Maiden England World Tour 2012

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Re: Maiden England World Tour 2012

Post autor: ttomasz »

ZłapanyWCzasie pisze:-koncert w Polsce oby nie Sonisphere
W rzeczy samej, zaraz i od Turka większa.

Soni w Polsce odpuszczam na pewno, nawet jeśli oni tam zagrają.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

thir13teen pisze:pełny set z gigu co ME nagrywali.
Napisali przecież wyraźnie, że zagrają około 2/3 setu z Maiden England. Na pewno żelazne klasyki, ale kilka ciekawostek (liczę na Moonchild, Infinite, The Prisoner i 7th Son) pewnie będzie.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

krusejder pisze:Ja bym jednak zrobił kilka zmian w secie względem Maiden England, bo po Seventh Sonie widze 6 zapychaczy. Sprawy nie zmieni FOTD - po prostu jakiś Phantom Of The Opera by się przydał !!
Chciałoby się, ale 4 z tych zapychaczy to żelazny standard ich koncertów jak wiesz heh. Niestety ;-0
Awatar użytkownika
thir13teen
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: thir13teen »

IgorW pisze:Napisali przecież wyraźnie, że zagrają około 2/3 setu z Maiden England.
przyzneje się nie doczytałem :oops:

chociaż całość setu wstawiłem dla tych, co nie wiedzą jak pełny gig wyglądał. :)

wybaczysz ? ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Press release IM(pol): Oprawa koncertów będzie odzwierciedlać "SSOASS TOUR 1988. Coś mi się wydaje, że będzie to wyglądać, mniej - więcej tak, jak ta animowana scena z gór lodowych - która "wyciekła" w 2010... Pamiętacie (??), były tam takie same światła, jak później mieli w 2010/11... Nawet, jeśli to "fan - art", koleś musiał mieć jakieś "przecieki"...

Co, do halowych koncertów w EU, szanse są marne. Prawdopodobnie trasa będzie tak wyglądała, jak ta w 2008. Czerwiec - sierpień, ok 30 sztuk, festiwale, stadiony kilka aren. We Francji raczej stadionowy koncert - to fenomenalna okazja, żeby zrobić gigantyczny show.Na forum niemieckim, ktoś wspominał, iż IM negocjowali możliwość powrotu na festiwal RaR/RiP - z takim setem to możliwe. Ostatnio (2010) za WACKEN IM wzięli majątek: 1,5 mln Ojro!!! Za ta sumę organizatorzy WOA mogą kilka dużych zespołów zabookować, co uczynili rok później! Nie mniejszy niż w 2008 (piro, EDDIE, masa świateł, ruchoma scenografia itd.)

Już w zeszłym roku przy okazji koncertów SONI, Dickinson opowiadał, że "musi być zajebista pirotechnika". Ciekawi mnie, czy nadchodząca trasa dorówna rozmachem tej sprzed 25-ciu lat. Liczę, że w UK zagrają w Donington (Download Festival). Piaty raz jako headliner, 25-lecie ich pierwszego koncertu... To pewny sukces.

No i pierwszy etap trasy (Azja, Oceania, Ameryki) - to oczywiście EF1 (...) Ciekawe, czy rzeczywiście IM będą headlinerem brazylijskiej odsłony RiR 2013. Podobno (Whiplash.net) to już zaklepane. Tyle, ze koncert RiR będzie w październiku 2013. Może zrobią taki "extra happy ending".

Co do set - listy. Strzelam: Infinite, SsOASs, CIPWM, Moonch, Clairvoyant, EtMD - 100% Dla mnie kropką nad "i" byłyby "Prisoner" i "Killers". Stawiam na "HCW" i "WY" - dalej: program firmowy: trooper, 2MTM, IM, TnotB, RttH, Sanctuary (ew. RF), Fear (haaa!). Klasyka IM - fani z USA powinni być udobruchani...

Trasa ma szansę powtórzyć sukces "SBIT"... O sukcesie DVD ME przez skromność nie będę wspominał.
Na Soni czy nie na Soni - Polska jest gotowa na przyjęcie ME. :pijak:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Budziol pisze: ale Ralf przecież nic takiego nie pisałeś ze na wakcje tour po Ameryce z ME :?:
Wiedziałem, że tour po Am. Pół - tylko nie wiedziałem "z czym..." Dlatego sam zadawałem pytanko: "...ciekawe co zagrają". Dziś wiemy, co! :dance:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

To jest typowa trasa dla fanów , tu nie będzie potańcówek w stylu Ran tu de Hils ,Łyka Meen czy Fir of dy Dark * mało będzie okazji to pogowania dla nastoletniej gawiedzi z Europy więc wg.mnie lepiej by było zrobić mniejsze koncerty. Akurat wątpie by w Polsce było więcej niż 25 tys. ludzi chętnych więc jeśli już to jakiś mniejszy stadion , ale wiadomo że Ergo Arena czy Atlas Arena to lepszy pomysł.
Jak już mają grać na arenach to błagam nie z okazji festivali tylko osobny jeden koncert , tylko Iron Maiden .

Zresztą pieprzyć to nikt mi nie zepsuje tej trasy , plusem jest to ,że jest czekanie 2 lata od ostatniego koncertu , 2013 już wchodzimy w niżyk demograficzny , wspaniale :)

* oczywiście to dobre utwory , żeby nie było
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

thir13teen pisze:przyzneje się nie doczytałem :oops:
chociaż całość setu wstawiłem dla tych, co nie wiedzą jak pełny gig wyglądał. :)
wybaczysz ? ;-)
Mnie to nie przeszkadza. Spoilerów nie lubię tylko w przypadku książek i filmów.

Chodziło mi o to, że nie będzie całego setu z ME, tylko 2/3, przynajmniej tak mówią. A z tym co mówią bywa bardzo różnie.

Teraz pytanie co wybiorą na te 2/3? Hallowed, Iron Maiden, 666, RTTH to 4 kwałki, zostaje 6 (z 10). W ostatnich latach (od 2005) grali Wasted Years, Die With Yout Boots On, The Evil That Men Do i Moonchild. Strzelam, że te numery wejdą pewnikiem, nie będzie to specjalna niespodzianka. Z rzeczy rzadkich liczę na 7th Son (pamiętacie jak epicko Rime... brzmiał w 2008 roku? tu może być podoba MOC) i Infinite Dreams. Nie pogardzę też Prisoner i Still Life. Te cztery ostatnie kawałki należą do moich ulubionych numerów Iron Maiden, więc jak dla mnie to mogą być najgrubsze koncerty IM ever, nawet przebijające te z 2005 roku. Ale jak będzie, zobaczymy ;0

Zajarał mnie ten news nawet, szkoda, że nie mogę pozwolić sobie na wypad do Kanady.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Właśnie k...a najgorsze jest to , że setlist będzie znany długo bardzo długo i nie ma szans na to by go nie znać

ja obstawiam dolary przeciwko orzechom , że zamiast 7th Son będzie Alexander mam jakieś takie przeczucie , już to wisi w powietrzu od dawna dla Greków a przecież nie zagrają to tylko Grekom

reszta w normie , pozostała piąteczka z Seveth Sona , Wasted Years albo Heaven Can Wait , Hallowed Be thy Name , Number pewnie , obstawiam że coś odświeżą z Numbera jeszcze może Children of the Damned z Piece of Mind chyba ten Still Life i myślę , że zagrają długo oczekiwany tytułowy z Killers i oczywiście tytułowy z debiutu jak zawsze
ttomasz pisze:
ZłapanyWCzasie pisze:-koncert w Polsce oby nie Sonisphere
W rzeczy samej, zaraz i od Turka większa.

Soni w Polsce odpuszczam na pewno, nawet jeśli oni tam zagrają.
no ja jednak nawet wtedy bym pojechał , już bym nie umiał odpuścić koncertu w Polsce ale...bądźmy dobrej myśli niech np. AC/DC wyruszy w jakąś trasę i zgarnie Sonisphere albo może edycja tego festu się nie odbędzie , zobaczymy
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

ZłapanyWCzasie pisze:niech np. AC/DC wyruszy w jakąś trasę i zgarnie Sonisphere
Soni 2013 na Stadionie Narodowym: headliner - IM, special guest: AC/DC (względnie odwrotnie). Impreza sold out po kilku godzinach od startu przedsprzedaży.

Co, pobujać w obłokach nie wolno? :mryellow:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To jest typowa trasa dla fanów
Dla fanów to była trasa "TFF 2011". I sądzę, że RttH czy FotD znajdą się w secie... Pamiętaj, że "SSoaSS" dla wielu jest najlepszym albumem IM, a show jaki zaproponowali w 1988 przeszedł do historii. To będzie na 90% "stadionowa" trasa.

Jeśli w Polsce bilety byłby po cenach "dla ludzi"(np. 150 - 250 PLN) to taką Legię mogą wynajmować. LN już zauważyli, ze szarżowanie z cenami nie popłaca... :idea:

ZłapanyWCzasie pisze:2013 już wchodzimy w niżyk demograficzny
Bez przesady! Niech się martwią kapele, których widzowie w 80% mają średnią wieku 15 - 20 lat. W przypadku IM średnia to ok. 30 lat. Tych najmłodszych jest najwyżej 25%. A i osób po 40, 45 r.ż. nie brakuje (ostatnie show w Wa-wie). :mryellow:

UP THE IRONS!!!!
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tak sold out , na pewno w Polsce by były jeszcze bilety w dzien koncertu nawet przy takim składzie. W Polsce na koncerty chodzą tylko bogaci mieszkańcy miast w których koncert się odbędzie i fanatycy którzy poświęca 100 innych spraw dla tego koncertu .
Dlatego gdyby co poniektórzy poszli po rozum do głowy by zrozumieli , że najlepszym miejscem na koncerty jest hala .
Choć druga strona medalu jest taka ,że u nas też nie ma prawdziwych hal z prawdziwego zdarzenia , bo Spodek to wobec takiej 02 Arena to tak jak Bemowo wobec nowoczesnego Stadionu.

Ralf- ale Seventh Sona to jest album którego głównie doceniają fani tej kapeli nie jak w przypadku uwielbianego przeze mnie Numbera gdzie większość zna tylko 3 utwory czy Brave New World/Fear of the Dark do którego mnóstwo osób ma sentyment a i tak popularne są ze względu na niektóre utwory jak Wicker , Bracholstwo , Fear czy Wasting Love

a z tym niżem to był żart , tym większa średnia wieku ludzi tam tym lepiej dla widowiska , zresztą w ogóle fani koło 40-50 powinni mieć pierwszeństwo przy zakupie przez szacunek za to co robią dla tej kapeli od lat
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

tez odpuszczam kanade za droga jednak sprawa :)
moze na rozgrzewke jak Moskwa czy Belgrad kiedyś zagrają gdzieś w Europie ;)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Na 666% ja Wam mowie, że będzie Run i Fear.
vaktor
-#Invader
-#Invader

Post autor: vaktor »

A dla mnie dopełnieniem do 7 Syna i Infinite Dreams byłoby zagranie Only the good die young :twisted:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

ZłapanyWCzasie pisze:Choć druga strona medalu jest taka ,że u nas też nie ma prawdziwych hal z prawdziwego zdarzenia , bo Spodek to wobec takiej 02 Arena to tak jak Bemowo wobec nowoczesnego Stadionu.
Już są. W Łodzi i Gdańsku/Sopocie.

M.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W Atlas Arenie koncert mógłby być ... :mryellow:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Już gdziekolwiek niech grają , niech tylko będzie w miarę przyzwoita organizacja , podkreślam słowo W MIARĘ
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://www.ironmaiden.com/if-you-want-t ... e-usa.html

Możliwość wylotu na dwa koncerty do USA z IMOFC!!! Ok. 500 GBP :mryellow:
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Cost £1199.00 per person. ;-)
ODPOWIEDZ