Iron Maiden czy Metallica?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden czy Metallica?
O ja pierdole 
- Iron Soldier
- -#Invader

Na Ride the Lightning gdyby nie The Fight Fire With Fire, Ride the Lightning to jest płyta typowo heavy przez takie kawałki jak Creeping Death, For Whom the Bell Tolls czy Escape + balladka Fade to Black 
Taka moja skromna opinia, mogę się mylić
Taka moja skromna opinia, mogę się mylić
Dobra - a Iron Maiden to Black Metal, bo niby taki "TNOTB" do konwencji "black" nie pasuje ??? - jeszcze jak. Wszystko można sobie wykoncypować w takim temacie jak ten.
To tak jakby się spierać, kto był większy Mozart czy Bethoveen
- każdy wielki w swoim stylu, każdy NIEPOWTARZALNY - i to jest dopiero wielkość.
Nie było nie ma i już nie będzie w metalu, takich tytanów jak Iron Maiden i Metallica - to jest najistotniejszy fakt !!!
To tak jakby się spierać, kto był większy Mozart czy Bethoveen
Nie było nie ma i już nie będzie w metalu, takich tytanów jak Iron Maiden i Metallica - to jest najistotniejszy fakt !!!
Oczywiscie ze Bethoveen.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Beethoveen, bezapelacyjnie.
- Iron Soldier
- -#Invader

Miałem na myśli też to, że Ironi od samego początku grają swoje, to samo. A nie tak jak Metallica, której zdarzył się St. Anger.RALF pisze:Dobra - a Iron Maiden to Black Metal, bo niby taki "TNOTB" do konwencji "black" nie pasuje ??? - jeszcze jak. Wszystko można sobie wykoncypować w takim temacie jak ten
Z tym się zgodzę.RALF pisze:Nie było nie ma i już nie będzie w metalu, takich tytanów jak Iron Maiden i Metallica - to jest najistotniejszy fakt !!!
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Beethoven skończył się na Uwerturze Egmont....
Ceni się Ironom, że od początku grają swoje, ale poeksperymentować też czasami nie zaszkodzi.Iron Soldier pisze:Miałem na myśli też to, że Ironi od samego początku grają swoje, to samo. A nie tak jak Metallica, której zdarzył się St. Anger.RALF pisze:Dobra - a Iron Maiden to Black Metal, bo niby taki "TNOTB" do konwencji "black" nie pasuje ??? - jeszcze jak. Wszystko można sobie wykoncypować w takim temacie jak ten
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Beethoveen skończył się na Kill'em All
- Iron Soldier
- -#Invader

Polecam się zapoznać z pisownią nazwiska tego wybitnego, niemieckiego kompozytoraIronCezarek pisze:Beethoveen skończył się na Kill'em All
Ostatnio zmieniony sob cze 25, 2011 1:00 pm przez Iron Soldier, łącznie zmieniany 1 raz.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Boże, jedna literka -.-Iron Soldier pisze:Polecam się zapoznać z pisownią nazwiska tego wybitnego niemieckiego kompozytoraIronCezarek pisze:Beethoveen skończył się na Kill'em All
- Iron Soldier
- -#Invader

Metallika, ups też jedna literka, a jednak spory błąd
A i Bogiem jeszcze nie jestem
Przepraszam bardzo, ale staram się pisać poprawnie i wytykać błędy, jeśli u mnie ktoś znajdzie błąd to niech napisze, a uwagę wezmę sobie do serca.
Ja tam nigdy nie rozumiałem tych pojedynków (nie chce mi się cofać i czytać wszystkiego od początku posta więc wypowiem się od tak). To tak samo jak na forach o grach wypowiadają się posiadacze Xboxa i ps3 gnoją się non stop a to za to a to za tamto tak samo jest niestety fani zespołów. Ja Lubię IM lubię Metallice dla mnie to bardzo fajne i przyjemne dla ucha zespoły. Na IM byłem już 2 razy na Metallice też się wybiorę na pewno jak będzie okazja. IM i Metallica tak samo jak brytyjska muzyka i amerykańska różnią się od siebie. Porównywać można np samochody tej samej klasy a nie zespoły które idą no po części może tą sama droga ale w ogólnym zestawieniu się różnią. Podejrzewam że wielu ludzi który np gnoja Metallice bądź IM to gdy słyszą utwór którejś z tych kapeli to banan na twarzy im się pokazuje bo mają nie da się tego ukryć bardzo skoczne kawałki. Największą z tego co zauważyłem największym bezczeszczeniem świętości dla fanów jest to że metallica jest komercyjna. Ale kto w dzisiejszych czasach nie jest. Wystarczy wejść na allegro wpisać IRON MAIDEN i mamy... kubki, breloki, naszyjniki, buty(?) kiedyś nawet stringi widziałem.... Sam Bruce też lubi się pokazywać w telewizji, prowadzi programy telewizyjne, miał bądź ma program w radiu. To że kogoś puszczają w MTV to nie grzech. Sam kiedyś czekałem zawsze na 23 bo leciały na MTV metalowe teledyski i puszczali czasami IM. Oba zespoły wiele wniosły, przy obu się świetnie bawię i oba mi się podobają tak więc gdyby nie to że swoja karierę zacząłem od IM to postawił bym ich na równi 
Oczywiście Maiden ! 
-
Adrian1000
- -#Charlotte

Maiden zdecydowanie. Jak dla mnie Meta jedzie zbyt dużą komercją. No i nie mają Eddiego.
Adrian
- michalhusta
- -#Invader

Nie rozumiem po kiego licha pytanie "Maiden czy Meta" na stronie Fan clubu Iron Maiden :/ Przecież wiadomo że każdy wybierze Dziewicę.
Maiden England!
Przeczytaj temat, to zobaczysz, ze nie każdy
...
do "Adrian1000" - proszę wytłumacz co znaczy "Metallica jedzie zbyt dużą komercją" bo mnie to zaintrygowało
do "Adrian1000" - proszę wytłumacz co znaczy "Metallica jedzie zbyt dużą komercją" bo mnie to zaintrygowało
Nie ma co tego ciągnąć, wiemy co dopowie, jaką reakcję to wywoła itd. Nie od dziś wiadomo, że na tym forum nie powinno się wiązać słów: Maiden, meta i komcercja razemKuki91 pisze:do "Adrian1000" - proszę wytłumacz co znaczy "Metallica jedzie zbyt dużą komercją" bo mnie to zaintrygowało
chodzi o to ze gdyby mieli eddiego to by nie jechalo komercjaKuki91 pisze:do "Adrian1000" - proszę wytłumacz co znaczy "Metallica jedzie zbyt dużą komercją" bo mnie to zaintrygowało