Dokładnie. Wyciąganie kasy i tylekrusejder pisze:Po co Wam remastery remasterów ? Nic nie dorówna oryginalnemu brzmieniu albumów spod ręki Martina Bircha. Może w przypadku jedynki ma to jakiś sens, ale słuchanie remasterów płyt z 1981 - 1992 to strata czasu. Rozważałbym ponownie sięgnięcie po remastery późniejszych Maidenów, które dobrze nie brzmią. Ale kto mógłby poprawić Harrisa i Shirleya?
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 1499
Mi się wydaje że takie smaczki jak różne koncerty które nie zostały wydane a wiadomo że są , czy inne duperele , zostaną wydane jak już Maiden przestanie istnieć. No bo głupi by byli nie wydając takich rzeczy bo to pewna kasa.
Raczej na 100%, jak Queen...
Ciekaw jestem co powiedziałby Ralf, gdyby Meta zrobiła taki ruch jak Maiden z tymi remasterami
A już zupełnie poważnie mówąc: ja tego (raczej) nie kupię bo zazwyczaj nie przepadam za remasterami, ale pomysł dobry, bo przypuszczam że dla kilku osób będzie to świetna opcja i duża satysfakcja. Ja jestem ciekaw praktycznie tylko dwóch ostatnich albumów - ktoś słuchał? Jakieś wyraźne różnice?
A już zupełnie poważnie mówąc: ja tego (raczej) nie kupię bo zazwyczaj nie przepadam za remasterami, ale pomysł dobry, bo przypuszczam że dla kilku osób będzie to świetna opcja i duża satysfakcja. Ja jestem ciekaw praktycznie tylko dwóch ostatnich albumów - ktoś słuchał? Jakieś wyraźne różnice?
+1Dejavu pisze:Ciekaw jestem co powiedziałby Ralf, gdyby Meta zrobiła taki ruch jak Maiden z tymi remasterami![]()
Mnie to jakoś nie zdziwiło, wobec braku "co-trzyletniego-the-best-of" w 2014 oraz faktu, ze ostatnio (AC/DC chociażby) coraz więcej zespołów "remasteruje" (cokolwiek to znaczy w kontekście cyfrowego brzmienia) płyty na iTunesy czy Spotify, można było przewidzieć, że doczekamy się takiej formy reedycji. Ciekawi mnie tylko to wybiórcze traktowanie koncertówek oraz czy rzeczywiście jeszcze będą jakieś wznowienia na CD - patrząc na np. tylko winylowe reedycje singli widać, że nie ma chyba takiego ciśnienia na to.
Dejavu pisze:Ciekaw jestem co powiedziałby Ralf, gdyby Meta zrobiła taki ruch jak Maiden z tymi remasterami![]()
Oni już to zrobili...
Jak już wspomniałem Iron Maiden brzmi na iTunes świetnie, ale to co zrobili z DoD to pozytywne zaskoczenie:D
Racja - klasa!
A z TFF? :-)
Jest "podrasowany" jakby po masteringu...
Zaledwie klika lat po nagraniu? To już naprawdę dziwne
Można gdzieś jakiś próbek posłuchać?
Można gdzieś jakiś próbek posłuchać?
Mnie najbardziej ciekawi, czy solo w The Man Who Would Be A King jest trochę bardziej słyszalne, to a propos TFF. A co do AMOLAD, to czy jest brzmieniowo trochę bliższe temu, jak wyglądały numery z tej płyty na żywo.
W iTunes można za darmo posłuchać kilkudziesięciu sekund każdego kawałka.
http://sanktuariumfc.org/index.php?go=news&id=1135
Chyba humor i zdrowie dopisują, bo fantazja iście ułańska...
Chyba humor i zdrowie dopisują, bo fantazja iście ułańska...
14 kwietnia, debiut "Iron Maiden" ma dziś 35 lat!
przecież ciągle są nowi fani, którzy chcą mieć całą dyskografię, najlepiej jednym kliknięciem, więc nie dziwią mnie akcje remasteringu i szczególnie nowe wydania na ajtjunsach itp.. wiadomo, że to jest robione tylko i wyłącznie dla kasy, ale nie jest tak, że każą nam wszystkim to kupować i wyciągają te pieniądze z naszych portfeli. jak ktoś chce to kupi i tyle 
To prawda, nikt Was nie zmusza!
Wiadoma sprawa. Podobnie jak z każdym innym wznowieniem, remasterem, czy składanką. Kto chce ten kupi, a kto nie chce ten nie kupiSiwy pisze:wiadomo, że to jest robione tylko i wyłącznie dla kasy, ale nie jest tak, że każą nam wszystkim to kupować i wyciągają te pieniądze z naszych portfeli. jak ktoś chce to kupi i tyle
www.MetalSide.pl
Ciekawe kiedy RALF napisze tak o wznowieniach Metallicy... 
Niee, bo IM przynajmniej nie mydlą oczu "miłością do fanów" i robieniem wszystkiego "tylko dla nich i dla ich dobra" i nie wystawiają na sprzedaż 60 koncertówek w okropnych kartonikach po 20 USD, każda,,, oczywiście "z miłości". Wierz mi czy nie, ale gdyby IM robiło taki koks a na dodatek tak biło pianę wokół podobno powstającego od lat albumu (no chyba, że Smith zgubiłby iPoda (sic!) - TO BYM ICH Z GÓWNEM ZMIESZAŁ.