Picture diski i kolorowe winyle

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Gutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Picture diski i kolorowe winyle

Post autor: Gutek »

Witam wszystkie żelazne dziewice! Dość niedawno zacząłem bawić się w zbieranie dyskografii Maidenów, wybierając następującą drogę: winyle, najchętniej picture diski lub kolorowe, w ostateczności czarne, najpierw albumy studyjne, potem składanki i koncertówki, bez singli, bootlegów itp. (podstawowa dyska to już wystarczające wyzwanie jak na początek). Znacie jakieś dobre, a nie za drogie źródła zaopatrywania się w takie wydawnictwa? Trochę już mam, ale chętnie bym przyspieszył. Może ktoś z Was coś chętnie odsprzeda? Np. Seventh Son albo No Prayer na picturze/kolorze? PS. Mam wystawione na jeBaju Virtual XI i Fear of the Dark Live (czerwony i przezroczysty winyl) - zapraszam do obczajenia (http://shop.ebay.pl/vinniehammond/m.htm ... ksid=p3686)!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Picture diski i kolorowe winyle

Post autor: Budziol »

sprzedales XI?
FOD red nadal na sprzedaż?

gdzie najlepiej kupować?
allegro, ebay :)

ja mam na sprzedaż 4 winyle japończyki z OBI
Zeratul
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Zeratul »

jak wyzej - allegro i ebay...

Z tym, ze ja polecam ebay i sprzedawcow najlepiej z UK, w Polsce cos takiego jak kultura sprzedazy praktycznie nie istnieje (sa wyjatki!), oceny czesto lubia sie mijac z prawda (EX to gora VG i to z minusami) plyty sa czesto brudne, a okladki zajechane :| Latwo przeplacic...

Sa jeszcze wyprzedaze, pchle targi, niekiedy na gieldach samochdowych fajne rzeczy mozna wyczaic i antykwariaty. Niektore zagraniczne antykwariaty maja swoje strony/siedza na ebay.

Druga rzecz to piraty, ktorych na allegro jest od groma (LP IM srednio mnie w tej chwili interesuja, ale zakladam, ze z kazdymi zespolami jest podobnie), zwlaszcza wsrod kolorowych plyt i PD, ktorych kupowania nie polecam poczatkujacym (przyklad: Division Bell Floydow, oryginalu na allegro nie widzialem juz od dluzszego czasu) - nie dosc, ze przeplacamy to jeszcze dostajemy robiony w garazu odlew bazujacy na CD/mp3 (co samo w sobie jest dla mnei zaprzeczeniem analogu).

Uwazaj tez na japonczyki - panuje przekonanie, ze sa warte tych wygorowanych pieniedzy, co nie zawsze jest prawda. Ich piekno polega glownei na tym, ze sa to czesto plyty tylko raz odtworzone, albo i nigdy, z idelanymi okadkami (Ci Japonczycy ;-)) - za takie wydania mozna placic po xxx zlotych, ale nigdy nie wydalbym takich pieniedzy na zjechana plyte tylko dlatego, ze ma fikusna banderole...
Gutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Dzięki za wskazówki. W międzyczasie kupiłem np. Seventh Son i No Prayer (Tailgunner jako główna okładka, w kopercie z dziurą) - oryginalne pictury "z epoki", chociaz 7th mocno szeleszczący, bez wkładki z grafiką w plastikowej kopercie (o banerze nie mówiąc). Na razie wystarczy, ale kiedyś trzeba będzie poszukać lepszego egzemplarza. ;-) Kupiłem również pirata X Factor - przezroczystego z niebieskimi smugami. Zasadzam się teraz na albumy po powrocie Bruce'a - niby nic trudnego, ale dotąd czekały. Tylko z Brave New World PD będzie trudno, bo osiąga coraz wyższe ceny. Nie chce się ktoś rozstać? Zapłacę rozsądnie. A potem wyzwania największe - Best of the Beast, The First Ten Years, Donington... Przydałby się proroczy sen z sześcioma liczbami! :mryellow:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ostatnio bardzo tanio shape'y szly na allegro
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

shape jest głupsze niz 7 calówki :B
picture też mi sie srednio podobaja, ale co zrobic jak od Brave New World tylko takie wypuszczają

też sie zasadzam na donington może do świąt cos wykombinuję :P
Gutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Shape'y to jeszcze odległa przyszłość, o ile w ogóle (singli nie lubię z zasady). Tymczasem mam "na wydaniu" niebieski, 12-calowy Fear of the Dark Live (ostatnia sztuka - przezroczysty i czerwony już sprzedałem) z tegorocznego włoskiego repressu. Chętni?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

paniron pisze:shape jest głupsze niz 7 calówki :B
to stwierdzenie mnie przerosło :D
ODPOWIEDZ