19/08/2014 - Justin Timberlake - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 19/08/2014 - Justin Timberlake - Gdańsk

Post autor: voivod' »

no a ja bym tak nie powiedzial
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Widman, niezły masz gust. Jeszcze przed Justinem musi być Accept albo Saxon
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Accept i Saxon to w uj gówno. O wiele lepsza jest Shakira, ostatni koncert na Blu-ray... bez kitu ale produkcja, brzmienie i w ogóle mastering ścieżek, generalnie o wiele lepszy niż takie zachwalane tutaj Rock in Rio. Już o samych kawałkach nie wspominam, same evergreeny.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

voivod' pisze:no a ja bym tak nie powiedzial
Nie znasz się.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Dla mnie taki Justin Timbergej czy Justin Bieber to jedna i tam sama liga. Kojarzy mi się to z jakimiś dwunastoletnimi fankami, vivą, bravo girl, jakimś pierdołami dla gimnazjalistów co najwyżej. Nie słuchałem takiej muzyki, nie słucham i raczej już słuchać nie będę. Tak jak nie słuchałem Las Ketchup, Spice Girls, Britney, Dr. Albana czy Backstreet Boys kiedy była na to moda.... Generalnie dziwie się po raz setny jak mogło się wszystko tak popier**lić? Kiedyś kolesie i ci z kapel metalowych i ci którzy tej muzyki słuchali wręcz nienawidzili takich tworów, dyskotek i tych wszystkich świecidełek kojarzących się. Jak ktoś słuchał Modern Talking, Mr. President albo Tic Tac Toe to była szydera z kogoś i tyle. Dzisiaj widzę, że fajnie i bardzo modnie jest "otwierać się", słuchać wszystkiego jak leci i "poszerzać swoje horyzonty". Kiedy w skład ulubionych wykonawców wchodzi Metallica, Lady Gaga, Behemoth, One Direction, Tokio Hotel, Justin Timberlake, Iron Maiden, Ewa Farna, Muse, Luxtorpeda i Dimmu Borgir to już to chyba nikogo nie dziwi....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

:) Już sobie wyobrażam widok kolesia w koszulce Slayer chwalącego się tym jak to on w Modern Talking lubi się zasłuchiwać pod np. Spodkiem w 1989 roku na Metalmanii :mryellow: :mryellow: :mryellow: :mryellow: :mryellow:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

A propo jeden znajomy opowiadał mi, jak to ze starą ekipą kiedyś spotykali się i słuchali muzyki. I jeden z nich miał za kasetami z death metalem położone dwie kasety Rage Against The Machine. Potem kilka lat później przy wódzie im mówił, że on się cholernie bał, żeby ktoś tego nie odkrył, bo wiedział, że w pape dostałby z miejsca za takie gówno :)
Także.. ten tego.. tak przy okazji tematu:)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Obrazek
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

To nie Timberlake spowodował, że stare załogi heavy-metalowe musiały w latach '90 kończyć działalność, bo skurwysyny z wytwórni płytowych kazały im wprost, założyć spodnie w kroku, zatrudnić rapera do zespołu, wprowadzić elektroniczne bity, ZREZYGNOWAĆ z solówek gitarowych i robić teledyski o bitych dzieciach przez złych rodziców i z gloryfikacją towarzysza Che.
Tymbardziej Modern Talking, co by nie mówić muzyczny symbol lat 80.

Ja do muzyki pop nic nie mam, za to do nu-metalu i rocka alternatywnego już tak. Pop mi nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Odyseusz pisze:Ja do muzyki pop nic nie mam, za to do nu-metalu i rocka alternatywnego już tak. Pop mi nie przeszkadza.
Mi generalnie też nie. Nie mogę za to powstrzymać się od śmiechu kiedy widzę ludzi, którzy lubują się tak samo w black metal, heavy metalu, punk rocku, popie, poezji śpiewanej jak i disco polo czy r'n'b :)
Tak jak już pisałem gdzieś wcześniej muzyka metalowa mogąca się na pierwszy rzut oka wydawać przede wszystkim inna, mająca swoją własną tożsamość, posiadająca własne hermetyczne środowisko dla wielu osób stała się niestety normalnym stylem muzycznym i po prostu spowszedniała, co robi tylko zajeb**cie na niekorzyść.
Dla mnie to dwie zupełnie inne rzeczy, przy tym coś zupełnie niezrozumiałego podniecać się tak samo czymś w stylu Weekend "Ona Tańczy Dla Mnie" jak np. Sarcofago "I.N.R.I.".
Odyseusz pisze:Modern Talking, co by nie mówić muzyczny symbol lat 80.
Symbolem muzyki lat 80tych to Modern Talking może być co najwyżej teraz dla kogoś kto ma 22 czy tam 25 lat. Kiedyś to była po prostu kolejna dyskotekowa wioska nie mniejsza niż Kajagoogoo, Milli Vanilli, Akcent, Milano czy Top One. A już tym bardziej dla kogoś kto siedział w zupełnie innej niszowej tematyce.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

LukaSieka pisze:Mi generalnie też nie. Nie mogę za to powstrzymać się od śmiechu kiedy widzę ludzi, którzy lubują się tak samo w black metal, heavy metalu, punk rocku, popie, poezji śpiewanej jak i disco polo czy r'n'b :)
Niedobrze jest być niemiłym, ale do tego aż się ciśnie komentarz, że ograniczone umysły nie rozumieją i potrafią reagować co najwyżej śmiechem na osoby będące otwarte na wiele stylów, w tym akurat wypadku, muzycznych ;)
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mr. M pisze:
LukaSieka pisze:Mi generalnie też nie. Nie mogę za to powstrzymać się od śmiechu kiedy widzę ludzi, którzy lubują się tak samo w black metal, heavy metalu, punk rocku, popie, poezji śpiewanej jak i disco polo czy r'n'b :)
Niedobrze jest być niemiłym, ale do tego aż się ciśnie komentarz, że ograniczone umysły nie rozumieją i potrafią reagować co najwyżej śmiechem na osoby będące otwarte na wiele stylów, w tym akurat wypadku, muzycznych ;)
Jak to stare przysłowie mówi - Jak się słucha wszystkiego to się nie słucha niczego :razz:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Adrian S.O.S. pisze:Jak to stare przysłowie mówi - Jak się słucha wszystkiego to się nie słucha niczego :razz:
Dokładnie, dlatego praktycznie każdy ma chociaż jeden gatunek muzyki, którego całkowicie nie trawi, a jeśli ktoś mówi, że "wszystko mu pasuje" to to powiedzenie również się sprawdza. ;)
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Pretensje o to, że ktoś słucha więcej rodzajów muzyki świadczą o pewnej niemocy umysłowej i tyle. Jakaś zazdrość w tym tkwi.
Awatar użytkownika
LukaSieka

The Burczax pisze:Pretensje o to, że ktoś słucha więcej rodzajów muzyki świadczą o pewnej niemocy umysłowej i tyle. Jakaś zazdrość w tym tkwi.
No jasne, od lat zazdrośćże co niektórym, że Metro Station słuchają ;-)
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

LukaSieka pisze:lubują się tak samo w black metal, heavy metalu, punk rocku, popie, poezji śpiewanej jak i disco polo czy r'n'b :)
Przeważnie akurat jest tak, ze ludzie którzy mają tak rozbiegane gusta, najczęsciej idą na studia, ogarniają ich miłości i słuchają czegos zupełnie innego albo w ogóle już niczego, bo się nudziło.

p.s. bez kitu, nie moge sobie wyobrazic kogoś kto słucha black metalu i r'n'b. Albo gospel heheheh
Po powroce z festiwalu muzyki gospel od razu Gorgoroth na słuchawy :razz:
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Lepiej mieć otwarty umysł muzyczny niż tkwić cały czas w jednym gatunku. ;-) To, że lubię Iron Maiden wcale nie oznacza, że nie mogę posłuchać Daft Punk czy The Prodigy. :cool:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

FaithNoMore pisze:Lepiej mieć otwarty umysł muzyczny niż tkwić cały czas w jednym gatunku. ;-) To, że lubię Iron Maiden wcale nie oznacza, że nie mogę posłuchać Daft Punk czy The Prodigy. :cool:
+1

Ale jednak dyskusja w tym wątku o wyższości jednych gatunków nad innymi i wszechstronności gustów nad ich zawężeniem to delikatny off-topic.
seba115
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: seba115 »

Lombardo słucha jazzu, Hanneman punku, Araya country. Rozumiem, że są pozerami bo słuchają czegoś prócz metalu?
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Jazz to osobna kwestia. Punk łączy się w jakiś sposób z muzyką metalową, chociażby użyciem żywych instrumentów. Country - no, coś w podobie bluesa, ale już gorzej. Ale nikt z nich nie słucha POPU albo jakiegoś ELECTRO czy DISCO. O to się rozchodzi.
Ja z racji pracy jaką wykonuję muszę czasem znosić na uszach składanki ESKA czy nową płytę Timberlejka czy Bejonce. Ale jakbym tego w domu słuchał, tak sam z siebie, to bym zwariował.
Pewne gatunki muzyczne przechodzą mi przez uszy, jak mi ktoś gdzieś włączy czy jadę autobusem. Jasne, przecież nikogo za to bić nie będę. Ale niezrozumiałe jest to dla mnie, że jest to forum poświęcone jakby nie było kapeli heavy metalowej a dyskusje o gwiazdkach popu są dłuższe niż o płytach Killers czy Somewhere in Time....
ODPOWIEDZ