25/11/2011 - Gamma Ray - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Pawel_Maiden
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 25/11/2011 - Gamma Ray - Kraków

Post autor: Pawel_Maiden »

do 25 listopada jeszcze kupa czasu i jestem przekonany, że to nie ostatnie zmiany
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Emilio pisze:Chodzi mi o to, że już 3 raz jest przekładane to GR... Najpierw Płock, potem Studio teraz ten śmieszny Kwadrat :/
A to tak. Pierwsza zmiana nie z winy organizatora, tylko miasto Płock ich wyciulało. Teraz nie wiadomo dlaczego zmiana... ale podejrzewam, że to sprawka zespołu.
www.MetalSide.pl
piona
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: piona »

gumbyy pisze:
Emilio pisze:Chodzi mi o to, że już 3 raz jest przekładane to GR... Najpierw Płock, potem Studio teraz ten śmieszny Kwadrat :/
A to tak. Pierwsza zmiana nie z winy organizatora, tylko miasto Płock ich wyciulało. Teraz nie wiadomo dlaczego zmiana... ale podejrzewam, że to sprawka zespołu.
raczej słabej sprzedaży biletów...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Jest jeszcze opcja, że GR 26.11 gra w Czechach koncert i sobie wymyślili, że nie warto 2 razy jeździć...
www.MetalSide.pl
piona
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: piona »

gumbyy pisze:Jest jeszcze opcja, że GR 26.11 gra w Czechach koncert i sobie wymyślili, że nie warto 2 razy jeździć...
szczerze watpie...
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Pawel_Maiden pisze:do 25 listopada jeszcze kupa czasu i jestem przekonany, że to nie ostatnie zmiany
No właśnie, poczekamy zobaczymy ;)

Ja, ze względu na brak Crystal Viper oraz średnio pasujący termin, w sobotę zwróciłem bilety. Musiałby się cud zdarzyć bym je ponownie zakupił :P
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Pawel_Maiden
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pawel_Maiden »

mam do sprzedania 1 bilet. Jak ktoś z Gliwic lub okolic to transakcji można dokonać gdzieś przy polibudzie
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Hmm... ciekawe, czy w jutro w Katowicach też pojawi się Kiske, bo w zimowym Masters of Rock (dzień później, a GR gra teraz tylko te 2 koncerty) jest zapowiedziany... Szczerze mówiąc byłbym wniebowzięty, bo to moje ostatnie (chyba) muzyczne marzenie - Kiske śpiewający jakiś kawałek z "Keeperów"...
www.MetalSide.pl
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Nie sądzę...na stronie podane ma jedynie:
TOUR information :
06 Aug 2011 Wacken Open Air AVANTASIA
15 Oct 2011 Loud Park 11 UNISONIC
26 Nov 2011 Winter Masters Of Rock GAMMA RAY
w/Michael Kiske
http://michaelkiske.net/
gumbyy pisze:- Kiske śpiewający jakiś kawałek z "Keeperów"...
Słyszałem A Little Time na MoRze rok temu - dalej daje radę bardzo :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

gumbyy pisze:Hmm... ciekawe, czy w jutro w Katowicach też pojawi się Kiske
W Katowicach to się może pojawiać :razz: Wolałbym żeby się pojawił w Krakowie :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kuba pisze:
gumbyy pisze:Hmm... ciekawe, czy w jutro w Katowicach też pojawi się Kiske
W Katowicach to się może pojawiać :razz: Wolałbym żeby się pojawił w Krakowie :lol:
:lol: oczywiście mowa o Krk. :mrgreen:

Ja po cichu liczę na surprise ;-)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

gumbyy pisze:
Ja po cichu liczę na surprise ;-)
No nie powiem...... też w takim układzie będę tejże niespodzianki wypatrywał ;-)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

moze cos jeszcze upolujecie http://www.facebook.com/MagazynAudio
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

super, dzieki za cynk
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

A rozpiska wygląda tak :

19.00 - 19.45 - Porta Inferi
20.00 - 21.00 - Enforcer
21.30 - 23.00 - Gamma Ray
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Ktoś z Gliwic lub Katowic się wybiera ???
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Mieszkam miutę dosłownie od klubu, będę się kręcił od rana, jak zobaczę gdzieś KISKE to poinformuje niezwłocznie :mrgreen:
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

No nic, idziemy :)

Z Kiske czy bez mam nadzieję że koncert będzie mega :jee:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Ja pierd....ykam :D

120 minut czyściutkiego jak łza Heavy Metalu !!!!

Na bis : Future World, Ride The Sky i I Want Out :jee:

Jak się prześpię (i przetrzieźwieję ;-) ) to napiszę relację :D
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Napiszę od razu żeby było wiadomo co i jak : KONCERT FANTASTYCZNY !

Ale po kolei ;-)

Frekwencja : klub wypełniony gdzieś tak w 2/3. Tak na oko to może jakieś 600-700 osób. Czyli nie najgorzej.

Supporty :
Porta Inferi - łeeeeeee........ słabe, sztampowe, nudne. No sorry ale inaczej nie mogę. Jakoś mi się tak skojarzyło że wokalista to wygląda trochę jak Blaze Bayley. Zachowywał się na scenie również podobnie czyli jak "kozia dupa". Do tego stopnia wczuł się w rolę tejże "koziej dupy" że konferansjerkę to prowadził za niego gitarzysta. Śpiewał też lekko jak wspomniany jegomość. Tylko że ten wokalista to przypominał nie obecnego Blaze tylko tego sprzed 15 lat który udawał że jest Brucem Dickinsonem. Słabiusieńko jednym słowem.

Enforcer - jak ich zobaczyłem to mi się śmiać zachciało. Wokalista z perkusistą to 25 lat temu za sam wygląd by się do jakiegoś Poison dostali, basista wyglądał jak Malcolm Young a gitarzysta jak Phil Lynnot :lol: Ciekawa mieszkanka, nie ;-)
No ale jak zaczęli grać to mi uśmiech politowania z twarzy zszedł a zastąpił go uśmiech że będzie dobrze. Scena była dla tych gości o jakieś 25 metrów za mała. Show przezajebiste, kupili ludzi w jednej chwili. Gonili tam i z powrotem, gitarzysta (Phil :lol: ) jedno ze swoim sol zagrał przyklejony do barierek, następne goniąc w fosie a kolejne ...... po prostu wśród ludzi. :shock: Wskoczył w tłum, zagrał solo i wrócił na scenę. Prze kozak :jee: Reszta muzyków nie pozostawała w tyle. Szkoda że Panowie z Porta Inferi sobie nie popatrzyli jak się gra prawdziwe koncerty tylko bratali się w tym czasie z fanami przy piwku. Mogli by się czegoś nauczyć. A gości z Enforcera to puścić przed 20 tysięczny tłum i dać im 45 minut. Efekt myślę może być jeden. Bardzo mi się podobało.

Gamma Ray.
Najpierw może secik :

Anywhere in the Galaxy
Men, Martians and Machines
The Spirit
Empathy
Fight
Gamma Ray
Money
A While in Dreamland
Land of the Free
Rebellion in Dreamland
Induction
Dethrone Tyranny
To the Metal
Somewhere Out in Space

Bisy :
Future World
Ride the Sky
Send Me a Sign
I Want Out

Przyjęcie ? Królewskie ! Jak tylko Hansen coś chciał powiedzieć to miał z tym spory problem. Skandowanie Gamma Ray nie miało końca. Muzycy od początku z bananami wypisanymi na twarzy. Po twarzy (i brzuchu :lol:) Hansena powolutku widać zbliżające się 50 urodziny. Ale energii jak nastolatek. Podobał mi się kompletny luz u muzyków. Podobało mi się to że żywo reagowali na to czego domagał się tłum. Chociażby po Land of the Free szybciutko Kai obskoczył wszystkich muzyków i zdecydowali że zagrają teraz Rebellion in Dreamland który to początkowo miał być jednym z bisów. Bo na bis sobie umyślił Kai co innego. Ale o tym za chwilę..... Bardzo podobała mi się dłuuuuugaaaaa wersja Somewhere Out in Space którą zakończyli podstawowy program koncertu, wydłużona o popisy gitarzystów.

Na bis wyszli sobie kompletnie luzacko - Kai z piwem, Henjo z papierosem z pysku. Henjo zaczął sobie pogrywać w "Grocie Króla Gór", a Hansem mu wyciągnął papierosa z ust argumentując to tym że Henjo nie powinien palić bo to źle wpływa na jego głos :lol: Niezrażony Henjo odpalił sobie kolejną fajkę :) A zaraz po tym tak wyciął riff do Future World że buty spadają. Powinien sobie Michael Weikath pluć w brodę że 10 lat temu za mało pieniążków położył na stół i zamiast Henjo ma w zespole teraz jakieś drugo ligowego ni to gitarzystę, ni to modela, ni fotografa :lol:

Wracając do koncertu : bez zbędnego przedłużania leci Ride The Sky. Myślę sobie jak teraz poleci I Want Out to dostanę zawału. Ale się chłopaki nade mną zlitowały i odpalili Send Me a Sign. I zaczęli się żegnać tak na poważnie. Ale publika nie dawała za wygraną. Muzycy szybciutko się dogadali i jada dalej !!! Kai mówi że to coś ekstra za to że tyle na nich czekaliśmy. I jest : I Want Out. :jee:

Jak już pisałem : 120 minut. Zero oszczędzania się. Pełen luz i zabawa. Na następny koncert Gamma Ray walę w ciemno i Wam też to polecam :dance:
ODPOWIEDZ