Iron Maiden Beer

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Re: Iron Maiden Beer

Post autor: soulburner »

Czy można gdzieś zdobyć Troopera w Polsce? Może ktoś z Was ma schowane w barku i chętnie podzieliłby się w zamian za parę złotych? ;)
You must gather your party before venturing forth.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Po prostu przejdź się po monopolach oferujących produkty z zagranicy i tyle, na pewno w którymś będzie.
Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Post autor: soulburner »

Dzięki, niezły pomysł, ale w mojej wiosce to nikt nie słyszał o takim monopolu ;) Chyba, że przejechałbym się gdzieś, np. do Piotrkowa Trybunalskiego - może ktoś z Was ma wieści, czy gdzieś tam można Troopera zdobyć?
You must gather your party before venturing forth.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ja ostatnio dwie sztuki w Gdańsku wytargałem. Siedział w lodówce jakiś czas. Przyszła niedziela zapuściłem sobie LAD DVD i wysączyłem obie butle. Zimny o dwa nieba lepszy od ciepłego z kija jaki piłem w cart & horses.
kubek88
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: kubek88 »

W wiosce raczej nie ma typowego sklepu z alkoholami. Dlatego lepiej jest poszukać w mieście. Byłem w kilku różnych i w większości były takie piwa. Było ac/dc, gdzie indziej ten cały trooper ;]
czecholand
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: czecholand »

kubek88 pisze:W wiosce raczej nie ma typowego sklepu z alkoholami. Dlatego lepiej jest poszukać w mieście. Byłem w kilku różnych i w większości były takie piwa. Było ac/dc, gdzie indziej ten cały trooper ;]
masz ile chcesz na www.czecholand.pl
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Orientuje sie ktos gdzie dostane Troopera w Berlinie? Chodzilem po marketach niemieckich real,edeka itp, niestety nie bylo.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

http://www.ironmaiden.com/robinsons-cel ... -brew.html

ma być nowa, mocniejsza wersja, ale coś mi się wydaje, że to będzie po prostu podkręcone alkoholowo, bardziej pełne słodowo Ale, bez żadnych fajerwerków i może być gorsze od oryginału... nie pokusili się o żadną ipe tudzież bittera :(
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Powoli, na wszystko pewnie przyjdzie czas!
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Ważne, że będzie miało szatańską moc. 6,6%. :twisted:
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

Trooper chyba już na stałe zagości w ofercie Robinson's Brewery. Już wkrótce będzie dostępne piwo z nowymi kapslami z wizerunkiem Eddiego Troopera. Może są tu jacyś kolekcjonerzy, więc dzielę się informacją.
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Mam pytanie - wiecie gdzie w Warszawie lub Lublinie można dostać Troopera ? Kupowałem w Złotych Tarasach ale jakiś remont na poziomie -1 i nie ma już tego sklepu z browarami ? W Lublinie zaś udało mi się niegdyś nabyć w sklepie Piwosz-ek ale później już nie było.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Cybul pisze:Mam pytanie - wiecie gdzie w Warszawie lub Lublinie można dostać Troopera ? Kupowałem w Złotych Tarasach ale jakiś remont na poziomie -1 i nie ma już tego sklepu z browarami ? W Lublinie zaś udało mi się niegdyś nabyć w sklepie Piwosz-ek ale później już nie było.
Hej Cybul :)
W Warszawie często-gęsto widywałem Troopera w Leclercu przy ul. Jutrzenki (nieopodal skrzyżowania Al. Jerozolimskich z ul. Popularną). Pomieszkiwałem w tamtej okolicy i robiłem tam sporadycznie zakupy - Trooper gościł niemal na stałe. Jednak już parę miechów mija gdy nie było mnie w tamtym miejscu... Jak będziesz w centrum to możesz machnąć się na róg Żurawiej i Parkingowej do Piw-Paw multitap baru - miewali tam Troopera lanego z beczki, a do tego pełne lodówy piw wszelakich. Tyle że zdzierstwo i hipsterstwo. A w Lublinie nie wiem - Lublin ma teraz obwodnicę autostradową, którą pędzi się prosto do Zamościa na tamtejsze dobre piwo z restauracyjnego Browaru Zamość :)

P.S. Bywasz w Wawie? Jeśli tak, to chętnie w któryś wtorek lub czwartek, między 17 a 20 byłbym do dyspozycji na piwko w centrum.

Pozdro,
M.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Ja ostatnio (i to przypadkiem :-) ) widziałem Troopera (mieli pod dostatkiem ;) )w Beer Store Wilanów (Al.Rzeczypospolitej 14).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
czecholand
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: czecholand »

Piwo Iron Maiden
Piwa jest dosyć na www.czecholand.pl
Są butelki 0,5l i 0,33l
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Przybyło dzisiaj. OKOCIM MOCNE :D
Cała zagrzewka ;)
Załączniki
image.jpg
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Ktoś ma ochotę na kręgle :D
Załączniki
image.jpg
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Ancient Mariner pisze:Trooper chyba już na stałe zagości w ofercie Robinson's Brewery. Już wkrótce będzie dostępne piwo z nowymi kapslami z wizerunkiem Eddiego Troopera. Może są tu jacyś kolekcjonerzy, więc dzielę się informacją.
Masz na myśli takie kapsle? :)
Załączniki
image.jpg
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

wydra77 pisze:
Ancient Mariner pisze:Trooper chyba już na stałe zagości w ofercie Robinson's Brewery. Już wkrótce będzie dostępne piwo z nowymi kapslami z wizerunkiem Eddiego Troopera. Może są tu jacyś kolekcjonerzy, więc dzielę się informacją.
Tak, dokładnie. Ciekaw jestem, czy w końcu trafiły również na zwykłą wersję tego piwa, ale wydaje mi się, że jednak raczej na tę edycję limitowaną, bo wolumen był niewielki (poniżej miliona szt.)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Ancient Mariner pisze:
wydra77 pisze:
Tak, dokładnie. Ciekaw jestem, czy w końcu trafiły również na zwykłą wersję tego piwa, ale wydaje mi się, że jednak raczej na tę edycję limitowaną, bo wolumen był niewielki (poniżej miliona szt.)
Dostępne tylko na limitowanej edycji 666
ODPOWIEDZ