10/06/2011 - Sonisphere - Warszawa [ POZOSTAŁE ZESPOŁY ]

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 10/06/2011 - Sonisphere - Warszawa [ POZOSTAŁE ZESPOŁY ]

Post autor: WICKER MAN »

ZłapanyWCzasie pisze:Myślisz,że Ironi to intelektualiści z Oxfordu? to,że Bruce ma teraz chore jazdy(w latach 80 był normalnym facetem) i zajmuję się w tekstach filozofią, a raczej co tu dużo mówić pseudo-filozofią ,Crowleyem i tego typu bzdurami to jedno...ale reszta zespołu (może poza Janickiem ,który jest z kolei rockersem i swoją drogą niezłym pijusem) to typowi cockneye.
Prości ludzie z przedmieść Londynu, którzy nie kończyli ekskluzywnych szkół, wychowali się w prostocie, z pewnością którzy dużo widzieli i dużo wypili. To ta sama stylistyka co AC/DC,Saxon,Deep Purple i Motorhead właśnie,ta sama mentalność bo te same powojenne pokolenie. To nie jest u2 czy Coldplay.
Hmmm... Raczej nie powiedziałbym, że poza sceną członkowie Maiden to typowi 'cockney'e' czy rock'n'roll'owcy. ;-) Adriana Smitha można spotkać na rybach lub na najważniejszych tenisowych rozgrywkach w towarzystwie Pata Casha, Steve jeździ po całym świecie na mecze, wyprowadził się z Wielkiej Brytanii i ma chaty w Portugalii, na Bahamach i na Florydzie (więc totalne burżujstwo :cool: ), Nicko i Dave namiętnie oddają się drogiemu i snobistycznemu sportowi jakim jest golf (z czego pierwszy mieszka na Florydzie, a drugi ma luksusową willę na Hawajach), Janick chodzi w młodzieżowych trendy koszulkach np. Abercrombie & Fitch czy Hollister), a Bruce jest kapitanem Boeinga 757 oraz dyrektorem marketingu linii lotniczych Astraeus i częściej można go spotkać pod krawatem niż w wytartych jeansach...

A co do Lemmy'ego to cóż... rock'n'roll nie jest stworzony dla świętych i wielu muzyków, zwłaszcza za młodych lat, sporo nagrzeszyło. Od Lemmy'ego różni ich to, że on grzeszy do dzisiaj i tego nie ukrywa - Jack Daniels, Marlboro i groupies na backstage'u to jego chleb powszedni. :twisted: Swoją drogą nie mogę doczekać się premiery filmu o Lemmy'm - zapowiada się nieźle. :mryellow:

http://www.youtube.com/watch?v=SgUk1j0lrH0
http://www.youtube.com/watch?v=t-_Ol3XT6F0
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

A jak myślicie: ewentualny Slipknot grałby na głównej scenie a Motorhead na bocznej czy oba na głównej? By nie było jaj jak w Stockholmie że drugiej sceny ani widac ani slychac i tak mnie ominal Motley Crue
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Raczej na 100% oba zespoły wystąpią na głównej scenie. Podejrzewam, że na mniejszej scenie zagrają jednak mniej znane kapele.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Przyłącze się do dyskusji. Chcąc czy nie chcąc Lemmy i jego Motorhead zapisał się już w historii muzyki. Nie zmienni od zawsze, tworzą co chcą, jak chcą. Prosty schematyczny zespół dający kopa i za tego kopa należy im się szacunek. Są to goście którzy lubią to co robią wręcz to kochają i dobrze. Jeśli robisz w życiu coś co kochasz i dzięki temu zarabiasz pieniądze i stajesz się dla ludzi autorytetem to chyba najlepsze co człowieka w tym krótkim życiu może spotkać. A takie gadanie że Motorhead jest ciulowym zespołem nie ciekawym hmm... mogę tylko powiedzieć że nie którzy tak sądzą o Ironach więc o gustach się nie dyskutuje. Wytoczę troszkę cięższe działa. Hendrix, Joe Satriani, Pink Floyd. Dla mnie Ci artyści są może nie dziadowscy i nie ciekawi co za nimi nie przepadam jednak nie wyjeżdżam z tekstem. "Łooo Pink Floyd skończył się na Kill 'em All" sarkazm jakby ktoś nie wiedział. Każdy kto robi muzykę według swoich ideałów wytycznych i tego co czuje jest dla mnie wartościowym człowiekiem. Tak samo może być z książką. Ktoś morze napisać historię fantazy. Będzie nad nią długo pracował, dopieszczał, poświeci jej pól swojego życia a wyjdzie gniot. Jednak za sam fakt zaangażowania i próby należy się szacunek. Bo jak to mówią najłatwiej krytykować.

Co do Iron Maiden. Chłopaki grają tyle lat. Doszli do wszystkiego sami. Sami piszą teksty, komponują muzykę. Więc wisi mi to czy maja po 3 czy 4 wille. Bo wiadomo za co to mają. Za pracę która porywa tłumy. Za to że nie którzy z nas ta prace traktują jako część swojego życia. Dlatego komu jak komu ale im się to wszystko należy. A co do Bruca skoro kocha latanie, chciał być pilotem i pomogło mu to w zarobieniu paru groszy to też nic złego w tym nie widzę. A co do stroju. Garniak Brucowi pasuje bo jakby to tak wyglądało. Pilot wbiega do kokpitu w trampkach podartych spodniach, koszulce z Edim, katanie z naszywkami i krzyczy Run To The Hills hahaha!! xD
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Zilian pisze:Garniak Brucowi pasuje bo jakby to tak wyglądało. Pilot wbiega do kokpitu w trampkach podartych spodniach, koszulce z Edim, katanie z naszywkami i krzyczy Run To The Hills hahaha!! xD
Fly on your way like an eagle, Fly as high as the sun !!! :cool:
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

A tak mógłby zrobić ze swoim Boeingiem :D
Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, goin' again
Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

znów kręcenie nosem tym razem na MOTORHEAD?
Nie jestem może jakimś zagorzałym fanem tego zespołu, ale to klasyk i dziadka Lemmyego warto zobaczyć w akcji nim zejdzie ze sceny.
To bardzo dobry support dla MAIDEN i oby więcej takich.
SLIPKNOT też mnie ni ziębi ni parzy, ale narzekać nie będę bo na scenie to zywioł i warto zobaczyć.
Nie wiem czy na więcej zespołów tej klasy można jeszcze liczyć na SONI.
Obawiam się już tylko wypełaniczy, obym się mylił i dołożyli choćby jeden jeszcze porządny :)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

ja chce Iced Earth !!!!!!! :)
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

A ja Stormwarrior albo Iron Fire :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

to nie temat "koncert życzeń" :)
Ostatnio zmieniony pn gru 20, 2010 9:49 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Błagam o Alice Coopera. Po obejrzeniu jego show na Wacken pragnę więcej. Po prostu zachwycił. Jest w Szwajcarii wiec nadzieja jest.
www.last.fm/user/darkfuneral18
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Taa Alicja dała czadu na "Facken". Ja liczę na Cooperka i Slipknot, trochę też na SAXON :-o
Blase
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Blase »

KISS byłby idealny :D

na poważnie, najabrdziej byłbym zadowolony z Alicji i Saxona (mało prawdopodobne). Za Slipknotem nie przepadam.
PanAntoni
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: PanAntoni »

A może Testamnet?
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Mi akurat z chlaniem dużo bardziej kojarzy się Iron Maiden niż Motorhead i generalnie właśnie Iron Maiden kojarzy mi się z klimatem prostackiego heavy .Nie dwie ostatnie płyty.
Nawet Motorhead nie miał takich bydlackich kawałków jak Killers,The Prisoner , Die With Your Boots On czy The Duellists
Klimat muzyki mnie interesuję a nie życiorys muzyków
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Zilian pisze:A co do stroju. Garniak Brucowi pasuje bo jakby to tak wyglądało. Pilot wbiega do kokpitu w trampkach podartych spodniach, koszulce z Edim, katanie z naszywkami i krzyczy Run To The Hills hahaha!! xD
A Murdoca z The A-Team widział kolega? :mrgreen:
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Powiem krótko - Motor fuckin' head \m/ nareszcie mi się uda ich zobaczyć ! Nie mam zamiaru kręcić nosem, są na mojej liście 'do upolowania' od dawna i dobrze się składa, że będą przed Maiden.
Awatar użytkownika
GREGORMAN
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: GREGORMAN »

ZłapanyWCzasie pisze:...
Nawet Motorhead nie miał takich bydlackich kawałków jak Killers,The Prisoner , Die With Your Boots On czy The Duellists
Klimat muzyki mnie interesuję a nie życiorys muzyków

Dobrze prawisz że klimat muzy ważniejszy niż życiorys że jeden to ochlej , a drugi to ciepłe kluchy.
łups de IRON
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

A tak w temacie spekulacji. Może by tak Monster Magnet albo Wolfsbane?? Albo i to i to.
Awatar użytkownika
Buri
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Buri »

Czy ważne jest to jak żyją? Ważne jak grają ;D
"screw you guys im going home" Eric Theodore Cartman
ODPOWIEDZ