Ozzy Osbourne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ozzy Osbourne
Bardzo fajna płyta, o wiele lepsza od Black Rain 
Zgadzam się - bardzo dobra płyta. Właśnie ją słucham. Przyznaję, że z takimi płytami jak Blizzard of Ozz, czy Diary of a Madman nie ma porównania, ale jak na ostatnie dokonania Ozziego (Black Rain, Under Cover) jest świetna.
- Iron Soldier
- -#Invader

Dla mnie prawdopodobnie najlepsza metalowa płyta roku. 
Nie podoba mi się kilka kawałków, które bym wywalił, ale po Black Rain to ta płyta jest genialna. Ale nie przebije klasyków takich jak BoO czy DoaM, o których wspomniała Stokrotka.
Nie podoba mi się kilka kawałków, które bym wywalił, ale po Black Rain to ta płyta jest genialna. Ale nie przebije klasyków takich jak BoO czy DoaM, o których wspomniała Stokrotka.
-
Deleted User 4432
No i co się okazało , Ozzy którego już spisałem na straty wydaje album który naprawdę mi się podoba . Jest przypierdolenie , nie ma Zakka . Teraz już widzę , że nie koniecznie trzeba przekreślać wszystkie reuniony i siłowe próby podtrzymania kariery przez starych wyjadaczy.
Ostatnio sporo słucham tej płyty i naprawdę bardzo mi się podoba.
Słabe są tylko:
07. Fearless
09. I Want It More
10. Latimer's Mercy
11. I Love You All
pozatym utwory są bardzo dobre, fajnie jakby jeszcze coś w najbliższej przyszłości nagrał.
Próbowałem posłuchać innych płyt, ale nadal tylko Bllizard jest w porządku, reszta słaba.
Słabe są tylko:
07. Fearless
09. I Want It More
10. Latimer's Mercy
11. I Love You All
pozatym utwory są bardzo dobre, fajnie jakby jeszcze coś w najbliższej przyszłości nagrał.
Próbowałem posłuchać innych płyt, ale nadal tylko Bllizard jest w porządku, reszta słaba.
Skoro spodobał Ci sie Blizzard to polecam Diary Of A Madman, moim zdaniem jeszcze lepsze. Ja uwielbiam wszystkie solowe Ozzyego do No More Tears włącznie. Ozzmosis tez było dobre zresztą.
Dokładnie. Uwielbiam wymienione płyty. Diary... jest utrzymany w klimacie Blizzard..., Ozzmosis nieco inny, nowocześniejszy. Polecam. A na zachętę znakomity teledysk do utworu 'I just want you' z płyty Ozzmosis http://www.youtube.com/watch?v=WgIljN_awgQ&ob=av2eDziku pisze:Skoro spodobał Ci sie Blizzard to polecam Diary Of A Madman, moim zdaniem jeszcze lepsze. Ja uwielbiam wszystkie solowe Ozzyego do No More Tears włącznie. Ozzmosis tez było dobre zresztą.
Diary jakoś mi nie podchodzi, chociaż zły nie jest. Spróbuje te Ozzmosis 
Blizzard Of Ozz, Diary Of Madman i Bark At The Moon to KLASYKA. Wstyd nie znać.
Potem jest świetny No Rest For The Wicked. Kapitalny No More Tears, niezły Ozzmosis.
Ze słabizn to Down To Earth i The Ultimate Sin - słabiutkie kompozycje
Dwa ostatnie krążki to powrót do wysokiej formy. Black Rain miło kopie dupsko. A Scream to mistrzostwo, brak Zakka nie odczuwalny, świetne kompozycje i ogólnie miazga
Potem jest świetny No Rest For The Wicked. Kapitalny No More Tears, niezły Ozzmosis.
Ze słabizn to Down To Earth i The Ultimate Sin - słabiutkie kompozycje
Dwa ostatnie krążki to powrót do wysokiej formy. Black Rain miło kopie dupsko. A Scream to mistrzostwo, brak Zakka nie odczuwalny, świetne kompozycje i ogólnie miazga
-
Deleted User 622
kozacki OzzmosisGomber pisze:niezły Ozzmosis.
nieGomber pisze:Black Rain miło kopie dupsko.
co do reszty zgoda
Słyszał ktoś bonusowy CDek do tej płyty? Czy Let Me Hear jest faktycznie live..?
"Scaliłem" sobie wreszcie dysko ozziego 
Blizzard of Ozz 7/10
Diary of a Madman 9/10
Bark at the Moon 8/10
The Ultimate Sin 7/10
No Rest for the Wicked 7/10
No More Tears 8,5/10
Ozzmosis 7/10
Down to Earth 7/10
Black Rain 4/10
Scream 8,5/10
Kiedyś jęczałem, marudziłem na wokal, na staroświeckość pierwszych albumów, teraz każda płytka mi się podoba praktycznie. Diary najbardziej, fenomenalny album.
DtE jak dla mnie nie jest jakiś wybitny - przeciętny dobry album. Poza paroma hitami nie jest jakiś wielce porywający, już wolę zeszłoroczny Scream, chociaż "wolę" to może niezbyt dobre określenie, bo Scream jest dla mnie w ścisłej czołówce albumów Ozziego.
Te wczesne albumy jak Bark i Ultimate Sin pięknie mi podeszły ostatnio, przyjemne granie.
Jedynym słabym punktem jest dla mnie Black Rain - nudą wieje straszną.
Moja negacja Ozziego była błędem
, co już od paru lat zaczęło wychodzić, bo a to mi się Tears spodobało, a to DtE, a to najnowszy Scream... 
Blizzard of Ozz 7/10
Diary of a Madman 9/10
Bark at the Moon 8/10
The Ultimate Sin 7/10
No Rest for the Wicked 7/10
No More Tears 8,5/10
Ozzmosis 7/10
Down to Earth 7/10
Black Rain 4/10
Scream 8,5/10
Kiedyś jęczałem, marudziłem na wokal, na staroświeckość pierwszych albumów, teraz każda płytka mi się podoba praktycznie. Diary najbardziej, fenomenalny album.
DtE jak dla mnie nie jest jakiś wybitny - przeciętny dobry album. Poza paroma hitami nie jest jakiś wielce porywający, już wolę zeszłoroczny Scream, chociaż "wolę" to może niezbyt dobre określenie, bo Scream jest dla mnie w ścisłej czołówce albumów Ozziego.
Te wczesne albumy jak Bark i Ultimate Sin pięknie mi podeszły ostatnio, przyjemne granie.
Jedynym słabym punktem jest dla mnie Black Rain - nudą wieje straszną.
Moja negacja Ozziego była błędem
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Diary of Madman również jest moją ulubioną płytą Ozzego, takie utwory jak S.A.T.O ,Over the Mountain czy You Can't Kill Rock and Roll to naprawdę świetne rzeczy, oczywiście Randy to mistrz i to on jest dla mnie nr.1 na dwóch pierwszych albumach
Ozzmosis najlepsze. Reszta mi nie podchodzi.
Mnie najbardziej podchodzi "Bark at the Moon". Pozostałe płyty ustawiłbym w takiej kolejności:
"Blizzard of Ozz"
"Ozzmosis"
"Down to Earth" = "No More Tears"
"Scream"
"No Rest for the Wicked"
"Diary of a Madman" = "The Ultimate Sin"
"Black Rain"
Żadna z tych płyt nie jest nawet w połowie tak dobra, jak najlepsze albumy Black Sabbath. Fanem solowego Ozzy'ego nigdy nie byłem, ale może zmieni się to już za niecałe dwa tygodnie
"Blizzard of Ozz"
"Ozzmosis"
"Down to Earth" = "No More Tears"
"Scream"
"No Rest for the Wicked"
"Diary of a Madman" = "The Ultimate Sin"
"Black Rain"
Żadna z tych płyt nie jest nawet w połowie tak dobra, jak najlepsze albumy Black Sabbath. Fanem solowego Ozzy'ego nigdy nie byłem, ale może zmieni się to już za niecałe dwa tygodnie
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Blizzard of Ozz 8/10
Diary of a Madman 9/10
Bark at the Moon 6/10
The Ultimate Sin 7/10
No Rest for the Wicked 5,5/10
No More Tears 9/10
Ozzmosis 5/10
Down to Earth 7/10
Black Rain 7/10
Scream 4/10
chyba tylko mi nie podchodzi Scream
Diary of a Madman 9/10
Bark at the Moon 6/10
The Ultimate Sin 7/10
No Rest for the Wicked 5,5/10
No More Tears 9/10
Ozzmosis 5/10
Down to Earth 7/10
Black Rain 7/10
Scream 4/10
chyba tylko mi nie podchodzi Scream
- leomessi69
- -#Prodigal son

Ozzy Osbourne "leciał" u mnie w domu od kiedy pamiętam, tata jest wielkim fanem. Mam niemal całą dyskografię Księcia Ciemności 
Moje oceny albumów:
Blizzard of Ozz 10/10
Diary of a Madman 8/10
Bark at the Moon 9/10
The Ultimate Sin 6/10
No Rest for the Wicked 6/10
No More Tears 8,5/10
Ozzmosis 7,5/10
Down to Earth 6/10
Black Rain 8/10
Scream 9/10
Moje oceny albumów:
Blizzard of Ozz 10/10
Diary of a Madman 8/10
Bark at the Moon 9/10
The Ultimate Sin 6/10
No Rest for the Wicked 6/10
No More Tears 8,5/10
Ozzmosis 7,5/10
Down to Earth 6/10
Black Rain 8/10
Scream 9/10
-
Deleted User 622
leomessi69 pisze:Ozzmosis 7,5/10
Down to Earth 6/10
Black Rain 8/10
- leomessi69
- -#Prodigal son

Przepraszam, ale co jest nie tak? Subiektywne oceny? Wiek? MIEJSCOWOŚĆ z której pochodzę?! Wybacz, ale to chyba było trochę niemiłe dla mnie jako nowego użytkownika...metal pisze:leomessi69 pisze:Ozzmosis 7,5/10
Down to Earth 6/10
Black Rain 8/10
-
Deleted User 622
Wybacz, ale zaskoczyło mnie, że gość w takim wieku i to jeszcze z Bydgoszczy może dać tak ocenić te albumy. Prędzej spodziewałbym się tego po pryszczatym 15latku z Koszalina.leomessi69 pisze:Przepraszam, ale co jest nie tak? Subiektywne oceny? Wiek? MIEJSCOWOŚĆ z której pochodzę?! Wybacz, ale to chyba było trochę niemiłe dla mnie jako nowego użytkownika...metal pisze:leomessi69 pisze:Ozzmosis 7,5/10
Down to Earth 6/10
Black Rain 8/10