Rush - Europa 2013

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Rush - Europa 2013

Post autor: yankes »

Do tej pory to, co pisałeś w temacie Ursynaliów czy Metalfestu potwierdzało się, więc mam nadzieję, że i teraz coś wiesz i będzie koncert w Polsce, najlepiej halowy ;-)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Miejscówek na Rush to u nas nie brakuje. Mnie bardziej martwi czy będą w stanie ściągnąć odpowiednią ilośc ludzi, żeby nie było takiej żenady jak z Kiss na Gwardii w '97.
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

bilety w drodze ;) Natomiast jeśli chodzi o ew. koncert Rush'a w Polsce, to możecie się srodze rozczarować. Kto w tym kraju pójdzie na koncert, gdzie najtańszy bilet to 250 zetek i nie jest to Madonna czy U2 (mówie o poziomie marketingowym)? Po za tym Rush, nie zwykł grać w halach, mniejszych niż 15k. U nas tylko Atlas Arena i Ergo Arena, względnie się nadają. Ew. powstająca w Krakowie, która bedzie największą w kraju, ale to melodia przyszłości. Po za tym z tego, co kiedyś czytałem menagment Rush'a na europejskie koncerty, ma umowę tylko z O2. Dlatego grywają na wyspach, w Berlinie i Pradze i tylko w O2.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Też nie liczyłbym na koncert w Pl. Berlin jest na tyle blisko, dla mieszkających w zachodniej części kraju (i dojazd jest na tyle cywilizowany), że nie ma co się zastanawiać. Pytanie - jak się zamawia takie bilety? Trzeba mieć kartę kredytową, czy wystarczy zwykła płatnicza, ew. przelew?
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Mnie bilety zamówiła koleżanka (nie po raz pierwszy). Znajdź kogoś, kto ma np konto walutowe, albo jakiegoś ziomka, choćby z Irlandii, czy innego kraju, gdzie zarabiają w ojro. Podobno ktoś w Wawie sprzedaje, bo ma taką możliwość, ale to już pytanie do ziomków ze stolycy.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

RUSH w Polsce: wcale nie musi być koncert halowy ani nawet plener typu Sonisphere - Wrocław, Poznań, Toruń czy inny Rybnik (w każdym razie któreś z tych miast) łyknąłby temat za miejskie pieniądze, a wsparcie dużych mediów w tym przypadku to pewnik.
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Zakkahletz, no niby jest to jakiś pomysł, ale... jest jedno ale. Są to pieniądze i to na prawdę ogromne. Zauważ: Wrocław sprowadził ongiś Deep Puerple, Rybnik w tym roku Guns 'n' Roses, Scorpions w Tarnowie, znów Purple, tym razem Słupsk (Dolina Charlotty), aha no i Scorpions w sierpniu we Wrocku.... tylko, że są to zespoły taniutkie na tyle Rusha'. Wrocław, Rybnik czy Łódź, stać na sprowadzenie kapel na tym poziomie, bo są wstanie zapłacić zespołowi z góry. tj kapela nie ma wtedy udziału w biletach. Dzięki czemu, bilety są stosunkowo tanie... a to powoduje, że zapełnia się stadion. Nie sądzę, że któreś z miast zaryzykuje taki wydatek, dosłownie zaryzykuje, bo Rush na bank nie sprzeda się tak jak Metallica, Madonna czy U2. Rush może przyjechać, o ile znajdzie się jakiś wariat z głęboką kieszenią i we współpracy z którymś z miast z dużą halą, coś mógłby wskórać. Dochodzi jeszcze jeden argument. Gadałem kiedyś z ziomkiem, dziennikarzem muzycznym. Zapytałem się, czemu Rush nie może przyjechać do Polski. On mi na to, że są to goście o bardzo specyficznym myśleniu, we własnym świecie. Szczególnie mowa tu o Peart'cie, który jak wiadomo stracił żonę i córkę w mało przyjemnych okolicznościach... a bez jego decyzji, Rush nigdzie nie zagra, no bo jak, we dwóch? Generalnie goście z Rush'a nigdy nie byli fanami gry w Europie. W Kanadzie, a szczególnie w stanach, grywają w dziurach po 20k populacji. Na nich po prostu trzeba brać poprawkę.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

STARACHOWICE !!

Niech zagrają w Starachowicach w 60-te urodziny Geddy'ego 29 VII, a koncert dopełni uroczystość nadania mu tytułu honorowego obywatela tego znamienitego miasta
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Bardzo dobry pomysł - ale jak sprawić, żeby dwoje chciało do tego tanga?
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

dość romantyczny pomysł, ale gdzie oni w Starachowicach mieliby zagrać? Na terenie fabryki Stara?

PS. a jednak śmigam do Berlina. Będę miał dwa miejsca w furze. Pzdr
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

dochodzi:
Rush „Clockwork Angels“ Tour 2013 Köln - Tickets
Tue, 6/4/13, 8:00 PM hrs
LANXESS arena
Willy-Brandt-Platz, 50679 Köln

według mnie nie ma szans na koncert w Polsce. a jeśli będzie to skończy się wstydem w stylu KISS czy Alice Cooper.

poza tym to że grają w O2 to może teraz podpisali tą umowę bo przecież w 2011 roku Rush grało w Szwecji(Ericsson Globe), Holandii(Ahoy) czy Finlandii(Hartwell Arena)..
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Wierzę że będzie chociaż Praga, bo ceny Berlina jednak mnie nieco przerażają ( choć jestem pewien że koncert Rush jest wart takiej ceny ).

Poczekam na ogłoszenie całej trasy, jak pozostanie najbliższy Berlin, zaciskam pasa :razz:
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Rush został potwierdzony na Sweden Rock Festival 2013, będzie to ich pierwszy festiwalowy koncert w euro od 1979
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Sweden Rock często ma bardzo fajny skład, ale cena biletu, w przeliczeniu na złotówki to przegięcie. Opcja Berlin jest jak na razie najmilsza.
Awatar użytkownika
Rumburak
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Rumburak »

IgorW pisze:Też nie liczyłbym na koncert w Pl. Berlin jest na tyle blisko, dla mieszkających w zachodniej części kraju (i dojazd jest na tyle cywilizowany), że nie ma co się zastanawiać. Pytanie - jak się zamawia takie bilety? Trzeba mieć kartę kredytową, czy wystarczy zwykła płatnicza, ew. przelew?
Ja bilet zamówiłem dzięki pośrednictwu sklepu DEMO z Jeleniej Góry, kupowałem u nich już na Sabbath w Pradze, zanim nie odwołano trasy. Trzeba doliczyć niewielkie sumy (prowizję dla sklepu - teraz nie wiem, przy Sabatach było to 10zł, no i koszty wysyłki z Niemiec i ze sklepu do odbiorcy).
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

za dwa bilety do Berlina na trybuny (49.50E) + free bookin' + kurier, równiuśko 119 ojro ;)
Awatar użytkownika
Rumburak
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Rumburak »

Ja za bilet na płytę (65.50E), który będzie u mnie pewnie za jakiś tydzień, dałem 313 złoty. Warto dodać, że stani u podia jest niewiele droższe, miałem dać 371zł, ale zrezygnowałem.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

bilety zamowione dzisaj,czekam na kuriera i w czerwcu walimy z dwoma kumplami na rock n' rollowy wypad za Odre ;)
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

ja już bilety mam od dawna ,teraz powoli rozglądam się za transportem i noclegiem...
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

niedaleko hali O2 jest w maire tani hostel,znajomy byl latem i polecal bardzo....cenowo tez daje rade bo gdzies 10-12 euro za dobe,moge podeslac linka ;)
ODPOWIEDZ