Iron Maiden Beer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- soulburner
- -#Invader

Re: Iron Maiden Beer
Czy można gdzieś zdobyć Troopera w Polsce? Może ktoś z Was ma schowane w barku i chętnie podzieliłby się w zamian za parę złotych? 
You must gather your party before venturing forth.
Po prostu przejdź się po monopolach oferujących produkty z zagranicy i tyle, na pewno w którymś będzie.
- soulburner
- -#Invader

Dzięki, niezły pomysł, ale w mojej wiosce to nikt nie słyszał o takim monopolu
Chyba, że przejechałbym się gdzieś, np. do Piotrkowa Trybunalskiego - może ktoś z Was ma wieści, czy gdzieś tam można Troopera zdobyć?
You must gather your party before venturing forth.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ja ostatnio dwie sztuki w Gdańsku wytargałem. Siedział w lodówce jakiś czas. Przyszła niedziela zapuściłem sobie LAD DVD i wysączyłem obie butle. Zimny o dwa nieba lepszy od ciepłego z kija jaki piłem w cart & horses.
W wiosce raczej nie ma typowego sklepu z alkoholami. Dlatego lepiej jest poszukać w mieście. Byłem w kilku różnych i w większości były takie piwa. Było ac/dc, gdzie indziej ten cały trooper ;]
-
czecholand
- -#Charlotte

masz ile chcesz na www.czecholand.plkubek88 pisze:W wiosce raczej nie ma typowego sklepu z alkoholami. Dlatego lepiej jest poszukać w mieście. Byłem w kilku różnych i w większości były takie piwa. Było ac/dc, gdzie indziej ten cały trooper ;]
Orientuje sie ktos gdzie dostane Troopera w Berlinie? Chodzilem po marketach niemieckich real,edeka itp, niestety nie bylo.
http://www.ironmaiden.com/robinsons-cel ... -brew.html
ma być nowa, mocniejsza wersja, ale coś mi się wydaje, że to będzie po prostu podkręcone alkoholowo, bardziej pełne słodowo Ale, bez żadnych fajerwerków i może być gorsze od oryginału... nie pokusili się o żadną ipe tudzież bittera
ma być nowa, mocniejsza wersja, ale coś mi się wydaje, że to będzie po prostu podkręcone alkoholowo, bardziej pełne słodowo Ale, bez żadnych fajerwerków i może być gorsze od oryginału... nie pokusili się o żadną ipe tudzież bittera
Powoli, na wszystko pewnie przyjdzie czas!
- Saimon1995
- -#Moderator

Ważne, że będzie miało szatańską moc. 6,6%. 
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Trooper chyba już na stałe zagości w ofercie Robinson's Brewery. Już wkrótce będzie dostępne piwo z nowymi kapslami z wizerunkiem Eddiego Troopera. Może są tu jacyś kolekcjonerzy, więc dzielę się informacją.
Mam pytanie - wiecie gdzie w Warszawie lub Lublinie można dostać Troopera ? Kupowałem w Złotych Tarasach ale jakiś remont na poziomie -1 i nie ma już tego sklepu z browarami ? W Lublinie zaś udało mi się niegdyś nabyć w sklepie Piwosz-ek ale później już nie było.
Hej CybulCybul pisze:Mam pytanie - wiecie gdzie w Warszawie lub Lublinie można dostać Troopera ? Kupowałem w Złotych Tarasach ale jakiś remont na poziomie -1 i nie ma już tego sklepu z browarami ? W Lublinie zaś udało mi się niegdyś nabyć w sklepie Piwosz-ek ale później już nie było.
W Warszawie często-gęsto widywałem Troopera w Leclercu przy ul. Jutrzenki (nieopodal skrzyżowania Al. Jerozolimskich z ul. Popularną). Pomieszkiwałem w tamtej okolicy i robiłem tam sporadycznie zakupy - Trooper gościł niemal na stałe. Jednak już parę miechów mija gdy nie było mnie w tamtym miejscu... Jak będziesz w centrum to możesz machnąć się na róg Żurawiej i Parkingowej do Piw-Paw multitap baru - miewali tam Troopera lanego z beczki, a do tego pełne lodówy piw wszelakich. Tyle że zdzierstwo i hipsterstwo. A w Lublinie nie wiem - Lublin ma teraz obwodnicę autostradową, którą pędzi się prosto do Zamościa na tamtejsze dobre piwo z restauracyjnego Browaru Zamość
P.S. Bywasz w Wawie? Jeśli tak, to chętnie w któryś wtorek lub czwartek, między 17 a 20 byłbym do dyspozycji na piwko w centrum.
Pozdro,
M.
Ja ostatnio (i to przypadkiem :-) ) widziałem Troopera (mieli pod dostatkiem
)w Beer Store Wilanów (Al.Rzeczypospolitej 14).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
czecholand
- -#Charlotte

Masz na myśli takie kapsle?Ancient Mariner pisze:Trooper chyba już na stałe zagości w ofercie Robinson's Brewery. Już wkrótce będzie dostępne piwo z nowymi kapslami z wizerunkiem Eddiego Troopera. Może są tu jacyś kolekcjonerzy, więc dzielę się informacją.
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Tak, dokładnie. Ciekaw jestem, czy w końcu trafiły również na zwykłą wersję tego piwa, ale wydaje mi się, że jednak raczej na tę edycję limitowaną, bo wolumen był niewielki (poniżej miliona szt.)wydra77 pisze:Masz na myśli takie kapsle?Ancient Mariner pisze:Trooper chyba już na stałe zagości w ofercie Robinson's Brewery. Już wkrótce będzie dostępne piwo z nowymi kapslami z wizerunkiem Eddiego Troopera. Może są tu jacyś kolekcjonerzy, więc dzielę się informacją.
Dostępne tylko na limitowanej edycji 666Ancient Mariner pisze:Tak, dokładnie. Ciekaw jestem, czy w końcu trafiły również na zwykłą wersję tego piwa, ale wydaje mi się, że jednak raczej na tę edycję limitowaną, bo wolumen był niewielki (poniżej miliona szt.)wydra77 pisze:Masz na myśli takie kapsle?Ancient Mariner pisze:Trooper chyba już na stałe zagości w ofercie Robinson's Brewery. Już wkrótce będzie dostępne piwo z nowymi kapslami z wizerunkiem Eddiego Troopera. Może są tu jacyś kolekcjonerzy, więc dzielę się informacją.