03/07/2013 - Iron Maiden - Łódź - opinie po koncercie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03/07/2013 - Iron Maiden - Łódź - opinie po koncercie
Fajnie na koncercie było tylko że ja byłem na trybunach koło sceny i mało widziałem ale jeszcze jade do Pragi to tam będe na płycie.
Koncert miazga! Byłem na GC, jakieś 10 m od sceny. Rzeczywiście, dźwięk momentami był jedną ścianą, ale forma zespołu i oprawa zrekompensowały mi to z nawiązką. Jeśli chodzi o wrażenia, to był jeden z lepszych koncertów IM, na którym byłem. Odwykłem trochę o polskich koncertów, bo ostatnio raczej zaliczałem Pragę i Berlin, dlatego czuję się delikatnie sponiewierany, gdyż polska publiczność bawi się trochę lepiej niż czeska czy niemiecka, ale przynajmniej zdarłem gardło i wypociłem parę litrów
Pozdrowienia dla Maćka (nie znam nicka z forum), który sprzedał bilet na sektor P mojej mamie
. Była bardzo zadowolona!
Były jakoś oznaczone przejścia do poszczególnych sektorów, np. strzałka, a pod nią napis golden circle?
Przez całe Voodoo Six trzymałem się jedną ręką barierki ale nawet centymetra więcej przestrzeni nikt nie chciał mi dać. Ale jak się zaczął Moonchild to tłum tak mnie przyparł , że dostałem idealne miejsce
Koncert niesamowity , nagłośnienie jakoś mi nie przeskadzało , forma zespołu super , zazdroszczę wszystkim którzy będą również w Gdańsku.
Trzeba ruszać do Gdańska. Up The Irons 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
byliśmy na tym samym koncercie???soulburner pisze:ładnie było słychać Bruce'a i gitary
O to miałem napisać. Tam dźwięk był super a byłem na płycie.VeeKing pisze:na Toto 25 czerwca dźwięk był bardzo dobry
Sektor O, rząd 8 - widok boczny.
Mój pierwszy halowy koncert IM widziany z trybun.
Obawiałem się troszkę tego sektora...ale było bombowo! Miałem okazję widzieć zakulisowe prace przed i w trakcie koncertu (wyjazd w górę Kenney'a, Eddie'go), wejście i przygotowanie się samych muzyków ('aerobik' Janicka
), a i sam widok na scenę był bardziej niż satysfakcjonujący.
Jeden z lepszych gigów Maiden, na których byłem - Bruce w niesamowitej formie, na pełnym luzie ('pogaduszki' z czapeczką lotnika, puszczanie zajączków na płachcie) - podoba mi się to jak zmienia ścieżki wokalne, jasne że już ze względu na ograniczenia głosowe - ale jego wyciąganie przed bridgem w 'Seventh Son' naprawdę nadal robi wrażenie.
Dźwięk w miejscu gdzie stałem bardziej niż poprawny - dało się nawet słyszeć unisona trójki gitarzystów, więc selektywność nawet znośna.
Tylko moje wrażenie, czy wstęp Harris'a do 'Clairvoyant' był hmmm....nie do końca dobry?
Absolutnie warto było być i zobaczyć ten spektakl. Głos zdarty, kark boli - czyli tak jak być powinno
Oczywiście wcześniej piwko w Eclipse i odbior koszulki - dzięki Wydra! - na żywo prezentuje się fantastycznie!
PS. Aaaa...i bardzo pozytywne wrażenie zrobiło na mnie Voodoosix - aż się bliżej zainteresuję
Mój pierwszy halowy koncert IM widziany z trybun.
Obawiałem się troszkę tego sektora...ale było bombowo! Miałem okazję widzieć zakulisowe prace przed i w trakcie koncertu (wyjazd w górę Kenney'a, Eddie'go), wejście i przygotowanie się samych muzyków ('aerobik' Janicka
Jeden z lepszych gigów Maiden, na których byłem - Bruce w niesamowitej formie, na pełnym luzie ('pogaduszki' z czapeczką lotnika, puszczanie zajączków na płachcie) - podoba mi się to jak zmienia ścieżki wokalne, jasne że już ze względu na ograniczenia głosowe - ale jego wyciąganie przed bridgem w 'Seventh Son' naprawdę nadal robi wrażenie.
Dźwięk w miejscu gdzie stałem bardziej niż poprawny - dało się nawet słyszeć unisona trójki gitarzystów, więc selektywność nawet znośna.
Tylko moje wrażenie, czy wstęp Harris'a do 'Clairvoyant' był hmmm....nie do końca dobry?
Absolutnie warto było być i zobaczyć ten spektakl. Głos zdarty, kark boli - czyli tak jak być powinno
Oczywiście wcześniej piwko w Eclipse i odbior koszulki - dzięki Wydra! - na żywo prezentuje się fantastycznie!
PS. Aaaa...i bardzo pozytywne wrażenie zrobiło na mnie Voodoosix - aż się bliżej zainteresuję
Ostatnio zmieniony czw lip 04, 2013 12:08 pm przez nurni, łącznie zmieniany 1 raz.
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Żywiołowość panów bardzo mi się podobała. Starali się i Bruce nie oszczędzał głosu
Takie jedno pytanko do ekspercików - Nie pamiętam w jakim utworze, ale zaczynając solówkę Dave się nie pierdyknął? Podciągnięcie jak by nie na tym progu co trzeba. A ogólnie w uszach piszczy, uji nawtykałem w panią policjant kierującą ruchem, w korki i powrocie do Wrocławia o 3:40 i pobudce o 6:00
A tak to po prostu - Up the Irons!
- soulburner
- -#Invader

Wiem co słyszałem, ale... jak zresztą wspomniałem, nie mam porównania z innymi koncertami Maiden, więc jeśli potrafią brzmieć lepiej, to tym bardziej napalam się na kolejne występyVeeKing pisze:byliśmy na tym samym koncercie???soulburner pisze:ładnie było słychać Bruce'a i gitary
PS - o właśnie, Voodoo Six na żywo było niesamowite (świetne solówki!). Muzycy mieli niezłą radochę z grania, każdy klaskał, kiedy i oni klaskali, więc myślę, że obie strony były zadowolone
You must gather your party before venturing forth.
Na wprost sceny był problem z selektywnością. Czasem gubiłem linię melodyczną, bo dźwięk "napierdalał"
kupą, jak polska jazda. Na "szczęście", nie było żadnych niespodzianek w setliście
, więc melodię mogłem sobie sam zanucić 
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

No mi się ten wstęp raczej z Innocent Exile kojarzył a nie Jasnowidzemnurni pisze:ylko moje wrażenie, czy wstęp Harris'a do 'Clairvoyant' był hmmm....nie do końca dobry?
Ja nie kiedy kilkanaście sekund lub wiecej sie zastanawiałem co graja
bo tak dudniło... Can I Play With Madness kijowo wyszło
Czyli jednak grubo z nim poleciałNocny Jastrząb pisze:No mi się ten wstęp raczej z Innocent Exile kojarzył a nie Jasnowidzemnurni pisze:ylko moje wrażenie, czy wstęp Harris'a do 'Clairvoyant' był hmmm....nie do końca dobry?
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Budziol, stałeś przy barierce z flagą? Bo miałam wrażenie, że Cię widziałam na telebimieBudziol pisze:Na stronce dziennika lodzkiego dobre foty!
Jestesmy!
Kurcze, powiem Wam że ładnych parę lat nie byłam na Maiden i muszę przyznać, że koncert był fantastyczny. Naprawdę mega power !!! A publiczność - zajebista, najlepsza jaką widziałam na koncertach IM w Polsce. Byłam na sektorze i momentami zazdrościłam ludziom na płycie, choć nie wiem czy bym tam przeżyła hehe. W pewnym momencie było strasznie gorąco, docierała do mnie fala ciepła od wyrzucanych ogni nawet
Zastanawia mnie co się działo na jednym z utworów kiedy Bruce na chwilę przestał śpiewać. Wyglądało to tak jakby uciekał przed jakimś latającym owadem. Jakiś mega komar go gonił czy jak?
Mój pierwszy koncert IM. Muszę przyznać, że było genialnie, jakość dzwięku była bardzo dobra, stałem na trybunach sektor P rząd 17 i po prostu cudownie wszystko brzmiało
.
Cholera! Muszę zapamiętać ten sektor...

Widok z sektora dla niepełnosprawnych.... barierka na wysokości oczu... jakby na całej długośći tych stalowych linek nie mogli zrobic tylko do...li podwozie tira...
Polska robota - dno...
w dodatku postawili tam 2 ławki.... masakra... nigdy wiecej Maiden w hali... dźwięk skopany, sektor dla wózków jak zwykle do bani... (wyjątek koncert TOTO 25.06 - wszystko pięknie, no i par elat temu Rammstein jeszcze sie fajnie ogladało.)