pierwszym tygodniu przez Ralfa wydaja się całkiem prawdopodobne, w tym tygodniu może dojdzie ponad 2000 co da ok 7 tys ?
DOD dzisiaj to ok 25,000 - to już "Platyna"!!!!
Na Onet.pl swego czasu podali że DVD "FLIGHT 666" i "LAD" są u nas"Złote"
Na Onet.pl swego czasu podali że DVD "FLIGHT 666" i "LAD" są u nas"Złote"
No właśnie ja np. od dawna kupuję w Fan.pl i trochę dziwne to dla mnie, ze nie biorą tego sklepu pod uwagę, wydawało mi się, że jest dość popularny lub chociaż na tyle porządny, żeby mieć dużą sprzedaż.....Cybul pisze:Oficjalna lista sprzedazy publikowana przez Zpav zawera dane tylko z czesci sklepów kiedys uwzględniała np sklep Fan.pl z którego pewnie wielu z Was także kupuje płyty IM
Swoją drogą, czy ktoś wie co robi nagle na liście Bocelli i skąd ma podwójną platynę ?? 0_o bo jakoś nie kojarzę że w ogóle taka płyta wyszła, a byłem ostatnio często w Empiku czy Media....
Cuda - panie, cuda 
Bo to nie jest nowość tylko płyta z 2007 roku, tak podaje interia.plwojteq pisze:Swoją drogą, czy ktoś wie co robi nagle na liście Bocelli i skąd ma podwójną platynę ?? 0_o bo jakoś nie kojarzę że w ogóle taka płyta wyszła, a byłem ostatnio często w Empiku czy Media....
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
nie rozumiem tego,że na forum kwestia sprzedaży jest bardziej omawiana niż sama płyta
Płyta ukazała się w 2007 roku i już wtedy dość długo była na szczycie naszego OLIS`u. I na platynę zapracowała już dawno temu. A skąd taki nawrót na listę ? Tego już nie wiemwojteq pisze:Cybul pisze: Swoją drogą, czy ktoś wie co robi nagle na liście Bocelli i skąd ma podwójną platynę ?? 0_o bo jakoś nie kojarzę że w ogóle taka płyta wyszła, a byłem ostatnio często w Empiku czy Media....
Aha, no jasne, właśnie teraz zauważyłem, ze tam jest napisane, że to 46. notowanie tego albumu, więc nic dziwnego.... zobaczymy jak się potoczy sprawa TFF...
Pewnie po miesiącu zniknie z notowania 
Ja dopiero dzisiaj dołożyłem swoją cegiełkę i kupiłem zdradziecko drogi album.
Zastanawiałem się czy nie kupić wersji limitowanej, ale jako, że rozczarowała mnie ta płyta, to stwierdziłem, że za nic nie będę nagradzać dodatkową kasą naszych kochanych muzyków
Ja dopiero dzisiaj dołożyłem swoją cegiełkę i kupiłem zdradziecko drogi album.
Zastanawiałem się czy nie kupić wersji limitowanej, ale jako, że rozczarowała mnie ta płyta, to stwierdziłem, że za nic nie będę nagradzać dodatkową kasą naszych kochanych muzyków
Ostatnio zauważyłem, że w regulaminie przyznawania wyróżnień przez ZPAV jest napisane, że w danej pozycji, liczy się liczba sprzedanych nośników, a nie tytułów, czyli np. taki Ed Hunter jest liczony potrójnie.
W związku z tym pomyślałem: edycja limitowana AMoLaD była w wersji CD+DVD, czyli każdy sprzedany egzemplarz liczył się podwójnie. Gdyby Special Edition Final Frontier była również tak wydana (zamiast pobierania dodatkowej zawartości z internetu), to byłaby szansa na miejsce 1. na liście?
W związku z tym pomyślałem: edycja limitowana AMoLaD była w wersji CD+DVD, czyli każdy sprzedany egzemplarz liczył się podwójnie. Gdyby Special Edition Final Frontier była również tak wydana (zamiast pobierania dodatkowej zawartości z internetu), to byłaby szansa na miejsce 1. na liście?
wedle OLIS FF jest na trzecim miejscu za stingiem i andrea bocellim.
Poprawka:
AMOLAD w pierwszym notowaniu osiagnął #6, potem, było 1, 2, 14, 26.
W zestawieniu za wrzesień 2006 - #5, za Blue Cafe i składankami hitów. W Top100 utrzymał się miesiąc, DOD - 3 miesiące.
Płyty wydane do 1.07.2005 złoto za 20 tys. dla artystów zagranicznych po tym okresie 10 tys. Tak wiec DOD za sprzedaz ponad 20 tys miałby złoto.
Ralf wiesz coś wiecej na ten temat ?
Na stronie fan.pl kiedyś też było info o złocie dla LAD. No ale póki co nie potwierdzone oficjalnie
AMOLAD w pierwszym notowaniu osiagnął #6, potem, było 1, 2, 14, 26.
W zestawieniu za wrzesień 2006 - #5, za Blue Cafe i składankami hitów. W Top100 utrzymał się miesiąc, DOD - 3 miesiące.
Płyty wydane do 1.07.2005 złoto za 20 tys. dla artystów zagranicznych po tym okresie 10 tys. Tak wiec DOD za sprzedaz ponad 20 tys miałby złoto.
Ralf wiesz coś wiecej na ten temat ?
Na stronie fan.pl kiedyś też było info o złocie dla LAD. No ale póki co nie potwierdzone oficjalnie
- Dark_noldor
- -#Prodigal son

Byłem wczoraj w Empiku na rynku w Krakowie i wreszcie wystawili tam słuszną ilość TFF 
Dodatkowo Empik wznowił sprzedaż starszych płyt po promocyjnych cenach, np AMOLAD kosztuje niecałe 35 zł
Dodatkowo Empik wznowił sprzedaż starszych płyt po promocyjnych cenach, np AMOLAD kosztuje niecałe 35 zł
Noldor, blood is on yours hands
Na Audio (net) pisali, że LAD i FLIGHT666 (DVDs) są u nas Złote. Nie podoba mi się to zaniedbywanie zespołów przez EMI Polska.... W kule lecą, tak samo jak nie wierzę, żeby po 4 latacjh i bardzo wysokich notach "AMOLAD", nie przekroczył 10 000 - farsa.
Szkoda, że Mystic w Polsce nie wydaje Iron Maiden - mielibyśmy i lepszą reklamę i wywiady i porządne nakłady płyt. EMI łata koszty i robi to celowo (polski oddział) - zobaczcie, że nawet jak Maiden grali u nas ostatnie koncerty (2003 - 2008) nie zaangażowali się w promocję. To kpina!!! Tego nigdzie nie ma!
Promocja "TFF" w Polsce jest najsłabsza w Europie - w Rumunii i Bułgarii był 1000 razy większa, czołowe periodyki i media krajowe jako patroni - a u nas - dno "Ato Moto" i "Gazeta Prawna" =kpina do sześcianu - przecież z takiego środowiska raczej garstka słucha ciężkiego grania... No i "TFF" jako "sountrack" dla tirowców.. ta w podróży dookoła swiata.
Dlaczego nie wykupili panelu reklamowego w MH PL czy Teraz Rock - te periodyki czytają fani Maiden, nie wierzę, żeby to majątek kosztowało. EMI na świecie robi bokami, ale nowy album reklamują profesjonalnie... Marzę o dniu, kiedy polska filia zdechnie (nie jest to nieprawdopodobne) i w końcu będziemy mieli "jasność"...
Nie narzekajmy, w przyszłym roku znów przyjadą - pewnie z tournee "Greatest Hits 2013", też... Koncerty są najważniejsze, bo za kilka lat płyty jakie znamy - znikną
Szkoda, że Mystic w Polsce nie wydaje Iron Maiden - mielibyśmy i lepszą reklamę i wywiady i porządne nakłady płyt. EMI łata koszty i robi to celowo (polski oddział) - zobaczcie, że nawet jak Maiden grali u nas ostatnie koncerty (2003 - 2008) nie zaangażowali się w promocję. To kpina!!! Tego nigdzie nie ma!
Promocja "TFF" w Polsce jest najsłabsza w Europie - w Rumunii i Bułgarii był 1000 razy większa, czołowe periodyki i media krajowe jako patroni - a u nas - dno "Ato Moto" i "Gazeta Prawna" =kpina do sześcianu - przecież z takiego środowiska raczej garstka słucha ciężkiego grania... No i "TFF" jako "sountrack" dla tirowców.. ta w podróży dookoła swiata.
Dlaczego nie wykupili panelu reklamowego w MH PL czy Teraz Rock - te periodyki czytają fani Maiden, nie wierzę, żeby to majątek kosztowało. EMI na świecie robi bokami, ale nowy album reklamują profesjonalnie... Marzę o dniu, kiedy polska filia zdechnie (nie jest to nieprawdopodobne) i w końcu będziemy mieli "jasność"...
Nie narzekajmy, w przyszłym roku znów przyjadą - pewnie z tournee "Greatest Hits 2013", też... Koncerty są najważniejsze, bo za kilka lat płyty jakie znamy - znikną