Picture diski i kolorowe winyle
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Picture diski i kolorowe winyle
Witam wszystkie żelazne dziewice! Dość niedawno zacząłem bawić się w zbieranie dyskografii Maidenów, wybierając następującą drogę: winyle, najchętniej picture diski lub kolorowe, w ostateczności czarne, najpierw albumy studyjne, potem składanki i koncertówki, bez singli, bootlegów itp. (podstawowa dyska to już wystarczające wyzwanie jak na początek). Znacie jakieś dobre, a nie za drogie źródła zaopatrywania się w takie wydawnictwa? Trochę już mam, ale chętnie bym przyspieszył. Może ktoś z Was coś chętnie odsprzeda? Np. Seventh Son albo No Prayer na picturze/kolorze? PS. Mam wystawione na jeBaju Virtual XI i Fear of the Dark Live (czerwony i przezroczysty winyl) - zapraszam do obczajenia (http://shop.ebay.pl/vinniehammond/m.htm ... ksid=p3686)!
Re: Picture diski i kolorowe winyle
sprzedales XI?
FOD red nadal na sprzedaż?
gdzie najlepiej kupować?
allegro, ebay
ja mam na sprzedaż 4 winyle japończyki z OBI
FOD red nadal na sprzedaż?
gdzie najlepiej kupować?
allegro, ebay
ja mam na sprzedaż 4 winyle japończyki z OBI
jak wyzej - allegro i ebay...
Z tym, ze ja polecam ebay i sprzedawcow najlepiej z UK, w Polsce cos takiego jak kultura sprzedazy praktycznie nie istnieje (sa wyjatki!), oceny czesto lubia sie mijac z prawda (EX to gora VG i to z minusami) plyty sa czesto brudne, a okladki zajechane
Latwo przeplacic...
Sa jeszcze wyprzedaze, pchle targi, niekiedy na gieldach samochdowych fajne rzeczy mozna wyczaic i antykwariaty. Niektore zagraniczne antykwariaty maja swoje strony/siedza na ebay.
Druga rzecz to piraty, ktorych na allegro jest od groma (LP IM srednio mnie w tej chwili interesuja, ale zakladam, ze z kazdymi zespolami jest podobnie), zwlaszcza wsrod kolorowych plyt i PD, ktorych kupowania nie polecam poczatkujacym (przyklad: Division Bell Floydow, oryginalu na allegro nie widzialem juz od dluzszego czasu) - nie dosc, ze przeplacamy to jeszcze dostajemy robiony w garazu odlew bazujacy na CD/mp3 (co samo w sobie jest dla mnei zaprzeczeniem analogu).
Uwazaj tez na japonczyki - panuje przekonanie, ze sa warte tych wygorowanych pieniedzy, co nie zawsze jest prawda. Ich piekno polega glownei na tym, ze sa to czesto plyty tylko raz odtworzone, albo i nigdy, z idelanymi okadkami (Ci Japonczycy
) - za takie wydania mozna placic po xxx zlotych, ale nigdy nie wydalbym takich pieniedzy na zjechana plyte tylko dlatego, ze ma fikusna banderole...
Z tym, ze ja polecam ebay i sprzedawcow najlepiej z UK, w Polsce cos takiego jak kultura sprzedazy praktycznie nie istnieje (sa wyjatki!), oceny czesto lubia sie mijac z prawda (EX to gora VG i to z minusami) plyty sa czesto brudne, a okladki zajechane
Sa jeszcze wyprzedaze, pchle targi, niekiedy na gieldach samochdowych fajne rzeczy mozna wyczaic i antykwariaty. Niektore zagraniczne antykwariaty maja swoje strony/siedza na ebay.
Druga rzecz to piraty, ktorych na allegro jest od groma (LP IM srednio mnie w tej chwili interesuja, ale zakladam, ze z kazdymi zespolami jest podobnie), zwlaszcza wsrod kolorowych plyt i PD, ktorych kupowania nie polecam poczatkujacym (przyklad: Division Bell Floydow, oryginalu na allegro nie widzialem juz od dluzszego czasu) - nie dosc, ze przeplacamy to jeszcze dostajemy robiony w garazu odlew bazujacy na CD/mp3 (co samo w sobie jest dla mnei zaprzeczeniem analogu).
Uwazaj tez na japonczyki - panuje przekonanie, ze sa warte tych wygorowanych pieniedzy, co nie zawsze jest prawda. Ich piekno polega glownei na tym, ze sa to czesto plyty tylko raz odtworzone, albo i nigdy, z idelanymi okadkami (Ci Japonczycy
Dzięki za wskazówki. W międzyczasie kupiłem np. Seventh Son i No Prayer (Tailgunner jako główna okładka, w kopercie z dziurą) - oryginalne pictury "z epoki", chociaz 7th mocno szeleszczący, bez wkładki z grafiką w plastikowej kopercie (o banerze nie mówiąc). Na razie wystarczy, ale kiedyś trzeba będzie poszukać lepszego egzemplarza.
Kupiłem również pirata X Factor - przezroczystego z niebieskimi smugami. Zasadzam się teraz na albumy po powrocie Bruce'a - niby nic trudnego, ale dotąd czekały. Tylko z Brave New World PD będzie trudno, bo osiąga coraz wyższe ceny. Nie chce się ktoś rozstać? Zapłacę rozsądnie. A potem wyzwania największe - Best of the Beast, The First Ten Years, Donington... Przydałby się proroczy sen z sześcioma liczbami! 
ostatnio bardzo tanio shape'y szly na allegro
shape jest głupsze niz 7 calówki 
picture też mi sie srednio podobaja, ale co zrobic jak od Brave New World tylko takie wypuszczają
też sie zasadzam na donington może do świąt cos wykombinuję
picture też mi sie srednio podobaja, ale co zrobic jak od Brave New World tylko takie wypuszczają
też sie zasadzam na donington może do świąt cos wykombinuję
Shape'y to jeszcze odległa przyszłość, o ile w ogóle (singli nie lubię z zasady). Tymczasem mam "na wydaniu" niebieski, 12-calowy Fear of the Dark Live (ostatnia sztuka - przezroczysty i czerwony już sprzedałem) z tegorocznego włoskiego repressu. Chętni?
to stwierdzenie mnie przerosłopaniron pisze:shape jest głupsze niz 7 calówki