Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: Megadeth
a mnie ta płyta jakoś nie ciagnie...
Po kilku(-nastu?) przesłuchaniach całego albumu, wstępnie oceniam płytę pozytywnie. Daleko temu krążkowi do Rust In Peace, czy Peace Sells, ale poziomem już nie odbiega od The System Has Failed, So Far..., czy United Abominations. Są na płycie dwa rewelacyjne utwory, które z powodzeniem mogłyby się znaleźć na Rust In Peace i dopieściły by ten genialny album, by mógł trwać jeszcze dłużej. Oczywiście chodzi o "This Day We Fight!" i "Head Crusher". Jedyne co mi przeszkadza w drugim z wymienionych utworów, to dlaczego nie pociągnięto rewelacyjnego intra dalej, by pojawiał się jako łącznik między kolejnymi zwrotkami? Zakończenie tego riffu tylko na intrze jest strasznym marnotrawstwem geniuszu... Ja samego intra mogę słuchać w kółko. This Day We Fight! to po prostu legendarne Mustainowe Spitfire Riffs, przeplatane solówkami. Po prostu kawałek ma wszystko czego trzeba, by być rewelacyjnym. Bardzo dobre są również The Right To Go Insane, 44 minutes, 1.320, oraz How The Story Ends i Dialectic Chaos. Najsłabiej wypadają kawałki 5-8, które są takimi wypełniaczami jak dla mnie na tą chwilę. Na razie moje słuchanie najczęściej wygląda tak, że lecą numery 1-4, a potem jump do 9-11. Ale jak mówię, na razie są to pierwsze spostrzeżenia po tygodniu słuchania. Na tą chwilę oceniam płytę na 4/4+.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Na razie raz przesłuchałem nową płytę i do kolejnych mi nie śpieszno. Mocna obniżka formy po niezłym "Endgame" i powrót heavy metalowych klimatów w miejsce thrashu.
www.MetalSide.pl
A ja wprost przeciwnie. Na trasie Poznań - Włoszczowa - Poznań 4 przesłuchania i chcę więcej 
Mnie się strasznie nowy Megadeth podoba.
Niby fajna płyta, ale jakaś taka rzemieślnicza, bez ognia i radości z grania.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Ani żadna rewelacja, ani też tragedia. Podchodziłem do niej z dużą obawą, ale to po prostu kolejny solidny album w dorobku Rudego, choć do Endgame naprawdę bardzo mu daleko. Płyta poza jednym istnym wypełniaczem ( We The People, pewnie zaraz posypią się komentarze, że to jeden z najlepszych kawałków z płyty ) zdecydowanie nie nuży, Dave kolejny raz udowodnił, że ma smykałkę do tworzenia nieco łagodniejszych utworów, na pewno czytając zapowiedzi do niej, że ma to być mix QOTSA z wczesnym Black Sabbath spodziewałem się czegoś gorszego.
Ja mam raczej wrażenie że po dwóch mocno heavymetalowych, wypełnionych nudnymi solówkami albumach Rudy postanowił nagrać bardziej zadziorny album. Coś na kształt The System Has Failed, tylko nie do końca to wyszło, może w pewnym stopniu przez to że tym razem nie miał do dyspozycji równie dobrych muzyków. Ale i tak Thirteen słucha mi się lepiej niż Endgame i United Abominations.
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Muszę przyznać że tutaj rudy wygląda lepiej niż na zwykłych koncertach tak szczerze mówiąctomtomala pisze:Megadeth - Public Enemy No. 1
http://www.youtube.com/watch?v=JgXEnIhC ... r_embedded#!
Hmmm...
A mnie tam się podoba że Megadeth powrócił do trashu, tak brzmią najlepiej
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Mike Stanley pisze:Muszę przyznać że tutaj rudy wygląda lepiej niż na zwykłych koncertach tak szczerze mówiąctomtomala pisze:Megadeth - Public Enemy No. 1
http://www.youtube.com/watch?v=JgXEnIhC ... r_embedded#!
Hmmm...![]()
'I picked up the guitar today and played the first new
riff of #14.
Mustejn jakiś czas temu na Facebooku.
riff of #14.
Mustejn jakiś czas temu na Facebooku.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Już chyba tydzień temu pisał to 
Możliwe, ale właśnie zaglądałem i mnie zdziwiło to
ledwie co wydał 13 a już nad następną pracuje- ale to dobrze, może nagra wreszcie coś na poziomie chocby TSHF 
Mustaine od kilku lat wykazuje konkretne oderwanie od rzeczywistości i mentalną lewitację w okolicach Jowisza. Może to flashbacki po okresach ćpania? Może lepiej, jakby znowu zaczął brać ;0
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

http://merlin.pl/Countdown-To-Extinctio ... 41075.html
Na pewno warto mieć, zamierzam kupić.
Na pewno warto mieć, zamierzam kupić.