Clive Burr vs Nicko Mc Brain

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Który perkusista twoim zdaniem gra lepiej

Clive Burr
49
29%
Nicko Mc Brain
119
71%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Clive Burr vs Nicko Mc Brain

Post autor: slayer »

głos na Obrazek
Jazz is not dead, it just smells funny.
Gocha
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Gocha »

Obaj perkusiści wspaniali, ale Nicka mieliśmy lepszą okazję poznać, bo gra z Maidenami od 83 roku, a Clive wyleciał dość szybko. W sumie szkoda, bo to zmarnowany talent... I jeszcze ta choroba... :/
Mój głos na Nicko za świetną grę, poczucie humoru no i charyzmę :)
Awatar użytkownika
Jailer
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Jailer »

Nicko jest lepszy technicznie od Clive'a pod chyba kazdym wzgledem. NIektóre ścieżki Burra są takie...kartonowe (jak np. "Iron Maiden"), a kiedy Nicko gra je na koncertach to się robi dużo ciekawiej
CardicalC
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: CardicalC »

Nicko jest lepszy technicznie i w dodatku bardziej się umie wczuć w to co gra.
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

Nico, bo... jest zabawny.
Arturo
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Arturo »

Jak dla mnie Nicko. Facet idealnie pasujący do IM. Przezabawny, śmieszny i super gra na perce. Chociaż nie wiadomo jak by się losy potoczyły gdyby Clive nie zachorował, bo też miał wielki talent.

Rock n Roll Ribs

i wiele innych filmików na YT jest z tego wydarzenia :mryellow:

oraz

Nicko z synem Justinem :D

nie wiedziałem, gdzie wrzucić to tu wrzuciłem tu.
"Everybody has a different way To view the world"
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

jeden i drugi jest dobry ale dla mnie lepszy nicko. :dance:
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Nicko gra niesamowicie stopą i jest świetny technicznie, ale Cliff był absolutnym geniuszem.
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Soldier »

Bardziej trafia do mnie gra Nicko, jego żywiołowość, ale Clive też był fenomenalny w tym co robił, szkoda jednak że jego losy potoczyły się tak ;/
Awatar użytkownika
FanMaiden
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: FanMaiden »

Trudno mi jednoznacznie stwierdzić, który z perkusistów jest lepszy, ale jednak wolę Clive'a. Na "Killers" i "The Number of the Beast" udowodnił, że jest jednym z najlepszych perkusistów i ma doskonałe wyczucie. Ale Nicko również szanuję za jego wesołe podejście do życia i znakomitą grę na "Brave New World".
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Clive był kiedys w jakims zestawieniu najlepszych perkusistów świata w pierwszej trójce gdy jeszcze grał w Maiden . Miał to coś czego nie da sie nauczyć takie wyczucie . Nicko też jest fantastyczny moim zdaniem gra bardziej technicznie niż Clive mniej wirtuozersko ale jest naprawde fenomenalny. W sumie obaj są bogami perki bez dwóch zdań ciężko wskazać lepszego.
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

matik pisze:Clive był kiedys w jakims zestawieniu najlepszych perkusistów świata w pierwszej trójce gdy jeszcze grał w Maiden . Miał to coś czego nie da sie nauczyć takie wyczucie . Nicko też jest fantastyczny moim zdaniem gra bardziej technicznie niż Clive mniej wirtuozersko ale jest naprawde fenomenalny. W sumie obaj są bogami perki bez dwóch zdań ciężko wskazać lepszego.
Masz rację, że Clive był w tym zestawieniu 3 ale warto pamiętać, że był w nim zanim Nicko przystąpił do IM ;)
Rozumiem, że wolisz Clive'a ale powiedzenie, że Nicko gra mniej wirtuozersko od Clive'a jest chyba nie do końca prawdą. To właśnie Burr był znakomity technicznie, natomiast nie był wirtuozem. Miał znakomite wyczucie, grał szybko i... tyle. Nicko natomiast bawi się perkusją, gra bardzo nietypowo i właśnie wirtuozersko. Może niedokładnie o to słowo Ci chodziło? :B
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Journeyman666 pisze:Masz rację, że Clive był w tym zestawieniu 3 ale warto pamiętać, że był w nim zanim Nicko przystąpił do IM
Rozumiem, że wolisz Clive'a ale powiedzenie, że Nicko gra mniej wirtuozersko od Clive'a jest chyba nie do końca prawdą. To właśnie Burr był znakomity technicznie, natomiast nie był wirtuozem. Miał znakomite wyczucie, grał szybko i... tyle. Nicko natomiast bawi się perkusją, gra bardzo nietypowo i właśnie wirtuozersko. Może niedokładnie o to słowo Ci chodziło?
Obu uwielbiam i tylko tyle chciałbym powiedzieć w tym temacie ;-)
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Szpila_13
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Szpila_13 »

Obaj są świetni, ale głos oddaje na Nicko, bo moim zdaniem on jest lepszy. Jest lepszy technicznie i jego gra jest bardziej urozmaicona, co można stwierdzić nawet po wyglądzie zestawu Nicko.
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Po wygladze zestawu? :lol:
Awatar użytkownika
Szpila_13
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Szpila_13 »

voivod pisze:Po wygladze zestawu? :lol:
Nie no tutaj to tak troche z żartem napisałem co do tego wyglądu zestawu. ;-) Wiadomo, że to nie ma nic do umiejętności perkusisty, ale chciałem to odnieść do tego co mówią niektórzy, że Nicko rzekomo gra oszczędnie i że jego gra nie jest tak "bogata" jak Clive'a. Ja obu uznaję za świetnych bębniarzy. Są kawałki w których Burr pokazuje wielką klasę jak np. Genghis Khan, ale są też gdzie Nicko przechodzi sam siebie jak np. w kawałku Where Eagles Dare. Ogólnie wolę chyba troche bardziej Nicko, wydaje mi się, że jest troche lepszy technicznie i czuje się widać bardzo pewnie skoro posiada taki "mały" zestaw :mryellow: , bo to też się przecież odnosi w pewnym sensie troche do jego gry, bo z takim zestawem to jego gra chcąc niechcąc jest "bogatsza" oczywiście jeżeli nie brakuje umiejętności perkusiście, ale moim skromnym zdaniem Nicko nic nie brakuje. :D
Awatar użytkownika
Magniuto
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Magniuto »

Takie głosowanie miałoby sens pod koniec lat 80-tych, wtedy oddałbym głos na Burra, bo mi sie bardziej podobało jego bębnienie, ale dziś... tylko Nicko, to prawdziwa ostoja zespołu, a Clive jest i był ok, ale .. to troszke jakby zapytać kogo wolisz - Dave'a czy Dennisa Strattona :)
Awatar użytkownika
Aayla_Secura
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Aayla_Secura »

Wiadomo jak dla mnie to Nicko jest mistrzem, no i tak jak mówią Iron Maiden jest obecnie w najlepszym składzie i ja to popieram w 100%. No i ta jego perkusja, w życiu nie widziałam większej, że on to ogarnia to jestem pełna podziwu. Te jego cichutkie granie i nagle tak wali w te bębny jakby oszalał i to w najmniej spodziewanym momencie. Iron Maiden jest świetne (co chyba wie każdy) w szczególności za ich nieprzewidywalność. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Clive miał nawet fajny styl, pasujący do NWoBHM, ale Nicko to jednak od kilkunastu lat światowa czołówka perkusistów, więc mój głos jest oczywisty :razz:
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Nie no zestawy są większe niż ma Nico, ale to nie ten temat.
Głos oczywiście na Nico, jest dla mnie o wiele lepszy techniczne, stare numery(za Burra) nabrały nowego brzmienia dzięki niemu. I w ogóle to uwielbiam jego przejścia :mryellow: . A poza tym to nie przypatrywałem się, bo pewnie ma podwójny pedał(tak to się zwie? :lol: ), ale np na Rock in Rio to świetnie gra prawą stopą i takie szybsze tempo, i bardziej skomplikowane, także - imponujące.
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
ODPOWIEDZ