11/07/2014 - Sonisphere - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
metalfish
-#Invader
-#Invader

Re: 11/07/2014 - Sonisphere - Warszawa

Post autor: metalfish »

Mi skład się bardzo podoba, ale tak jak większość ponarzekam, że bardzo wtórny. Te Livenation serio nie jest w stanie wymyślić innych kapel? Za Slayera jakby było Alice in Chains to już byłaby ogromna zmiana na plus. Jakoś po ostatnich zawirowaniach z Lombardo nie mam ciśnienia na Slayera. Choć pewnie na żywo i tak będę się potężnie jarał Dead Skin Mask jeżeli poleci. ;)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Szajba pisze:Metallica potwierdzona

https://www.facebook.com/deathmagneticpl
Metallica będzie potwierdzona, jak taka informacja pojawi się na ich stronie lub jak Live Nation to ogłosi a nie jak polski portal o tym napisze. Oczywiście wszystko się zgadza i tak to będzie wyglądało, ale na razie nie jest to potwierdzone oficjalnie
Benson
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Benson »

Jeśli faktycznie będą Slayer, Mastodon, Gojira i Ghost to dla mnie bieda, bo nie podchodzi mi nikt z tej 4, a na samą Metę nie wiem, czy mi się będzie chciało jechać :(
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Możecie mówic ,że skłąd wtórny, co nie zmienia faktu ,że dla mnie i tak petarda :P Ciekawe w jakiej cenie bilety...
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

każdy skład gdzie jest SLAYER to petarda ;) nawet w wersji "SLAYER 50%"
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

tomtomala pisze:
WICKER MAN pisze:Avenged Sevenfold
Wicker - a Ty widzę swoje. Ile jeszcze będziesz wspierał ten wtórnie grający cover band?
Tylko ten "wtórnie grający cover band" sukcesywnie wyprzedaje areny po obu stronach Atlantyku, czego "Twoje" kapele typu Mastodon czy Ghost nie osiągną nigdy. ;) Mało który metalowy zespół od czasów Mety czy Maiden był w stanie wybić się tak wysoko. Oczywiście nie mówię, że należy kierować się tylko popularnością przy doborze line-up'u festiwalu, ale A7X to obecnie najgorętsza nazwa w metalu, a do tego nie byli jeszcze w Polsce - czego nie da się powiedzieć o Slayerze, Mastodonie czy Gojirze, które to goszczą u nas co roku.

A odnośnie A7X to posłuchaj sobie lepiej białego albumu czy "Nightmare", bo wyrabianie sobie o nich opinii na podstawie "Hail To The King" nie jest miarodajne.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

stary gdzie Ty masz uszy? A7X jest spoko i faktycznie mocno się rozwijają, ale takie teksty:
WICKER MAN pisze:Mało który metalowy zespół od czasów Mety czy Maiden był w stanie wybić się tak wysoko
WICKER MAN pisze:A7X to obecnie najgorętsza nazwa w metalu
to bardzo mocne nadużycie. Wyżej plasuje się choćby ten nieszczęsny Szałaton.
WICKER MAN pisze:czego "Twoje" kapele typu Mastodon czy Ghost nie osiągną nigdy.
Slayer wyprzedaje mniej niż Metallica a czy to znaczy, że jest gorszy od nich? no chyba nie ;)
WICKER MAN pisze:A odnośnie A7X to posłuchaj sobie lepiej białego albumu czy "Nightmare", bo wyrabianie sobie o nich opinii na podstawie "Hail To The King" nie jest miarodajne.
a toto jest "fakt autentyczny, zgodny z prawdą"
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Szajba pisze:stary gdzie Ty masz uszy? A7X jest spoko i faktycznie mocno się rozwijają, ale takie teksty:
WICKER MAN pisze:Mało który metalowy zespół od czasów Mety czy Maiden był w stanie wybić się tak wysoko
WICKER MAN pisze:A7X to obecnie najgorętsza nazwa w metalu
to bardzo mocne nadużycie. Wyżej plasuje się choćby ten nieszczęsny Szałaton.
No błagam, Sabaton to nie zespół pierwszoligowy. A A7X ma 2 debiuty na #1 Billboardu pod rząd oraz #1 w UK. Komercyjnie dzieli ich przepaść. ;) Nie dyskutujmy czy różnią się pod kątem artystycznym, bo to zawsze subiektywna opinia. Po prostu A7X to obecnie naprawdę topowy zespół, o który biją się wszystkie festiwale (przypominam - są headlinerem Download!), a nadal nie mieli okazji odwiedzić Polski. Na ich halowy koncert u nas (Torwar?) na razie raczej nie liczę, ale grając jako direct support przed Metą dotarliby do masy potencjalnych fanów, a line-up wzbogaciłby się o kapelę, której jeszcze nie było nad Wisłą.

Po prostu mało kreatywne wydaje mi się chamskie łączenie składów tegorocznego Impactu i wcześniejszych Sonisphere'ów. ;)
Szajba pisze:Slayer wyprzedaje mniej niż Metallica a czy to znaczy, że jest gorszy od nich? no chyba nie ;)
No obecnie niestety tak, bo jednak 50% Slayera < 75% Mety :B

Swoją drogą mam nadzieję, że się mylę, ale to głosowanie na setlistę może przerodzić się w jeden z najnudniejszych setów Mety - obawiam się, że w większości krajów ludzie będą głosować głównie na największe hiciory i doczekamy się "best of'a" z max. jedną niespodzianką. :???: BTW, szkoda, że nie można głosować na kawałki z "Lulu"... :twisted:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Na razie jedna dobra wiadomość: że grają na stadionie a nie na klepisku. Zobaczymy, jakie będą ceny biletów i kto ma być w składzie. Szkoda, że EvilNation aż tak bardzo idzie na łatwiznę zamiast zaprosić np KISS
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

WICKER MAN pisze:Tylko ten "wtórnie grający cover band" sukcesywnie wyprzedaje areny po obu stronach Atlantyku, czego "Twoje" kapele typu Mastodon czy Ghost nie osiągną nigdy. Mało który metalowy zespół od czasów Mety czy Maiden był w stanie wybić się tak wysoko. Oczywiście nie mówię, że należy kierować się tylko popularnością przy doborze line-up'u festiwalu, ale A7X to obecnie najgorętsza nazwa w metalu, a do tego nie byli jeszcze w Polsce - czego nie da się powiedzieć o Slayerze, Mastodonie czy Gojirze, które to goszczą u nas co roku.
To samo pisałeś o Trivium. I panowie kończą tak jak kończą. Grają o 17 na Brutalu. To samo wróżę Avenge. A wyprzedawanie hal w USA, wybacz, ale dla mnie nie jest żadnym miarodajnym wyznacznikiem ich grania.
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

WICKER MAN pisze:
No obecnie niestety tak, bo jednak 50% Slayera < 75% Mety :B

Swoją drogą mam nadzieję, że się mylę, ale to głosowanie na setlistę może przerodzić się w jeden z najnudniejszych setów Mety - obawiam się, że w większości krajów ludzie będą głosować głównie na największe hiciory i doczekamy się "best of'a" z max. jedną niespodzianką. :???:
No niestety, głosowanie w Knebworth tak na razie wygląda, wychodzi typowa setlista jaką wałkują od 10 lat. Na overkill.pl będzie akcja przepchnięcia w głosowaniu ciekawszych kawałków, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Nie rozumialem, nie rozumiem i juz chyba nigdy nie bedzie mi dane zroZumiec fenomenu Avenge czy Trivium...
To sa kapele na fest, ktore przyciagnelyby tlumy? :facepalm:
Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: dewastator88 »

Szajba pisze: Wyżej plasuje się choćby ten nieszczęsny Szałaton.
które areny wyprzedał Sabaton?
tomtomala pisze: A wyprzedawanie hal w USA, wybacz, ale dla mnie nie jest żadnym miarodajnym wyznacznikiem ich grania.
a wyprzedawanie hal w Europie na trasie, która własnie trwa ?
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Budziol pisze:Nie rozumialem, nie rozumiem i juz chyba nigdy nie bedzie mi dane zroZumiec fenomenu Avenge czy Trivium...
To sa kapele na fest, ktore przyciagnelyby tlumy? :facepalm:
Ja osobiście też wolałbym zobaczyć po raz pierwszy Avanged Sevenfold niż po raz trzeci w ciągu dwóch lat Slayera...I podejrzewam że takich jak ja znalazłoby się parę tysi.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

w temacie podniecania się wyprzedawaniem hal - gazeta "fakt" ma średni nakład 500 tys sztuk, co nie zmienia, że jest ścierwem
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

tak samo jak zespół, którego muzycy zasłynęli ganianiem na scenie w kolorowych kalesonach dookoła wielkiej kukły ;)
Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: dewastator88 »

potwierdzone
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

GC: 350zł
GC EE: 452zł
Płyta: 250zł
Trybuny: 198/328zł

Trochę z cenami poszaleli... Czyli jednak liczą na to że ludzie się rzucą, bo stadion. No ale GC przynajmniej nadal tańsze niż w 2010/11
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

No to ekstra. Kolejne ciekawe wydarzenie na przyszły rok. Ciekawe kiedy ruszy sprzedaż biletów.
ODPOWIEDZ