Rush - Europa 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rush - Europa 2013
Do tej pory to, co pisałeś w temacie Ursynaliów czy Metalfestu potwierdzało się, więc mam nadzieję, że i teraz coś wiesz i będzie koncert w Polsce, najlepiej halowy 
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Miejscówek na Rush to u nas nie brakuje. Mnie bardziej martwi czy będą w stanie ściągnąć odpowiednią ilośc ludzi, żeby nie było takiej żenady jak z Kiss na Gwardii w '97.
bilety w drodze
Natomiast jeśli chodzi o ew. koncert Rush'a w Polsce, to możecie się srodze rozczarować. Kto w tym kraju pójdzie na koncert, gdzie najtańszy bilet to 250 zetek i nie jest to Madonna czy U2 (mówie o poziomie marketingowym)? Po za tym Rush, nie zwykł grać w halach, mniejszych niż 15k. U nas tylko Atlas Arena i Ergo Arena, względnie się nadają. Ew. powstająca w Krakowie, która bedzie największą w kraju, ale to melodia przyszłości. Po za tym z tego, co kiedyś czytałem menagment Rush'a na europejskie koncerty, ma umowę tylko z O2. Dlatego grywają na wyspach, w Berlinie i Pradze i tylko w O2.
Też nie liczyłbym na koncert w Pl. Berlin jest na tyle blisko, dla mieszkających w zachodniej części kraju (i dojazd jest na tyle cywilizowany), że nie ma co się zastanawiać. Pytanie - jak się zamawia takie bilety? Trzeba mieć kartę kredytową, czy wystarczy zwykła płatnicza, ew. przelew?
Mnie bilety zamówiła koleżanka (nie po raz pierwszy). Znajdź kogoś, kto ma np konto walutowe, albo jakiegoś ziomka, choćby z Irlandii, czy innego kraju, gdzie zarabiają w ojro. Podobno ktoś w Wawie sprzedaje, bo ma taką możliwość, ale to już pytanie do ziomków ze stolycy.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

RUSH w Polsce: wcale nie musi być koncert halowy ani nawet plener typu Sonisphere - Wrocław, Poznań, Toruń czy inny Rybnik (w każdym razie któreś z tych miast) łyknąłby temat za miejskie pieniądze, a wsparcie dużych mediów w tym przypadku to pewnik.
Zakkahletz, no niby jest to jakiś pomysł, ale... jest jedno ale. Są to pieniądze i to na prawdę ogromne. Zauważ: Wrocław sprowadził ongiś Deep Puerple, Rybnik w tym roku Guns 'n' Roses, Scorpions w Tarnowie, znów Purple, tym razem Słupsk (Dolina Charlotty), aha no i Scorpions w sierpniu we Wrocku.... tylko, że są to zespoły taniutkie na tyle Rusha'. Wrocław, Rybnik czy Łódź, stać na sprowadzenie kapel na tym poziomie, bo są wstanie zapłacić zespołowi z góry. tj kapela nie ma wtedy udziału w biletach. Dzięki czemu, bilety są stosunkowo tanie... a to powoduje, że zapełnia się stadion. Nie sądzę, że któreś z miast zaryzykuje taki wydatek, dosłownie zaryzykuje, bo Rush na bank nie sprzeda się tak jak Metallica, Madonna czy U2. Rush może przyjechać, o ile znajdzie się jakiś wariat z głęboką kieszenią i we współpracy z którymś z miast z dużą halą, coś mógłby wskórać. Dochodzi jeszcze jeden argument. Gadałem kiedyś z ziomkiem, dziennikarzem muzycznym. Zapytałem się, czemu Rush nie może przyjechać do Polski. On mi na to, że są to goście o bardzo specyficznym myśleniu, we własnym świecie. Szczególnie mowa tu o Peart'cie, który jak wiadomo stracił żonę i córkę w mało przyjemnych okolicznościach... a bez jego decyzji, Rush nigdzie nie zagra, no bo jak, we dwóch? Generalnie goście z Rush'a nigdy nie byli fanami gry w Europie. W Kanadzie, a szczególnie w stanach, grywają w dziurach po 20k populacji. Na nich po prostu trzeba brać poprawkę.
STARACHOWICE !!
Niech zagrają w Starachowicach w 60-te urodziny Geddy'ego 29 VII, a koncert dopełni uroczystość nadania mu tytułu honorowego obywatela tego znamienitego miasta
Niech zagrają w Starachowicach w 60-te urodziny Geddy'ego 29 VII, a koncert dopełni uroczystość nadania mu tytułu honorowego obywatela tego znamienitego miasta
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Bardzo dobry pomysł - ale jak sprawić, żeby dwoje chciało do tego tanga?
dość romantyczny pomysł, ale gdzie oni w Starachowicach mieliby zagrać? Na terenie fabryki Stara?
PS. a jednak śmigam do Berlina. Będę miał dwa miejsca w furze. Pzdr
PS. a jednak śmigam do Berlina. Będę miał dwa miejsca w furze. Pzdr
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

dochodzi:
Rush „Clockwork Angels“ Tour 2013 Köln - Tickets
Tue, 6/4/13, 8:00 PM hrs
LANXESS arena
Willy-Brandt-Platz, 50679 Köln
według mnie nie ma szans na koncert w Polsce. a jeśli będzie to skończy się wstydem w stylu KISS czy Alice Cooper.
poza tym to że grają w O2 to może teraz podpisali tą umowę bo przecież w 2011 roku Rush grało w Szwecji(Ericsson Globe), Holandii(Ahoy) czy Finlandii(Hartwell Arena)..
Rush „Clockwork Angels“ Tour 2013 Köln - Tickets
Tue, 6/4/13, 8:00 PM hrs
LANXESS arena
Willy-Brandt-Platz, 50679 Köln
według mnie nie ma szans na koncert w Polsce. a jeśli będzie to skończy się wstydem w stylu KISS czy Alice Cooper.
poza tym to że grają w O2 to może teraz podpisali tą umowę bo przecież w 2011 roku Rush grało w Szwecji(Ericsson Globe), Holandii(Ahoy) czy Finlandii(Hartwell Arena)..
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Wierzę że będzie chociaż Praga, bo ceny Berlina jednak mnie nieco przerażają ( choć jestem pewien że koncert Rush jest wart takiej ceny ).
Poczekam na ogłoszenie całej trasy, jak pozostanie najbliższy Berlin, zaciskam pasa
Poczekam na ogłoszenie całej trasy, jak pozostanie najbliższy Berlin, zaciskam pasa
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Rush został potwierdzony na Sweden Rock Festival 2013, będzie to ich pierwszy festiwalowy koncert w euro od 1979
Sweden Rock często ma bardzo fajny skład, ale cena biletu, w przeliczeniu na złotówki to przegięcie. Opcja Berlin jest jak na razie najmilsza.
Ja bilet zamówiłem dzięki pośrednictwu sklepu DEMO z Jeleniej Góry, kupowałem u nich już na Sabbath w Pradze, zanim nie odwołano trasy. Trzeba doliczyć niewielkie sumy (prowizję dla sklepu - teraz nie wiem, przy Sabatach było to 10zł, no i koszty wysyłki z Niemiec i ze sklepu do odbiorcy).IgorW pisze:Też nie liczyłbym na koncert w Pl. Berlin jest na tyle blisko, dla mieszkających w zachodniej części kraju (i dojazd jest na tyle cywilizowany), że nie ma co się zastanawiać. Pytanie - jak się zamawia takie bilety? Trzeba mieć kartę kredytową, czy wystarczy zwykła płatnicza, ew. przelew?
za dwa bilety do Berlina na trybuny (49.50E) + free bookin' + kurier, równiuśko 119 ojro 
Ja za bilet na płytę (65.50E), który będzie u mnie pewnie za jakiś tydzień, dałem 313 złoty. Warto dodać, że stani u podia jest niewiele droższe, miałem dać 371zł, ale zrezygnowałem.
bilety zamowione dzisaj,czekam na kuriera i w czerwcu walimy z dwoma kumplami na rock n' rollowy wypad za Odre 
ja już bilety mam od dawna ,teraz powoli rozglądam się za transportem i noclegiem...
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
niedaleko hali O2 jest w maire tani hostel,znajomy byl latem i polecal bardzo....cenowo tez daje rade bo gdzies 10-12 euro za dobe,moge podeslac linka