Iron Maiden czy Metallica?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Iron Maiden czy Metallica?

Post autor: voivod »

O ja pierdole :lol:
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Soldier »

Na Ride the Lightning gdyby nie The Fight Fire With Fire, Ride the Lightning to jest płyta typowo heavy przez takie kawałki jak Creeping Death, For Whom the Bell Tolls czy Escape + balladka Fade to Black ;)

Taka moja skromna opinia, mogę się mylić :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dobra - a Iron Maiden to Black Metal, bo niby taki "TNOTB" do konwencji "black" nie pasuje ??? - jeszcze jak. Wszystko można sobie wykoncypować w takim temacie jak ten.

To tak jakby się spierać, kto był większy Mozart czy Bethoveen :?: - każdy wielki w swoim stylu, każdy NIEPOWTARZALNY - i to jest dopiero wielkość.

Nie było nie ma i już nie będzie w metalu, takich tytanów jak Iron Maiden i Metallica - to jest najistotniejszy fakt !!! :pijak:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Oczywiscie ze Bethoveen.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Beethoveen, bezapelacyjnie.
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

RALF pisze:Dobra - a Iron Maiden to Black Metal, bo niby taki "TNOTB" do konwencji "black" nie pasuje ??? - jeszcze jak. Wszystko można sobie wykoncypować w takim temacie jak ten
Miałem na myśli też to, że Ironi od samego początku grają swoje, to samo. A nie tak jak Metallica, której zdarzył się St. Anger.
RALF pisze:Nie było nie ma i już nie będzie w metalu, takich tytanów jak Iron Maiden i Metallica - to jest najistotniejszy fakt !!!
Z tym się zgodzę.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Beethoven skończył się na Uwerturze Egmont....
Awatar użytkownika
frostn
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: frostn »

Iron Soldier pisze:
RALF pisze:Dobra - a Iron Maiden to Black Metal, bo niby taki "TNOTB" do konwencji "black" nie pasuje ??? - jeszcze jak. Wszystko można sobie wykoncypować w takim temacie jak ten
Miałem na myśli też to, że Ironi od samego początku grają swoje, to samo. A nie tak jak Metallica, której zdarzył się St. Anger.
Ceni się Ironom, że od początku grają swoje, ale poeksperymentować też czasami nie zaszkodzi. ;)
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Beethoveen skończył się na Kill'em All
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

IronCezarek pisze:Beethoveen skończył się na Kill'em All
Polecam się zapoznać z pisownią nazwiska tego wybitnego, niemieckiego kompozytora ;)
Ostatnio zmieniony sob cze 25, 2011 1:00 pm przez Iron Soldier, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Iron Soldier pisze:
IronCezarek pisze:Beethoveen skończył się na Kill'em All
Polecam się zapoznać z pisownią nazwiska tego wybitnego niemieckiego kompozytora ;)
Boże, jedna literka -.-
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Metallika, ups też jedna literka, a jednak spory błąd ;) A i Bogiem jeszcze nie jestem ;) Przepraszam bardzo, ale staram się pisać poprawnie i wytykać błędy, jeśli u mnie ktoś znajdzie błąd to niech napisze, a uwagę wezmę sobie do serca.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Ja tam nigdy nie rozumiałem tych pojedynków (nie chce mi się cofać i czytać wszystkiego od początku posta więc wypowiem się od tak). To tak samo jak na forach o grach wypowiadają się posiadacze Xboxa i ps3 gnoją się non stop a to za to a to za tamto tak samo jest niestety fani zespołów. Ja Lubię IM lubię Metallice dla mnie to bardzo fajne i przyjemne dla ucha zespoły. Na IM byłem już 2 razy na Metallice też się wybiorę na pewno jak będzie okazja. IM i Metallica tak samo jak brytyjska muzyka i amerykańska różnią się od siebie. Porównywać można np samochody tej samej klasy a nie zespoły które idą no po części może tą sama droga ale w ogólnym zestawieniu się różnią. Podejrzewam że wielu ludzi który np gnoja Metallice bądź IM to gdy słyszą utwór którejś z tych kapeli to banan na twarzy im się pokazuje bo mają nie da się tego ukryć bardzo skoczne kawałki. Największą z tego co zauważyłem największym bezczeszczeniem świętości dla fanów jest to że metallica jest komercyjna. Ale kto w dzisiejszych czasach nie jest. Wystarczy wejść na allegro wpisać IRON MAIDEN i mamy... kubki, breloki, naszyjniki, buty(?) kiedyś nawet stringi widziałem.... Sam Bruce też lubi się pokazywać w telewizji, prowadzi programy telewizyjne, miał bądź ma program w radiu. To że kogoś puszczają w MTV to nie grzech. Sam kiedyś czekałem zawsze na 23 bo leciały na MTV metalowe teledyski i puszczali czasami IM. Oba zespoły wiele wniosły, przy obu się świetnie bawię i oba mi się podobają tak więc gdyby nie to że swoja karierę zacząłem od IM to postawił bym ich na równi :)
Awatar użytkownika
Szpila_13
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Szpila_13 »

Oczywiście Maiden ! :dance:
Adrian1000
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Adrian1000 »

Maiden zdecydowanie. Jak dla mnie Meta jedzie zbyt dużą komercją. No i nie mają Eddiego.
Adrian
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Nie rozumiem po kiego licha pytanie "Maiden czy Meta" na stronie Fan clubu Iron Maiden :/ Przecież wiadomo że każdy wybierze Dziewicę.
Maiden England!
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Przeczytaj temat, to zobaczysz, ze nie każdy :D ...

do "Adrian1000" - proszę wytłumacz co znaczy "Metallica jedzie zbyt dużą komercją" bo mnie to zaintrygowało
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Kuki91 pisze:do "Adrian1000" - proszę wytłumacz co znaczy "Metallica jedzie zbyt dużą komercją" bo mnie to zaintrygowało
Nie ma co tego ciągnąć, wiemy co dopowie, jaką reakcję to wywoła itd. Nie od dziś wiadomo, że na tym forum nie powinno się wiązać słów: Maiden, meta i komcercja razem :razz:
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

:facepalm:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Kuki91 pisze:do "Adrian1000" - proszę wytłumacz co znaczy "Metallica jedzie zbyt dużą komercją" bo mnie to zaintrygowało
chodzi o to ze gdyby mieli eddiego to by nie jechalo komercja
ODPOWIEDZ