Najlepszy studyjny album Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy studyjny album Maiden
Powerslave. Nieco przed Piece of Mind i Brave New World.
Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Zdecydowanie SSoaSS
No ja mimo wszystko zagłosowałem na Seventh Son
Pierwsza płyta IM jaką w życiu usłyszałem i może dlatego! Natomiast nie powstrzymam się od skomentowania niektórych wyników niniejszej ankiety
Widzę że większość chyba ma na tema No prayer for the dying podobne zdanie do mnie! Zero głosów świadczy tylko o tym że ten krążek jest NAJSŁABSZY ze wszystkich! Dla mnie był wielkim rozczarowaniem!
Zaskakuje mnie niska pozycja Virtual XI - to jest naprawdę świetna płyta!!!! Jest tam kawał dobrego materiału
Widzę że większość chyba ma na tema No prayer for the dying podobne zdanie do mnie! Zero głosów świadczy tylko o tym że ten krążek jest NAJSŁABSZY ze wszystkich! Dla mnie był wielkim rozczarowaniem!
Zaskakuje mnie niska pozycja Virtual XI - to jest naprawdę świetna płyta!!!! Jest tam kawał dobrego materiału
666 TNoTB
bo TFF nie ma na liście
ale i tak Stara Dziewica rządzi
Brave New World, choć i tak niepewny to wybór pomiędzy Siódmym Synem i Liczbą Bestii, szczęście że nie ma A Matter.. bo wybór dla mnie jeszcze trudniejszy by był 
Mój głos na X-Factor. Płytkę bardzo lubię, jest taka "inna" od reszty. Blaze moim zdaniem kapitalnie pasował do tych mrocznych, dołujących kawałków
Szkoda, że to taki niedoceniany materiał 
Night Mistress Fan Club Łódź
Seventh Son...płyta kompletna i według mnie jedyna z całego dorobku zespołu, na której nie ma ani jednego wypełniacza.
- The Witcher
- -#Charlotte

Ja zagłosowałem na TNotB na której też nie ma żadnego wypełniacza imo. 
- maidengraf
- -#Wrathchild

Bezapelacyjnie-Seventh Son of a Seventh Son....
A Gangland?The Witcher pisze:Ja zagłosowałem na TNotB na której też nie ma żadnego wypełniacza imo.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Mi się tam gangland podoba ;perosinho pisze:A Gangland?The Witcher pisze:Ja zagłosowałem na TNotB na której też nie ma żadnego wypełniacza imo.
- The Witcher
- -#Charlotte

Gangland? IMO bardzo fajny utwór, oczywiście z takim Run To The Hills czy tytułowym utworem równać się nie może ale jest fajny.
Aha, i na pewno wypełniaczem nie jest.
moim zdaniem jednak jest...a dla niektórych wypełniaczem jest także Invaders (nie dla mnie - ja tam najeźdźców lubię).The Witcher pisze:Gangland? IMO bardzo fajny utwór, oczywiście z takim Run To The Hills czy tytułowym utworem równać się nie może ale jest fajny.Aha, i na pewno wypełniaczem nie jest.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Gangland nie jest wypełniaczem, co najwyżej nieudaną piosenką (nie przepadam za nią).
Po 7 latach dojrzałem do tej, jakże poważnej decyzji i oddaję swój głos na BNW. Może to przez sentyment, bo to moja pierwsza płyta, ale w końcu muzyki tak naprawdę nigdy się nie ocenia obiektywnie. Z pewnymi utworami wiążą się jakieś wspomnienia, pewien klimat, które powodują, że lubimy je bardziej od innych, mimo, że z muzycznego punktu widzenia nie są lepszymi kawałkami. I ja po 9 latach słuchania tego zespołu, z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że BNW jest dla mnie najgenialniejszą, najrówniejszą i najlepszą płytą w dorobku IM!
Je nie będę zbyt oryginalny i jak wielu zagłosuję na Seventh Sona, a zaraz za nim stawiam dwie ostatnie płytki.
- Daniel Wu.
- -#Charlotte

Im bardziej wgłębiam się w dyskografię Ironów, tym więcej zyskują kolejne albumy i nawet, te które niegdyś uważałem za słabe, jak The X Factor czy A Matter Of Life And Death teraz zdecydowanie urosły w moich oczach. Niemniej moim numerem jeden zawsze będzie "Siódmy Syn", a zaraz po nim "Powerslave".
-
Deleted User 6661
Oczywiście najlepszą płytą jest bez wątpienia Powerslave (co jest oczywiste raczej dla starszych fanów, jak właśnie ja), ale cieszy mnie, że tak bardzo podoba Wam się Brave New World... - to moja pozycja nr. 2 lub w najgorszym przypadku 3.
Somewhere in Time. Zdecydowanie.
- Saimon1995
- -#Moderator

Niezmiennie - SSOASS (najbardziej dopracowana i równa ze wszystkich). A tuż za nim SIT oraz POM.