11/07/2014 - Sonisphere - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 11/07/2014 - Sonisphere - Warszawa
Mi skład się bardzo podoba, ale tak jak większość ponarzekam, że bardzo wtórny. Te Livenation serio nie jest w stanie wymyślić innych kapel? Za Slayera jakby było Alice in Chains to już byłaby ogromna zmiana na plus. Jakoś po ostatnich zawirowaniach z Lombardo nie mam ciśnienia na Slayera. Choć pewnie na żywo i tak będę się potężnie jarał Dead Skin Mask jeżeli poleci. 
już nie mam tu najwięcej postów

Metallica będzie potwierdzona, jak taka informacja pojawi się na ich stronie lub jak Live Nation to ogłosi a nie jak polski portal o tym napisze. Oczywiście wszystko się zgadza i tak to będzie wyglądało, ale na razie nie jest to potwierdzone oficjalnie
Jeśli faktycznie będą Slayer, Mastodon, Gojira i Ghost to dla mnie bieda, bo nie podchodzi mi nikt z tej 4, a na samą Metę nie wiem, czy mi się będzie chciało jechać 
Możecie mówic ,że skłąd wtórny, co nie zmienia faktu ,że dla mnie i tak petarda
Ciekawe w jakiej cenie bilety...
każdy skład gdzie jest SLAYER to petarda
nawet w wersji "SLAYER 50%"

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tylko ten "wtórnie grający cover band" sukcesywnie wyprzedaje areny po obu stronach Atlantyku, czego "Twoje" kapele typu Mastodon czy Ghost nie osiągną nigdy.tomtomala pisze:Wicker - a Ty widzę swoje. Ile jeszcze będziesz wspierał ten wtórnie grający cover band?WICKER MAN pisze:Avenged Sevenfold
A odnośnie A7X to posłuchaj sobie lepiej białego albumu czy "Nightmare", bo wyrabianie sobie o nich opinii na podstawie "Hail To The King" nie jest miarodajne.
stary gdzie Ty masz uszy? A7X jest spoko i faktycznie mocno się rozwijają, ale takie teksty: 
WICKER MAN pisze:Mało który metalowy zespół od czasów Mety czy Maiden był w stanie wybić się tak wysoko
to bardzo mocne nadużycie. Wyżej plasuje się choćby ten nieszczęsny Szałaton.WICKER MAN pisze:A7X to obecnie najgorętsza nazwa w metalu
Slayer wyprzedaje mniej niż Metallica a czy to znaczy, że jest gorszy od nich? no chyba nieWICKER MAN pisze:czego "Twoje" kapele typu Mastodon czy Ghost nie osiągną nigdy.
a toto jest "fakt autentyczny, zgodny z prawdą"WICKER MAN pisze:A odnośnie A7X to posłuchaj sobie lepiej białego albumu czy "Nightmare", bo wyrabianie sobie o nich opinii na podstawie "Hail To The King" nie jest miarodajne.

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No błagam, Sabaton to nie zespół pierwszoligowy. A A7X ma 2 debiuty na #1 Billboardu pod rząd oraz #1 w UK. Komercyjnie dzieli ich przepaść.Szajba pisze:stary gdzie Ty masz uszy? A7X jest spoko i faktycznie mocno się rozwijają, ale takie teksty:WICKER MAN pisze:Mało który metalowy zespół od czasów Mety czy Maiden był w stanie wybić się tak wysokoto bardzo mocne nadużycie. Wyżej plasuje się choćby ten nieszczęsny Szałaton.WICKER MAN pisze:A7X to obecnie najgorętsza nazwa w metalu
Po prostu mało kreatywne wydaje mi się chamskie łączenie składów tegorocznego Impactu i wcześniejszych Sonisphere'ów.
No obecnie niestety tak, bo jednak 50% Slayera < 75% MetySzajba pisze:Slayer wyprzedaje mniej niż Metallica a czy to znaczy, że jest gorszy od nich? no chyba nie
Swoją drogą mam nadzieję, że się mylę, ale to głosowanie na setlistę może przerodzić się w jeden z najnudniejszych setów Mety - obawiam się, że w większości krajów ludzie będą głosować głównie na największe hiciory i doczekamy się "best of'a" z max. jedną niespodzianką.
Na razie jedna dobra wiadomość: że grają na stadionie a nie na klepisku. Zobaczymy, jakie będą ceny biletów i kto ma być w składzie. Szkoda, że EvilNation aż tak bardzo idzie na łatwiznę zamiast zaprosić np KISS
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
To samo pisałeś o Trivium. I panowie kończą tak jak kończą. Grają o 17 na Brutalu. To samo wróżę Avenge. A wyprzedawanie hal w USA, wybacz, ale dla mnie nie jest żadnym miarodajnym wyznacznikiem ich grania.WICKER MAN pisze:Tylko ten "wtórnie grający cover band" sukcesywnie wyprzedaje areny po obu stronach Atlantyku, czego "Twoje" kapele typu Mastodon czy Ghost nie osiągną nigdy. Mało który metalowy zespół od czasów Mety czy Maiden był w stanie wybić się tak wysoko. Oczywiście nie mówię, że należy kierować się tylko popularnością przy doborze line-up'u festiwalu, ale A7X to obecnie najgorętsza nazwa w metalu, a do tego nie byli jeszcze w Polsce - czego nie da się powiedzieć o Slayerze, Mastodonie czy Gojirze, które to goszczą u nas co roku.
No niestety, głosowanie w Knebworth tak na razie wygląda, wychodzi typowa setlista jaką wałkują od 10 lat. Na overkill.pl będzie akcja przepchnięcia w głosowaniu ciekawszych kawałków, zobaczymy co z tego wyjdzie.WICKER MAN pisze:
No obecnie niestety tak, bo jednak 50% Slayera < 75% Mety
Swoją drogą mam nadzieję, że się mylę, ale to głosowanie na setlistę może przerodzić się w jeden z najnudniejszych setów Mety - obawiam się, że w większości krajów ludzie będą głosować głównie na największe hiciory i doczekamy się "best of'a" z max. jedną niespodzianką.![]()
Nie rozumialem, nie rozumiem i juz chyba nigdy nie bedzie mi dane zroZumiec fenomenu Avenge czy Trivium...
To sa kapele na fest, ktore przyciagnelyby tlumy?
- dewastator88
- -#Prisoner

które areny wyprzedał Sabaton?Szajba pisze: Wyżej plasuje się choćby ten nieszczęsny Szałaton.
a wyprzedawanie hal w Europie na trasie, która własnie trwa ?tomtomala pisze: A wyprzedawanie hal w USA, wybacz, ale dla mnie nie jest żadnym miarodajnym wyznacznikiem ich grania.
Ja osobiście też wolałbym zobaczyć po raz pierwszy Avanged Sevenfold niż po raz trzeci w ciągu dwóch lat Slayera...I podejrzewam że takich jak ja znalazłoby się parę tysi.Budziol pisze:Nie rozumialem, nie rozumiem i juz chyba nigdy nie bedzie mi dane zroZumiec fenomenu Avenge czy Trivium...
w temacie podniecania się wyprzedawaniem hal - gazeta "fakt" ma średni nakład 500 tys sztuk, co nie zmienia, że jest ścierwem
-
szatanista
- -#Long distance runner

tak samo jak zespół, którego muzycy zasłynęli ganianiem na scenie w kolorowych kalesonach dookoła wielkiej kukły 
- dewastator88
- -#Prisoner

potwierdzone
GC: 350zł
GC EE: 452zł
Płyta: 250zł
Trybuny: 198/328zł
Trochę z cenami poszaleli... Czyli jednak liczą na to że ludzie się rzucą, bo stadion. No ale GC przynajmniej nadal tańsze niż w 2010/11
GC EE: 452zł
Płyta: 250zł
Trybuny: 198/328zł
Trochę z cenami poszaleli... Czyli jednak liczą na to że ludzie się rzucą, bo stadion. No ale GC przynajmniej nadal tańsze niż w 2010/11
No to ekstra. Kolejne ciekawe wydarzenie na przyszły rok. Ciekawe kiedy ruszy sprzedaż biletów.