Machine Head

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Machine Head

Post autor: yankes »

Powszechnie znany jest jeden: Behemoth "Conquer All" i Anthrax "Be All End All". Zresztą Nergal mówił, że zorientowali się dopiero, jak ludzie o tym zaczęli gadać i na jakiejś gali Ner przeprosił Scott'a za to.

No ale Panzer pisał o liczbie mnogiej, więc sam jestem ciekaw.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

A lubią podpieprzyć sobie trochę od Morbid Angel i Nile, na ostatniej płycie też sympatyczna zrzyna z Deathspell Omega no i patenty od Satyricon ciągle w cenie- o taki Lucifer to przecież całkowite "To the Mountains" + "Mental Mercury" ;).
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

w ten sposób to można w nieskończoność
99% kapel black metalowych powiela pomysły MAYHEM, SATYRICON czy DARK THRONE
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

No nie wiem, owszem Morbid Angel słyszałem u Behemotha, ale na wcześniejszych albumach (nie tych najwcześniejszych oczywiście, powiedzmy że mam na myśli okres 97-2002 :P). Nile, tak, ale bardziej w ozdobnikach muzycznych, "klymatycznych wstawkach" (wpływy bliskowschodnie, ale też jakieś patetyczne rogi), niż samych kompozycjach. Dethspell Omega znam tylko z ostatniej płyty i nie słyszę podobieństw (zacna kapela swoją drogą). Uważam, że Benio to zespół, który jednak ma własny styl i na pewno jakimiś epigonami czy kopistami ich bym nie nazwał.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Wczoraj odebrałem limitowane wydanie amerykańskiego Metal Hammera, gdzie całość jest poświęcona Machine Head. Coś pięknego. Poniżej kilka fotek dla osób, które chcą kupić i się wahają.

W limitowanej edycji dodatkowo oprócz płyty z bonusowym utworem (Locust Live nagrany podczas Mayhem Festival 2011) jest także 132 stronicowy magazyn w całości poświęcony Machine Head, a także takie duperele jak plakat, otwieracz i naszywka.

Obrazek

Zawartość magazynu
Obrazek

Wewnątrz magazynu
Obrazek
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Budziol pisze:w ten sposób to można w nieskończoność
99% kapel black metalowych powiela pomysły MAYHEM, SATYRICON czy DARK THRONE
Akurat Behemoth to Mayhem czy Darkthrone raczej nie powiela, natomiast Satyricon a i owszem. I raczej trudno jest wrzucić M,D i S do jednego wora i powiedzieć- tak, wszyscy z nich rżną ;)
IgorW pisze:No nie wiem, owszem Morbid Angel słyszałem u Behemotha, ale na wcześniejszych albumach (nie tych najwcześniejszych oczywiście, powiedzmy że mam na myśli okres 97-2002 :P). Nile, tak, ale bardziej w ozdobnikach muzycznych, "klymatycznych wstawkach" (wpływy bliskowschodnie, ale też jakieś patetyczne rogi), niż samych kompozycjach. Dethspell Omega znam tylko z ostatniej płyty i nie słyszę podobieństw (zacna kapela swoją drogą). Uważam, że Benio to zespół, który jednak ma własny styl i na pewno jakimiś epigonami czy kopistami ich bym nie nazwał.
Ja lubię Behemoth, nie odmawiam im jakiegoś własnego stylu i darzę Nergala szacunkiem, no ale niestety są jedynie "followers" nie "leaders" ;)

A tak do tematu- ten teledysk i ten utwór Machine Head to jakiś totalny dramat, a wysoki, lagodny zaśpiew Flynna i ta remizowa melodyjka która wchodzi potem- borze mój, o co im chodzi? :lol: Pamiętam jak będąc młodym chłopcem, zobaczyłem u Wita na Vivie teledysk do "Imperium"- jakże ja się jarałem tym obrazem i muzyką! Oczywiście z wiekiem mi przeszła fascynacja takimi rzeczami, co jest dosyć normalne, bo od tego czasu zdążył mi się wąs sypnąć, włosy ściąłem i z dziewczynami zacząłem się spotykać, no ale z tym Locust to nawet wtedy, w wieku 15 lat nie zrobiliby na mnie wrażenia ;)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

No proszę, jakoś się przegapiło, a tu nadchodzi nowa koncertówka:

http://www.machinehead1.com/board_posts ... -head-live

Ciekawe, szczególnie w kontekście różnych komentarzy po tegorocznych koncertach ;-)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Wczoraj Lombardo a dzisiaj Adam Duce. Co to, jakaś plaga...? :roll:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Nom - też jestem w szoku
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Robert Flynn wyjaśnił dlaczego Adam Duce nie jest już basistą Machine Head

http://rockville.pl/machine-head-robert ... amie-duce/
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Zespół właśnie podpisał kontrakt z Nuclear Blast. Podejrzewam (choć to tylko spekulacja), że kto ich lubi, już może się szykować na ich koncert podczas przyszłorocznego następcy Metalfestu (tym razem w Katowicach).
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

https://www.youtube.com/watch?v=dol9afjkDV0

Muzycznie nienajgorszy (lepszy w zasadzie od czegokolwiek wydanego po Blackening), ale tekst to jest taka padaka, że po prostu "xD". Robb mógłby sobie darować już pisanie liryk, baty za ostatnią płytę się należały jak mało komu, zamiast przyjąć to z godnością to woli płakać że "hejtery mnie atakujo :(". Żałosne.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Ziomaletto pisze: ndz paź 13, 2019 8:03 am https://www.youtube.com/watch?v=dol9afjkDV0

Muzycznie nienajgorszy (lepszy w zasadzie od czegokolwiek wydanego po Blackening), ale tekst to jest taka padaka, że po prostu "xD". Robb mógłby sobie darować już pisanie liryk, baty za ostatnią płytę się należały jak mało komu, zamiast przyjąć to z godnością to woli płakać że "hejtery mnie atakujo :(". Żałosne.
No to piękne podsumowanie Unto The Locust-ich najlepszej płyty ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

blackmailer pisze: ndz paź 13, 2019 9:32 am
Ziomaletto pisze: ndz paź 13, 2019 8:03 am https://www.youtube.com/watch?v=dol9afjkDV0

No to piękne podsumowanie Unto The Locust-ich najlepszej płyty ;)
Locust najlepszą płytą, tfu. Toś to takie samo ścierwo co Trivium, tylko Flynn ma mniej bezpłciowy głos od Heafy'ego. The Blackening przynajmniej w połowie dało się słuchać, Locust ma może z 2 dobre utwory, I Am Hell i Pearls Before The Swine.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Rozumiem, że fani bardziej thrashowej odsłony MH mogli być zawiedzeni, ale na Unto The Locust mi wszystko gra od pierwszych sekund do samego końca. Świetne kompozycji, potężny sound, same dobre riffy, trochę pokombinowane przemieszane z totalnie banalnymi, genialny Dave, dużo fajnych melodii, jak komuś to nie pasuje to nic nie poradzę. Dla mnie najlepsze co nagrali.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Into The Locust jest zajebiste

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Niech Flynn już spada. Ten nowy numer lepszy niż ostatnie kupsko ale np. tekst to wyższy poziom dzbanizmu.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

No mógłby już siąść na dupie i zamknąć morde
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Bloodstone naprawde ma tez sporo fajnych walkow.
Flynn dalej bawi sie w 18latka/rebela, wpieprzajac sie w polityke durnymi tekstami.
nie siadl mi za bardzo nowy numer. glupi tekst zabiera mi chec kolejnych odsluchow.

Locust muzycznie tez ma doskonale momenty, duzo takich momentow. co kto lubi.
pisanie, ze album ma 2 dobre kawalki jest dla mnie ignorancja na gusta innych.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Karl pisze: ndz paź 13, 2019 3:01 pm pisanie, ze album ma 2 dobre kawalki jest dla mnie ignorancja na gusta innych.
iksde
Komuś nie podoba się jakiś album z pierdołowatymi melodyjkami, jest ignorantem. Bierzesz lekcje relacji międzyludzkich od Flynna, Nergala i Glacy?
ODPOWIEDZ