27/05/2015 - Accept - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27/05/2015 - Accept - Kraków
Oczywiście że nie o support tu głównie chodzi, ale liczyłem jednak na Unisonic... No co ja poradzę, żem naiwny...
To, że można sobie darować koncert napisałem trochę "w afekcie";-) Pomyślę jeszcze. Nie wybiera się ktoś autem z Łodzi i miałby miejsce?
To, że można sobie darować koncert napisałem trochę "w afekcie";-) Pomyślę jeszcze. Nie wybiera się ktoś autem z Łodzi i miałby miejsce?
- purpendicular
- -#Prisoner

Ja mam podobne pytanie - ktoś jedzie z Katowic/Gliwic lub okolic i ma miejsce? 
ja sobie nie wyobrażam sytuacji, żebym miał odpuścić koncert Accept 
www.MetalSide.pl
Wybiera się ktoś z kujawsko-pomorskiego na koncert?
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Demon's Night doszło do setu w Europie 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Tym lepiejDeJMIeN Wielki pisze:Demon's Night doszło do setu w Europie
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

W Atenach w miejscu 200 Years i From the Ashes We Rise, panowie zagrali Bulletproof i... MIDNIGHT MOVER !!
Oby tak już zostało !!
Oby tak już zostało !!
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Apropos terenu Fabryki, łatwo tam dorwać kogoś z zespołu ?
jest też Bloodbath MastermindDeJMIeN Wielki pisze:W Atenach w miejscu 200 Years i From the Ashes We Rise, panowie zagrali Bulletproof i... MIDNIGHT MOVER !!![]()
Oby tak już zostało !!
Ale się cieszę z tego gigu
Wraca ktoś do W-wy polskim busem o 1:30 ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Bardzo fajne zmianyDeJMIeN Wielki pisze:W Atenach w miejscu 200 Years i From the Ashes We Rise, panowie zagrali Bulletproof i... MIDNIGHT MOVER !!![]()
www.MetalSide.pl
Napiszę od razu : K A P I T A L N Y W I E C Z Ó R !
Reds’Cool
Sporo było przed koncertem narzekania dlaczego nie Unisonic, dlaczego jakieś Ruski, etc
Myślę że znaczna część tych głosów po koncercie zamilknie
Świetny koncert! Miałem ich przyjemność widzieć już drugi raz i jestem oczarowany. Zadziorność hair-metalowego Whitesnake spotyka się z przebojowością Foreigner, a przyprawione to jest wszystko sosem z AC/DC - Thin Lizzy. Przystojne chłopaki (zwłaszcza basista podobno) to nie tylko się przyjemnie słuchało ale też miło patrzyło
Gitarzysta "prawoskrzydłowy" wyglądał jak Reb Beach, wokalista z kolei na scenie się chyba urodził. 40 minut i kupili wszystkich. W połowie koncertu już nikogo specjalnie nie trzeba było namawiać do rytmicznego klaskania, a i nawet wspólne śpiewanie się trafiło. Widać że chłopaki się cieszyły z faktu że są na scenie, że mają fajne przyjęcie. I zdecydowanie wolę taki support jak jakieś Unisonici z Michaelem "nie lubię metalu" Kiske
ACCEPT
Ostatnie zmiany kadrowe spowodowały że miałem przeczucie ze będę miał do czynienia z cover bandem. Jaki ja głupi byłem to wiem dopiero po fakcie
Accept rąbał równe 2 godziny. Bez litości. Bez wytchnienia. Niemal bez żadnych przerw. Cios za ciosem. Zresztą Mark dopiero chyba po 40 minutach miał chwilę żeby się przywitać. Set - wszyscy już pewnie wiedzą jaki - oparty głównie na trzech ostatnich LP. Oczywiście z wycieczkami w przeszłość. Oczywiście trzon tworzy trójka Peter Baltes, Wolf Hoffmann i Tornillo. Dla tego pierwszego scena była zdecydowanie zbyt mała. Wolf to z kolei prze kozak - micha cały czas uśmiechnięta, cały czas kontakt wzrokowy z publiką a to jak gra trzeba usłyszeć - opisać to ciężko. Z kolei Mark śpiewa fenomenalnie. Ani przez chwilę nie było u niego czuć żadnego zmęczenia. W trakcie bisów pojawił się bez podkoszulka a trzeba pamiętać że skończył już 60 lat. Swoją drogą wygląda jakby siłowni nie opuszczał
I dwójka nowych czyli gitarowy Uwe Lulis oraz Christopher Williams. Pałker znakomity. Niczym zwierzak z Muppetów okładał cały zestaw. Zmiana bardzo pozytywna. Dodatkowego kopa dzięki niemu całość zyskała. Z kolei Uwe maksymalnie wycofany - zajął cieplutkie miejsce z prawej strony sceny i tak zastygł na dwie godziny. Nie wiem czy go przywiązali tam czy zabronili się ruszać ale nie drgnął chłop ani na sekundę.
Co do wykonanych numerów : zaskoczeniem mogło być to że ze środkowej części "Stalingradu" zniknął fragment z hymnem Rosji. Czyżby się Wolf obraził na czerwonych
Kapitalnie wykonali "Midnight Mover" czy dość delikatny "Shadow Soldiers". Znakomity był "No Shelter" z pojedynkiem Wolfa i Petera. Znakomicie w hity wpasował się nowy "Dark Side Of My Heart". Tak jak miażdżyli przez 100 minut tak samo zrobili z bisami gdzie "Metal Heart", "Teutonic Terror" i "Balls To The Wall" połączyli właściwie w jedną całość.
A jak do całości dorzucimy wypełniony po brzegi klub, brzmienie niczym żyleta to cieżko się dziwić że kogoś niezadowolonego to ze świecą pewnie by szukać :-) Tyle. Na takim koncercie trzeba było być. Nie sposób o nim pisać

Reds’Cool
Sporo było przed koncertem narzekania dlaczego nie Unisonic, dlaczego jakieś Ruski, etc
ACCEPT
Ostatnie zmiany kadrowe spowodowały że miałem przeczucie ze będę miał do czynienia z cover bandem. Jaki ja głupi byłem to wiem dopiero po fakcie
Co do wykonanych numerów : zaskoczeniem mogło być to że ze środkowej części "Stalingradu" zniknął fragment z hymnem Rosji. Czyżby się Wolf obraził na czerwonych
A jak do całości dorzucimy wypełniony po brzegi klub, brzmienie niczym żyleta to cieżko się dziwić że kogoś niezadowolonego to ze świecą pewnie by szukać :-) Tyle. Na takim koncercie trzeba było być. Nie sposób o nim pisać
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Uwe faktycznie cały koncert w jednym miejscu przestał. Podchodził tylko do mikrofonu na chórki.
Czemu nie było hymnu ZSRR w Stalingrad ?
Czemu nie było hymnu ZSRR w Stalingrad ?
Bardzo dobre pytanie, tez się zastanawiałem. Nawet sprawdziłem fragmenty poprzednich koncertów na YT i np podczas koncertu w Berlinie pare dni temu, fragment z hymnem był. Dziwne.... Dodam jeszcze brak Heidi, Heido przed Fast As A Shark. A co do oceny koncertu, kolega wczesniej napisał absolutnie wszystko. Świetna sztuka jak zawsze od Accept 
AccepT, we salute you - the last of the dying breed !!
No nie, aż tak źle nie jest
Parę okazów jeszcze żyje, ale AccepT i Saxon są w najlepszej formie pomiędzy starymi mistrzami heavy metalu.
Nie jestem pewien, ale brak Heidi, Heido to chyba polska specyfika. Była spora awantura jeszcze w 1986 r. i chyba nam oszczędzają ów dżingiel. Jak byłem na 4ch koncertach Accept w Polsce, to może raz słyszałem. A na Węgrzech - na 100% było w 2014.
Super koncert. Dostałem 4 numery inne niż rok temu
Jak będą w okolicy, to zawsze ich odwiedzę 
No nie, aż tak źle nie jest
Nie jestem pewien, ale brak Heidi, Heido to chyba polska specyfika. Była spora awantura jeszcze w 1986 r. i chyba nam oszczędzają ów dżingiel. Jak byłem na 4ch koncertach Accept w Polsce, to może raz słyszałem. A na Węgrzech - na 100% było w 2014.
Super koncert. Dostałem 4 numery inne niż rok temu
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2015 10:29 am przez krusejder, łącznie zmieniany 1 raz.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Accept - koncertowa petarda. Ale to było oczywiste już przed koncertem. To mój piąty raz z tym zespołem i chcę jeszcze 
www.MetalSide.pl
Demon's Night https://www.youtube.com/watch?v=yfwTUTbu4Qo
Metal Heart https://www.youtube.com/watch?v=3BKXKWSEcCA
3 inne clipy na moim koncie https://www.youtube.com/user/krusejder77/videos
Metal Heart https://www.youtube.com/watch?v=3BKXKWSEcCA
3 inne clipy na moim koncie https://www.youtube.com/user/krusejder77/videos
Super
Nie masz przypadkiem "Dark Side of My Heart"

Nie masz przypadkiem "Dark Side of My Heart"
Nagrałem w Budapeszcie https://youtu.be/6D4upCgCbxw
Sprawdzę, czy mam z Krakowa, szanse 50/50 (nagrałem koło godzinki)
Wrzuć Losers and Winners, błagam!krusejder pisze:Nagrałem w Budapeszcie https://youtu.be/6D4upCgCbxw