17/05/2014 - Manowar - Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: 17/05/2014 - Manowar - Katowice

Post autor: Dejavu »

RALF pisze:Z całym szacunem dla PF - tam na koncertach nie było za grosz spontaniczności, patrzyło się na to, jak na film w kinie na otwartym powietrzu...
To jest też kwestia stylu muzycznego. Wyobrażasz sobie na przykład żeby Gilmour biegał po scenie jak Janick czy Steve? Ja jakoś nie :) Show adekwatny do stylu muzycznego, w obu przypadkach zupełnie inny, ale w obu przypadkach świetny, przynajmniej takie wrażenie odnoszę oglądając dvd z koncertów Floydów - nie miałem przyjemności widzieć PF na żywo.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

ja widziałem 2 razy Watersa i przywolywanie PF z JAKIMKOLWIEK zarzutem koncertowym w temacieo Manowar jest hmmmm przykre
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Beny82 pisze:Hmmm, moim zdaniem to było właśnie zbyt cicho;p Końcówka brzmiała już jak należy ale to raczej kwestia iż łatwiej odebrac i usłyszeć wolniejsze utwory.
Było sporo ciszej niż na poprzednim koncercie, w Wilnie, tam po dwóch dniach dopiero zacząłem w miarę normalnie słyszeć.
Beny82 pisze:Ja miałem bilety na płycie i faktycznie mogło to brzmieć lepiej - ale w porównaniu np. z ostatnimi trasami Maiden - jeżeli chodzi o dzwiek i samo brzmienie nie było az tak zle.
Nagłośnienie było poprawne, jeśli już porównujemy do IM, to dzwięk był sto razy lepszy niż na ich koncercie w Łodzi.
Awatar użytkownika
morgoth666
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: morgoth666 »

Nie wiem, chcę o tej "sztuce" jak najszybciej zapomnieć. Czekam na Ironów, poenie mi się po nich poprawi ;)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Klaudio pisze: A czemu ze sceny nie poleciała ani jedna kostka??? Żeby se kupić i nabić Panom Muzykom kabzę? Masakra.
To już chyba szukanie byle pretekstu byle tylko jeszcze bardziej ponarzekać na sobotni koncert. Byłem na sektorach a widziałem jak Demaio kilka razy podawał kostki ochroniarzom, którzy je dawali ( jak słyszałem ) laskom pod sceną. Struny które zerwał w finale także poszły w ręce publiki.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Struny poszły wszystkie do lasek, kostkę czy dwie też chyba dał ale nie jestem pewien bo cały czas na niego nie patrzałem. Lubi się podlizać paniom jeszcze dodając "I'm gonna fuck you" :D Ogólnie, choć nigdy fantów zbyt wiele nie rzucali, to 3 kostki można było kupić za 10zł wiec meeega tanio, kupiłem dwa zestawy kostek DeMaio i Logana. Tanio jak barszcz bo zwykłe kostki można za tyle kupić a tu masz elegancie z logo Manowar i autografem. Dla przykładu jak dobrze pamiętam taki sam zestaw kostek KISS kosztował 300 koron czyli 45zł. Pałki perkusyjne też były chyba za 50 czy 60zł więc też tanio. Dla mnie nawet lepsza opcja by była, gdyby żaden zespół nie rzucał fantów ze sceny, ale żeby za to miał je tak tanio do kupienia jak Manowar.
Klaudio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Klaudio »

Wszystko się zgadza, jednak dla mnie kostka złapana w ferworze walki (często z narażeniem zdrowia :twisted: ) pod sceną, a kostka kupiona w sklepiku to zupełnie inny ciężar gatunkowy.
Awatar użytkownika
Mefisto76
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mefisto76 »

krusejder pisze:
morgoth666 pisze:(proszę nie op..lać laski z niebieskimi włosami za drabinę :)
pamiętam Cię z koncertu Di Anno / Turbo w Krakowie. Fantastyczne zdjęcia np. Wojtka, zapisałem sobie na dysku :)
ja też cię pamiętam z koncertu "Morbid Angel" w Kwadracie jak wryłaś się na chama do Davida Vincenta tuż przede mną, żeby koniecznie zrobić z nim zdjęcie swojemu kumplowi ochroniarzowi, który w ogóle nie miał na to ochoty. Trzykrotnie jeszcze musiałaś go do tego namawiać (nie ma to jak "uszczęśliwić" kogoś na siłę), aż zniecierpliwiony Vincent tuz przede mną stwierdził (w czym go doskonale rozumiem), że już musi iść.

"Dzięki!"
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Było super. Brakowało mi tylko http://www.youtube.com/watch?v=0vKRNx-x6UY :/
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Napisałem do firmy MJM Prestige maila na tema ich fatalnej organizacji koncertu. Nawet nie raczą odpisać. Pawlicki to pewnie za kasę z koncertu od razu na Kanary pojechał.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Pablo1919 pisze:Praga rok temu - cena biletu 750 koron, czyli 113zł,
Katowice 2014 - cena biletu 279zł :lol:
Tymczasem Manowar powraca do Polski! Już 12 stycznia koncert na Zaolziu, w Ostrawie. Ceny 140 zł za miejsce stojące i 110 zł za siedzące.

Na pohybel sk********************m z Evil Nation i MJM Prestiż !!
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Bilet zamówiony w nocy z czwartku na piątek dotarł do mnie w poniedziałek.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

U mnie również zamówiony:) Btw, krusejder, co Ty masz z tymi "naszymi" koncertami w Czechach i na Litwie?:D
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Ot, zawsze podkreślam, jeśli koncert odbywa się na terenach polskich, okupowanych przez inne państwo. Jestem imperialistą i dążę do rewizji granic.

Fajnie, że masz już bilet :)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Hm, nie będę w takim razie polemizował, bo to chyba bezcelowe ;) grunt ,ze na koncert też się pewnie wybierasz :)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

krusejder pisze:Jestem imperialistą i dążę do rewizji granic.
Byłeś kiedyś na koncercie w Wilnie/Rydze/Tallinnie? Wybrałbym się w przyszłym roku. :)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

krusejder pisze:Ot, zawsze podkreślam, jeśli koncert odbywa się na terenach polskich, okupowanych przez inne państwo. Jestem imperialistą i dążę do rewizji granic.
haha :facepalm: Szkoda tylko, że on nie żartował (chyba) :lol:

Co do cen biletów, to w większości krajów są takie różnice na niekorzyść polskich cen? Dosyć słabo się orientuję, a mam zamiar w przyszłym roku wybrać się gdzieś poza Polskę na jakiś koncert. Nie mam na myśli akurat Manowar, dlatego moje pytanie dotyczy ogólnie koncertów rockowych/metalowych.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Dejavu pisze:Co do cen biletów, to w większości krajów są takie różnice na niekorzyść polskich cen?
Ceny są zazwyczaj bardzo podobne.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Kronos pisze:
Dejavu pisze:Co do cen biletów, to w większości krajów są takie różnice na niekorzyść polskich cen?
Ceny są zazwyczaj bardzo podobne.
No chyba że organizuje Evil Nation Polska.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

krusejder pisze:Ot, zawsze podkreślam, jeśli koncert odbywa się na terenach polskich, okupowanych przez inne państwo. Jestem imperialistą i dążę do rewizji granic.
imperialistą? chyba u siebie na działce...
ODPOWIEDZ