03/07/2013 - Iron Maiden - Łódź - opinie po koncercie

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Rycerz.0
-#Invader
-#Invader

Re: 03/07/2013 - Iron Maiden - Łódź - opinie po koncercie

Post autor: Rycerz.0 »

Fajnie na koncercie było tylko że ja byłem na trybunach koło sceny i mało widziałem ale jeszcze jade do Pragi to tam będe na płycie.
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

Koncert miazga! Byłem na GC, jakieś 10 m od sceny. Rzeczywiście, dźwięk momentami był jedną ścianą, ale forma zespołu i oprawa zrekompensowały mi to z nawiązką. Jeśli chodzi o wrażenia, to był jeden z lepszych koncertów IM, na którym byłem. Odwykłem trochę o polskich koncertów, bo ostatnio raczej zaliczałem Pragę i Berlin, dlatego czuję się delikatnie sponiewierany, gdyż polska publiczność bawi się trochę lepiej niż czeska czy niemiecka, ale przynajmniej zdarłem gardło i wypociłem parę litrów :twisted: Pozdrowienia dla Maćka (nie znam nicka z forum), który sprzedał bilet na sektor P mojej mamie ;-) . Była bardzo zadowolona!
tymonowy
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: tymonowy »

Były jakoś oznaczone przejścia do poszczególnych sektorów, np. strzałka, a pod nią napis golden circle?
Awatar użytkownika
Glebol
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Glebol »

Przez całe Voodoo Six trzymałem się jedną ręką barierki ale nawet centymetra więcej przestrzeni nikt nie chciał mi dać. Ale jak się zaczął Moonchild to tłum tak mnie przyparł , że dostałem idealne miejsce :) Koncert niesamowity , nagłośnienie jakoś mi nie przeskadzało , forma zespołu super , zazdroszczę wszystkim którzy będą również w Gdańsku.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Trzeba ruszać do Gdańska. Up The Irons :dance:
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

soulburner pisze:ładnie było słychać Bruce'a i gitary
byliśmy na tym samym koncercie???
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

VeeKing pisze:na Toto 25 czerwca dźwięk był bardzo dobry
O to miałem napisać. Tam dźwięk był super a byłem na płycie.
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

Post autor: nurni »

Sektor O, rząd 8 - widok boczny.
Mój pierwszy halowy koncert IM widziany z trybun.
Obawiałem się troszkę tego sektora...ale było bombowo! Miałem okazję widzieć zakulisowe prace przed i w trakcie koncertu (wyjazd w górę Kenney'a, Eddie'go), wejście i przygotowanie się samych muzyków ('aerobik' Janicka ;) ), a i sam widok na scenę był bardziej niż satysfakcjonujący.
Jeden z lepszych gigów Maiden, na których byłem - Bruce w niesamowitej formie, na pełnym luzie ('pogaduszki' z czapeczką lotnika, puszczanie zajączków na płachcie) - podoba mi się to jak zmienia ścieżki wokalne, jasne że już ze względu na ograniczenia głosowe - ale jego wyciąganie przed bridgem w 'Seventh Son' naprawdę nadal robi wrażenie.
Dźwięk w miejscu gdzie stałem bardziej niż poprawny - dało się nawet słyszeć unisona trójki gitarzystów, więc selektywność nawet znośna.
Tylko moje wrażenie, czy wstęp Harris'a do 'Clairvoyant' był hmmm....nie do końca dobry?

Absolutnie warto było być i zobaczyć ten spektakl. Głos zdarty, kark boli - czyli tak jak być powinno :)
Oczywiście wcześniej piwko w Eclipse i odbior koszulki - dzięki Wydra! - na żywo prezentuje się fantastycznie!

PS. Aaaa...i bardzo pozytywne wrażenie zrobiło na mnie Voodoosix - aż się bliżej zainteresuję :)
Ostatnio zmieniony czw lip 04, 2013 12:08 pm przez nurni, łącznie zmieniany 1 raz.
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

Żywiołowość panów bardzo mi się podobała. Starali się i Bruce nie oszczędzał głosu :) Takie jedno pytanko do ekspercików - Nie pamiętam w jakim utworze, ale zaczynając solówkę Dave się nie pierdyknął? Podciągnięcie jak by nie na tym progu co trzeba. A ogólnie w uszach piszczy, uji nawtykałem w panią policjant kierującą ruchem, w korki i powrocie do Wrocławia o 3:40 i pobudce o 6:00 :mrgreen: A tak to po prostu - Up the Irons!
Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Post autor: soulburner »

VeeKing pisze:
soulburner pisze:ładnie było słychać Bruce'a i gitary
byliśmy na tym samym koncercie???
Wiem co słyszałem, ale... jak zresztą wspomniałem, nie mam porównania z innymi koncertami Maiden, więc jeśli potrafią brzmieć lepiej, to tym bardziej napalam się na kolejne występy :)

PS - o właśnie, Voodoo Six na żywo było niesamowite (świetne solówki!). Muzycy mieli niezłą radochę z grania, każdy klaskał, kiedy i oni klaskali, więc myślę, że obie strony były zadowolone :)
You must gather your party before venturing forth.
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

Na wprost sceny był problem z selektywnością. Czasem gubiłem linię melodyczną, bo dźwięk "napierdalał" :mryellow: kupą, jak polska jazda. Na "szczęście", nie było żadnych niespodzianek w setliście :B, więc melodię mogłem sobie sam zanucić ;-)
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

nurni pisze:ylko moje wrażenie, czy wstęp Harris'a do 'Clairvoyant' był hmmm....nie do końca dobry?
No mi się ten wstęp raczej z Innocent Exile kojarzył a nie Jasnowidzem :mrgreen:
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Ja nie kiedy kilkanaście sekund lub wiecej sie zastanawiałem co graja :P bo tak dudniło... Can I Play With Madness kijowo wyszło
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

Post autor: nurni »

Nocny Jastrząb pisze:
nurni pisze:ylko moje wrażenie, czy wstęp Harris'a do 'Clairvoyant' był hmmm....nie do końca dobry?
No mi się ten wstęp raczej z Innocent Exile kojarzył a nie Jasnowidzem :mrgreen:
Czyli jednak grubo z nim poleciał ;)
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
ankan
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: ankan »

Budziol pisze:Na stronce dziennika lodzkiego dobre foty!
Jestesmy!
Budziol, stałeś przy barierce z flagą? Bo miałam wrażenie, że Cię widziałam na telebimie ;)

Kurcze, powiem Wam że ładnych parę lat nie byłam na Maiden i muszę przyznać, że koncert był fantastyczny. Naprawdę mega power !!! A publiczność - zajebista, najlepsza jaką widziałam na koncertach IM w Polsce. Byłam na sektorze i momentami zazdrościłam ludziom na płycie, choć nie wiem czy bym tam przeżyła hehe. W pewnym momencie było strasznie gorąco, docierała do mnie fala ciepła od wyrzucanych ogni nawet ;)

Zastanawia mnie co się działo na jednym z utworów kiedy Bruce na chwilę przestał śpiewać. Wyglądało to tak jakby uciekał przed jakimś latającym owadem. Jakiś mega komar go gonił czy jak? ;) No chyba, że zauważył światła laserów i stąd ta reakcja, Swoją drogą - niezłym trzeba być bezmózgiem żeby świecić tym czymś w stronę sceny...
wertex
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: wertex »

Mój pierwszy koncert IM. Muszę przyznać, że było genialnie, jakość dzwięku była bardzo dobra, stałem na trybunach sektor P rząd 17 i po prostu cudownie wszystko brzmiało :).
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Cholera! Muszę zapamiętać ten sektor...
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Obrazek

Widok z sektora dla niepełnosprawnych.... barierka na wysokości oczu... jakby na całej długośći tych stalowych linek nie mogli zrobic tylko do...li podwozie tira...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Polska robota - dno...
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

w dodatku postawili tam 2 ławki.... masakra... nigdy wiecej Maiden w hali... dźwięk skopany, sektor dla wózków jak zwykle do bani... (wyjątek koncert TOTO 25.06 - wszystko pięknie, no i par elat temu Rammstein jeszcze sie fajnie ogladało.)
ODPOWIEDZ