10/06/2011 - Sonisphere - Warszawa [ POZOSTAŁE ZESPOŁY ]

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Buri
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: 10/06/2011 - Sonisphere - Warszawa [ POZOSTAŁE ZESPOŁY ]

Post autor: Buri »

Lando pisze:
ttomasz pisze:Szkoda, ale Motorhead to i tak wystarczająco porządny support
Ironi to wystarczający support dla Motorhead :lol:

tia ;) grabisz sobie, grabisz :twisted:
"screw you guys im going home" Eric Theodore Cartman
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Buri pisze:Ironi to wystarczający support dla Motorhead
wlasnie ma racje

to co pokazuje iron ostatnimi czasy a to, co robi Lemmy to chyba każdy kto ma oczy i umie się nimi posługiwać i uszy przede wszystkim czyste i wrażliwe to to odkryje
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

to ja proponuje przepisac sie na forum motorhead z takim podejsciem

dla mnie Lemmy i spolka na rozgrzewke calkiem ok

coz takieog robi Lemmy, czego nie robi MAIDEN? - pytam z czystej ciekawości?
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Maca więcej cycków sam niż całe IM ;)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Budziol pisze:to ja proponuje przepisac sie na forum motorhead z takim podejsciem
Ja tamto napisałem z ironią, żeby nie było ;) Bo śmieszą mnie niektóre komentarze już narzekających na Motorhead ;)
A co do cycków, to coś w tym jest :D
Obrazek
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

cellman pisze:Maca więcej cycków sam niż całe IM
To wiadomo! hehehehe
Budziol pisze:coz takieog robi Lemmy, czego nie robi MAIDEN? - pytam z czystej ciekawości?
Otóż odpowiadam na Twoje pytanie.
Chodzi o to, że jeśli weźmiemy pod uwagę zawartość muzyczną na ostatnich płytach to Motorhead wygrywa, bo każda płyta nie dość, że ma moc, 200% rock n rolla to jeszcze nie jest naciąganiem fanów na kasę.. W przypadku Maiden ostatnie płyty to równia pochyła, no jesli ktoś lubi jak kapela heavy metalowa gra techniczne prog-heavy-rock-pop-metalowe cuda to oczywiście - nie.
Konkluzja jest prosta - szczerość czasem jest najlepszym doradcą. Nie twierdzę, że Maiden nie jest szczere, ale po prostu nie wiem, na co im to jest. No, ale dwóch Lemmych nigdy nie będzie i nie było.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

widman pisze:No, ale dwóch Lemmych nigdy nie będzie i nie było.
Właśnie. Dlatego takie postacie jak Lemmy, Ozzy, Slash czy Alice Cooper są kwintesencją rock'n'rolla, muzyki rockowej/metalowej. Sex drugs rock'n'roll...
A Motorhead, tak jak kolega napisał, nie tworzy słabych płyt. Lemmy i spółka powyżej pewnego poziomu po prostu nie schodzą. Ich płyty kipią aż energią.
To moje zdanie oczywiście, każdy ma prawo do własnego ;)
Up To The Irons ! Up To The Lemmy ! ;)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

A mi się wydaje, że to podejście wzięło się stąd iż to już standard i wręcz "trzeba" stawiać Lemmyego ponad wszystko, mówić, że jest bogiem itp - czyli śmieszne rzeczy ;-) Równie dobrze można by napisać, że to co prezentuje Motorhead to odgrzewanie kotleta a Ironi jakoś podchodzą nowatorsko do brzmienia choćby na ostatnim albumie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

po prostu w inna strone poszło IM, w inną MOTORHEAD - ale dla niektórych i jedni i drudzy grają od zawsze to samo tylko tytuły albumów inne ;)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Z Motorhead zauważyłem jest tak,że mnóstwo ludzi (nie mówię,że ktoś z Was) wcale nie zna zbyt wielu płyt, muzyków tej kapeli, tylko tak się podczepia pod Lemmego.
Ja mogę sobie pozwolić na stwierdzenie,że ostatnie płyty Motorhead są tylko niezłe,brakuje mi tam jakichś mega-kawałków, czuć odcinanie kuponów ,podobnie jak na ostatnich krązkach AC/DC.
Oczywiście,złego słowa nie powiem,bo sam uważam,że to duża lepsza droga niż taka jaką obrali np.Scorpionsi czy Def Leppard ,ale nie jest też tak,że każda płyta Motorheada jest tak samo dobra.
Ja uwielbiam Motorhead za Bomber,Ace of Spades czy No Sleep 'til Hammersmith ,to dla mnie największe dokonania tej formacji. Z nowszych płyt 1916 i Bastards ,zwłaszcza 1916

Bardzo chciałbym ich zobaczyć na żywo,ale trudno, wolę zobaczyć Iron Maiden w hali,bardziej mi na tym zależy i nie będe nad tym się nawet teraz zastanawiał

Co do porównań Iron Maiden i Motorhead to jak dla mnie bez sensu są, w ogóle to dlatego nie lubię festivali bo one stwarzają okazję do porównań ,bez sens totalny ,każda kapela to osobna historia,osobna kwestia ...oczywiście Iron Maiden ponad wszystko, starczy że jestem tydzien we Wrocławiu i przestaję mieć jakiekolwiek wątpliwości ,odżywają wspomnienia

90% to sentyment, w muzyce, jak ktoś mówi,że nie to kłamie albo nie wie co mówi
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na jedno:
Co z tego, że Motorhead nigdy nie nagrali słabej płyty, a dla wielu ostatni 3 krążki IM to porażka, to nie odzwierciedla tego sprzedaż płyt. Można zobaczyć gdzie jest Maiden, a gdzie Motorhead.

Nie traktowałbym też Motorhead jako support, bo tak nie myślą chyba nawet członkowie IM. Wiadomo, że Lemmy&Co. zagrają przed Iron Maiden i nie dłużej niż 1,5h bo i tak więcej zazwyczaj nie grają Nie chciałbym tylko, że gdyby dali jeszcze Slipknot, to Motorhead grałby przed nimi...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie, no jasne - w sensie komercyjnym Maideni to jednak "wielkie gwiazdy" zaś Motorhead to zespół środowiskowo kultowy. Ciekawe, że chyba bardziej kultowy ze względu ;-) na reputację (tzw "złą reputację") o której warto wiedzieć i o niej mówić. Czytaliście może "Białą Gorączkę" - opowieść Lemmy'ego tłumaczoną przez Jarka Szubrychta !? O Ironach i Metallice sporo tam mówi sam bohater, Motorhead nawet nie miał szansy "wejścia na szczyty komercyjne", nie mieli odpowiedniej promocji, management - dno, prochy rozwalały kilkakrotnie skład. Chyba dla Lemmy'ego ważniejsze było "życie w trasie i dupniaki" niż ... kariera czy sukces finansowy, taki typ człowieka.

Bardzo szanuję Motorów za konsekwencję i szczerość. CIESZE się, że ich zobaczę i mam nadzieję, ze Lemmy dożyje koncertu, bo już zdrowia nie ma, niestety :dance:
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

ZłapanyWCzasie pisze: Oczywiście,złego słowa nie powiem,bo sam uważam,że to duża lepsza droga niż taka jaką obrali np.Scorpionsi czy Def Leppard
Def Leppard nie znam zupełnie, ale Scorpionsi poza 'Sting In A Tail', nie wydali chyba 3 słabych płyt w swojej karierze, więc będę ich bronił, bo muzę robili przezajebistą :)
RALF pisze:mam nadzieję, ze Lemmy dożyje koncertu, bo już zdrowia nie ma, niestety
o tym samym wczoraj pomyślałem ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

SCORPIONSi - szacuneczek, mam ich wszystkie płyty i baaardzo ich lubię ;-)

Niemniej - to jest temat o Sonisphere 2011. Slipknot pewnie będzie, Cooper - też. A może Whitesnake, ruszają w przyszłym roku w trasę !

Lada dzien powinni ogłosić kolejne Soni, no i składy festiwalowe, czekamy :idea:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

RALF pisze:mam nadzieję, ze Lemmy dożyje koncertu, bo już zdrowia nie ma, niestety
:facepalm:

Ciekawe jak to sobie wykoncypowałeś, bo o złym stanie zdrownia Lemmiego nic nie słyszałem? Mało tego, Motorhead jest permanentnie w trasie, właśnie ogłosili trasę po USA na styczeń/luty, koncerty w Ameryce Południowej i Australii. Do tego dodam, że nie słyszałem, żeby Motorhead odwołał jakiś koncert na przestrzeni ostatnich 3 lat z powodów zdrowotnych....
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W Classic Rock w ostatnim wywiadzie sam się na serduch skarżył, na kolejnym portalu (Metal Attack (??) - teraz nie pamiętam, w wakacje czytałem) - mówił o przystopowaniu z używkami, normalne, ze organizm się odzywa... ;-)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Ja czytalem Biala Goraczke i o Iron Maiden jest tam tyle co nic :)
A biografia jest super,jak na ironie losu Lemmy najwieksza slawe zawdziecza Ozzemu a konkretniej kawalkom ktore napisal na album No More Tears.Do tego Lemmy cieplo wypowiada sie na temat zalozyciela pierwszego funclubu Motorhead w USA a chodzi konkretnie o Larsa Ulricha :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

qracoss pisze:Ja czytalem Biala Goraczke i o Iron Maiden jest tam tyle co nic :)
A biografia jest super,jak na ironie losu Lemmy najwieksza slawe zawdziecza Ozzemu a konkretniej kawalkom ktore napisal na album No More Tears.Do tego Lemmy cieplo wypowiada sie na temat zalozyciela pierwszego funclubu Motorhead w USA a chodzi konkretnie o Larsa Ulricha :)
Pojawiają się dokładnie trzy razy, nie w sensie relacji Lemmy/Maiden - lecz samego zjawiska. Cytuję: "NWOBHM. To właśnie ta fala wyniosła Iron Maiden na sam szczyt..." jest też o stadionowych koncertach i poza-scenicznych układach ;-)
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

ZłapanyWCzasie pisze:Co do porównań Iron Maiden i Motorhead to jak dla mnie bez sensu są

Też mam takie zdanie więc jak ktoś przychodzi tu i z góry stawia Motorów ponad Maiden to chyba pomylił forum - z całym szacunkiem dla Lemmyego i spółki, ale to forum fanów Iron Maiden, czyż nie?
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

^^ No już się nie rozpędzajmy jednak.
ODPOWIEDZ