Uwierz, gdyby taka plyta jak The Number Of The Beast była dziś przeterminowana to takie kapele jak Iron Maiden, Judas Priest, (do niedawna) Heaven And Hell, Motorhead, AC/DC, Accept i wiele wiele innych nie miałyby po co kontynuowac dzialalnosci.Rainmaker. pisze:Dziku pisze:w życiu... chyba ze pomyliles TNOTB z FOTD :/Rainmaker. pisze:ewentualnie "Fear Of The Dark", bo np. taki "The Number Of The Beast" na dzień dzisiejszy jest już zbyt przeterminowany dla nowego otoczenia, jest to album dla fanów.
Nie mierz innych swoją miarą, to że Tobie się zdarzają takie pomyłki, nie znaczy że wszyscy mają z tym problem.
Od jakiego albumu należy zacząć słuchać Maiden??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od jakiego albumu należy zacząć słuchać Maiden??
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Kronos pisze:Ale bzduraRainmaker. pisze:"The Number Of The Beast" na dzień dzisiejszy jest już zbyt przeterminowany dla nowego otoczenia, jest to album dla fanów.
Sam jesteś bzdurą
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Dziku pisze:Uwierz, gdyby taka plyta jak The Number Of The Beast była dziś przeterminowana to takie kapele jak Iron Maiden, Judas Priest, (do niedawna) Heaven And Hell, Motorhead, AC/DC, Accept i wiele wiele innych nie miałyby po co kontynuowac dzialalnosci.Rainmaker. pisze:Dziku pisze: w życiu... chyba ze pomyliles TNOTB z FOTD :/
Nie mierz innych swoją miarą, to że Tobie się zdarzają takie pomyłki, nie znaczy że wszyscy mają z tym problem.
Co to ma do rzeczy
sam nie podales zadnych argumentow, wiec sie nie dziw ze nie ma ich z drugiej stronyRainmaker. pisze:Kronos pisze:Ale bzduraRainmaker. pisze:"The Number Of The Beast" na dzień dzisiejszy jest już zbyt przeterminowany dla nowego otoczenia, jest to album dla fanów.
Sam jesteś bzdurąpo to jest forum żeby wyrażać swoje poglądy, mam swój pogląd i niekoniecznie jest on bzdurą, a bzdurą są właśnie tego typu odzywki na tym forum, nic nie wnoszące do tematu, bez argumentacji.
-
Deleted User 2868
No widzisz, dla mnie Twój pogląd jest bzdurą. Sam nic nie wniosłeś do tematu, rzuciłeś tylko swoje zdanie i w jakikolwiek sposób go nie uargumentowałeś. I rzeczywiście TNOTB z Run to the Hills, Hallowed... czy tytułowym kawałkiem na czele jest bardzo przeterminowany... Wręcz powiedziałbym, że bardzo trudny w odbiorze.Rainmaker. pisze:Sam jesteś bzdurąpo to jest forum żeby wyrażać swoje poglądy, mam swój pogląd i niekoniecznie jest on bzdurą, a bzdurą są właśnie tego typu odzywki na tym forum, nic nie wnoszące do tematu, bez argumentacji.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

DO tego strasznie komercyjny, najtrudniejszy dla nowych słuchaczy oraz najsłabszy, po prostu kupa. Nie ma to jak Fear Of The Dark, on jest taki mroczny :*Kronos pisze:No widzisz, dla mnie Twój pogląd jest bzdurą. Sam nic nie wniosłeś do tematu, rzuciłeś tylko swoje zdanie i w jakikolwiek sposób go nie uargumentowałeś. I rzeczywiście TNOTB z Run to the Hills, Hallowed... czy tytułowym kawałkiem na czele jest bardzo przeterminowany... Wręcz powiedziałbym, że bardzo trudny w odbiorze.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

No nie wiem, nie istnieje taka płyta która by wszystkim dogodziła.ttomasz pisze:Na pewno natomiast BNW, ona wszystkim podchodzi.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Kronos pisze:No widzisz, dla mnie Twój pogląd jest bzdurą. Sam nic nie wniosłeś do tematu, rzuciłeś tylko swoje zdanie i w jakikolwiek sposób go nie uargumentowałeś. I rzeczywiście TNOTB z Run to the Hills, Hallowed... czy tytułowym kawałkiem na czele jest bardzo przeterminowany... Wręcz powiedziałbym, że bardzo trudny w odbiorze.Rainmaker. pisze:Sam jesteś bzdurąpo to jest forum żeby wyrażać swoje poglądy, mam swój pogląd i niekoniecznie jest on bzdurą, a bzdurą są właśnie tego typu odzywki na tym forum, nic nie wnoszące do tematu, bez argumentacji.
To "The Number Of The Beast" składa się tylko z trzech numerów
Powerslave! Nieziemska płyta. Number czy Piece Of Mind też ok. 
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

ja zacząłem od 7th sona i uważam, że to był dobry wybór. Zresztą znałem już 3 kawałki z tej płyty i bardzo interesowała mnie jej całość. Potem przesłuchałem pozostałe klasyki - Number, Piece of mind, Powerslave. Na płyty po reunion przyszedł czas nieco później
Pierwszy utwór jaki słyszałem to Hallowed be thy Name. Przesłuchałem całe The Number of the Beast i mnie wgniotło. Zakochałem się w nich
Potem jechałem po kolei od pierwszej do ostatniej. Ale generalnie wolałbym zaczął od pierwszej płyty, bo np. TNOTB wywarłoby na mnie większe wrażenie wtedy 
"Everybody has a different way
To view the world"
- Paluch24pl
- -#Charlotte

Ja zacząłem od przesłuchiwania pojedynczych kawałków i ściągania tych, które mnie się podobają takich jak Fear of the dark, Aleksander the great, Caught somewhere in time . W końcu przy tej ostatniej piosence poczułem moc i zaczerpnąłem całej twórczości Iron Maiden. Jeśli komuś miałbym polecić płytkę jako pierwszą byłaby to składanka taka jak The Best of The Beast dopiero potem Brave New World lub Edward.
Myślałem, że będę oryginalny, ale nie... Większość głosowała na "Brave New World"
Sam zacząłem od "Best of the Beast" (wersji dwupłytowej), a pierwszą studyjną, którą poznałem w całości był "No Prayer for the Dying".
Sam zacząłem od "Best of the Beast" (wersji dwupłytowej), a pierwszą studyjną, którą poznałem w całości był "No Prayer for the Dying".
a Ja polecił bym Powersleva ( sam od niego zaczynałem :p ) albo płytę No prayer for the Dying 
Mozna zacząc od Iron Maiden - 1982 - The Number Of The Beast, chociaz i tak trzeba przesłuchac calej dysko 
Cum On Feel The Noize !!!
a ja polecam Killers, to była moja pierwsza ich płyta, nie mam jej nic do zarzucenia i nigdy mi sie nie znudzi 
każdy okres twórczości MAIDENA ma swoją płytę, tą najlepszą, która coś wniosła do całej twórczości IM.
Według mnie można podzielić to tak:
IM z PAULEM Di'ANNO: tutaj nie mamy dużego wyboru, ale obowiązkowo IRON MAIDEN
IM pierwszy raz Z BRUCEM: według mnie wszystkie płyty to klasyka zespołu. gdybym sie miał pokusić o zrobienie rankingu tych najlepszych z tamtego okresu, to wygladał by pewnia tak: 1. THE NUMBER... 2.POWERSLAVE, 3. PIECE OF MIND 4. SOMEWHERE IN TIME 5. SEVENTH SON.... i daleko za nimi NPFTD ( koniecznie trzeba znać pierwsze 3 )
IM z BLAZE'M obydwie płyty bardzo porównywalne, obydwie inne vocalowo od tego do czego przyzwyczaił nas Bruce.Ciężko się było przestawić. Tego okresu mimo wszystko bym nie wybrał, dla kogoś, kto zaczyna swoja przygodę z IM, chociaz kilka kawałków to kawał dobrej roboty
IM po raz drugi z Brucem: OBOWIĄZEK to BRAVE NWE WORLD ( to kamień milowy na równi z IRON MAIDEN,THE NUMBER... I POWERSLAVE)
Sorry do wszystkich, którzy będą mieli inne zdanie, ale ile płyt tyle opinii ( a w omawianej kapeli bardzo dużo)
Pozdrawiam
Jacek
Według mnie można podzielić to tak:
IM z PAULEM Di'ANNO: tutaj nie mamy dużego wyboru, ale obowiązkowo IRON MAIDEN
IM pierwszy raz Z BRUCEM: według mnie wszystkie płyty to klasyka zespołu. gdybym sie miał pokusić o zrobienie rankingu tych najlepszych z tamtego okresu, to wygladał by pewnia tak: 1. THE NUMBER... 2.POWERSLAVE, 3. PIECE OF MIND 4. SOMEWHERE IN TIME 5. SEVENTH SON.... i daleko za nimi NPFTD ( koniecznie trzeba znać pierwsze 3 )
IM z BLAZE'M obydwie płyty bardzo porównywalne, obydwie inne vocalowo od tego do czego przyzwyczaił nas Bruce.Ciężko się było przestawić. Tego okresu mimo wszystko bym nie wybrał, dla kogoś, kto zaczyna swoja przygodę z IM, chociaz kilka kawałków to kawał dobrej roboty
IM po raz drugi z Brucem: OBOWIĄZEK to BRAVE NWE WORLD ( to kamień milowy na równi z IRON MAIDEN,THE NUMBER... I POWERSLAVE)
Sorry do wszystkich, którzy będą mieli inne zdanie, ale ile płyt tyle opinii ( a w omawianej kapeli bardzo dużo)
Pozdrawiam
Jacek
Ostatnio zmieniony ndz mar 11, 2012 4:40 pm przez bogul, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja sam zaczęłem od Powerslave, potem kupiłem Iron Maiden i Brave New World i od tych najlepiej wg. mnie zacząć, tymi płytami nawróciłem też 3 osoby 
Ja zaczynalem od Be Quick or Be Dead (Dad
). Caly Fear of the Dark jest dla mnie kapitalny i darze go wielkim sentymentem.
"Bycie magistrem , a bycie mądrym to dwie różne rzeczy" - Ferdynard Kiepski
Ja zacząłem słuchać IM od Brave New World. To jest pierwsza płyta z trójką gitarzystów, więc na swój sposób ważna dla historii zespołu. To jest i będzie moja ulubiona płyta =]