28/05 - 07/06/2011 - IM - Niemcy

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 28/05 - 07/06/2011 - IM - Niemcy

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Gdyby już były wszystkie daty to już łatwiej by było decydować co robić z tym Berlinem
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jeszcze powinni dać Włochy (pewnie festiwal), Chorwację może Estonię no i Austrię (Nova Rock !??) Prawdopodobnie Soni obejmie Grecję, Hiszpanię, Portugalię, Szwajcarię, Polskę, Czechy i Turcję, - oczywiście mam na myśli koncerty z Maiden...

Jeśli można liczyć na trzeci Londyn, te 11 koncertów powinni jeszcze dodać! Wielka trasa :-o
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

to grubo jak h*j :evil: : czyli niema szans już na załatwienie biletów na płyte?? czyli niemcy juz odpadają :cry:
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

ZłapanyWCzasie pisze:aha nie wiem z czego się śmiejesz, o ile pamiętam to zawsze bilety na płytę najgorzej schodziły, to dziwne,ze teraz jest inaczej ...a Niemcy zawsze słynęli z przesadnej dokładności,ostrożności
E tam... W Dortmundzie w 2006 był hardcore pod sceną. Niemcy wcale nie są przesadnie bezpieczni - nie mają np. sektora pod sceną na koncertach. Na punkcie bezpieczeństwa bzika mają za to Amerykanie, Kanadyjczycy czy Japończycy - albo oferują tylko miejsca siedzące (także na płycie hali), albo sprzedają na płytę tyle biletów, że de facto jest w połowie pusta. Z tego co kojarzę to Rod narzekał także na restrykcje na Wyspach, np. na Twickenham gdzie też było sporo wolnego miejsca na płycie, a nie mogli sprzedać więcej niż bodajże 10.000 biletów.
RALF pisze:Jeszcze powinni dać Włochy (pewnie festiwal), Chorwację może Estonię no i Austrię (Nova Rock !??) Prawdopodobnie Soni obejmie Grecję, Hiszpanię, Portugalię, Szwajcarię, Polskę, Czechy i Turcję, - oczywiście mam na myśli koncerty z Maiden...
5 czerwca mogą zagrać na Sonisphere w Szwajcarii (ew. w Polsce lub Czechach)... Mówi się, że 11.06 będą na Sonisphere pod Pragą... Wydaje się, że pomiędzy 8, a 27 czerwca mogą 'upchnąć' z 9-10 koncertów, a więc Czechy, Polskę, Austrię, Serbię, a nawet Portugalię i Hiszpanię (ew. w ich miejsce Grecję, Bułgarię i Turcję). W Hiszpanii będą raczej 2 koncerty - prawdopodobnie Sonisphere i jakiś inny festiwal.

Chorwacja raczej odpada - promotor wysłał im swoją ofertę kilka miesięcy temu, ale do dzisiaj nie dostał odpowiedzi. Bardziej możliwy jest koncert np. w Serbii, i to w ramach Sonisphere.

Jestem bardziej ciekaw czy po Petersburgu dorzucą jakieś daty w krajach nadbałtyckich (byłoby im po drodze). Chętnie wybrałbym się na halowe koncerty do Tallinna, Rygi i Wilna. :twisted:
Puszek123 pisze:to grubo jak h*j :evil: : czyli niema szans już na załatwienie biletów na płyte?? czyli niemcy juz odpadają :cry:
Pewnie do czerwca dorzucą jeszcze jakąś pulę - ale raczej bliżej daty samego koncertu. Ewentualnie można jechać na pałę i próbować pod halą; raczej nie będzie problemu z kupieniem biletu po normalnej cenie.
Ostatnio zmieniony wt lis 30, 2010 6:43 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

mila pisze:Ja planowałam podskoczyć sobie w ten weekend do Berlina po bilet. Totalnie mnie zaskoczyła popularność tych biletów... :facepalm: Pytanie-co dalej? :neutral:
Puszek123 pisze:to grubo jak h*j :evil: : czyli niema szans już na załatwienie biletów na płyte?? czyli niemcy juz odpadają :cry:

jest opcja kupienia pakietu od IRONSPARTANa jak pisałem

eventim.pl odp mi na maila:
"Informuje rowniez, iz zapowiada sie na to ,ze bilety stojace wyprzedaly sie w ekspresowym tempie i kolejnej puli nie bedzie. Takze na Waszym miejscu nie czekalbym zbyt dlugo i rezerwowal co sie da."
WICKER MAN pisze:E tam... W Dortmundzie w 2006 był hardcore pod sceną. Niemcy wcale nie są przesadnie bezpieczni - nie mają np. sektora pod sceną na koncertach

zgadzam sie absolutnie byl niezly sajgon, Sziget przy tym to sielanka ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzięki, tylko czekać! :mryellow:
Kozas
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Kozas »

Napisałem do gościa z eventimu i zakupiłem dzisiaj 4 bilety siedzące...(kategoria 5). Mam nadzieję, że się jeszcze ostały, bo nie myślałem, że zejdą w takim tempie O_O Dlatego trzymam kciuki, że jutro dostanę wiadomość, że przelew już jest u nich i bilety są dla mnie szykowane, a nie, że przepraszają bardzo, ale muszą zwrócić kasę, bo biletów niet ;p
czester52
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: czester52 »

Hamburg i Berlin szykujcie się!! W 2011 jak Bóg da to zobaczę 3 do 5 koncertów. A jak będzie trasa 7 syna to co najmniej 5 jak nie lepiej
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

a gdzie zostały bilety na płytę w niemczech wie ktoś?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dołożyli ok 50 sztuk w Monachium - masz na Eventimie, nawet niezła cena. No i Munich :cry:
Awatar użytkownika
Proboszcz_Dobrodziej
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Proboszcz_Dobrodziej »

złodziejstwo w tym eventimie, przedwczoraj o 12 każe zapłacić za bilety na berlin na płytę bo jest dużo a dziś mi mówi ze sie wyprzedały, złodziejstwo, pewnie komu innemu sprzedał
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Albo nie drukował dopóki kasa nie dojdzie... Co zresztą powinno być chyba normalne.
Awatar użytkownika
Proboszcz_Dobrodziej
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Proboszcz_Dobrodziej »

Madril pisze:Albo nie drukował dopóki kasa nie dojdzie... Co zresztą powinno być chyba normalne.
dobrze, ale ja rezerowowałem bilet, wieć teoretycznie powinien być dla mnie. Ale to tylko teoretycznie bo praktycznie zapewne komuś drożej sprzedał. Oszustwo jak nic.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

W eventimie wyraźnie mówili, że nie można sobie np wybierać dokładnych miejsc siedzących, bo bilety są drukowane dopiero w momencie wpłynięcia kasy na ich konto.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

można było wybrać miejsca, jak się było w Eventimie osobiście, ja miałem w ten sposób załatwiane bilety....
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Jak jesteś osobiście, to oczywiście wszystko można, bo płacisz przecież od razu na miejscu. Chodziło mi o płatność wysyłkową.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

A ja dziś dostałem info ze mój bilet szlag trafił, w środe zamówiłem, w czwartek zapłaciłem, a w sobote Szwaby w d..pe je..ne zanulowali zamówienie bo musi starczyc dla Niemców :/ wrrr... gratuluje tym co mają fizycznie bilety w rekach :/
Kozas
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Kozas »

thorgal_30 pisze:A ja dziś dostałem info ze mój bilet szlag trafił, w środe zamówiłem, w czwartek zapłaciłem, a w sobote Szwaby w d..pe je..ne zanulowali zamówienie bo musi starczyc dla Niemców :/ wrrr... gratuluje tym co mają fizycznie bilety w rekach :/
A jakie zamówiłeś, na płyte w Berlinie ?
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

płytę własnie. i teraz szwaby proponują mi bilet siedzący :/ wrrr :/ wiec zostaje Sonisphere// choc tak mi sie halówka marzyła ;-(
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Proboszcz_Dobrodziej pisze:
Madril pisze:Albo nie drukował dopóki kasa nie dojdzie... Co zresztą powinno być chyba normalne.
dobrze, ale ja rezerowowałem bilet, wieć teoretycznie powinien być dla mnie. Ale to tylko teoretycznie bo praktycznie zapewne komuś drożej sprzedał. Oszustwo jak nic.
nawet domyslam sie kto wykupil ;)

Dziwne thorgal ze jak kupiles, zaplaciles to w sb Ci anulowali
ODPOWIEDZ