27/05/2015 - Accept - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 27/05/2015 - Accept - Kraków

Post autor: barsiarz »

Oczywiście że nie o support tu głównie chodzi, ale liczyłem jednak na Unisonic... No co ja poradzę, żem naiwny...
To, że można sobie darować koncert napisałem trochę "w afekcie";-) Pomyślę jeszcze. Nie wybiera się ktoś autem z Łodzi i miałby miejsce?
Awatar użytkownika
purpendicular
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: purpendicular »

Ja mam podobne pytanie - ktoś jedzie z Katowic/Gliwic lub okolic i ma miejsce? :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

ja sobie nie wyobrażam sytuacji, żebym miał odpuścić koncert Accept ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

Wybiera się ktoś z kujawsko-pomorskiego na koncert?
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Demon's Night doszło do setu w Europie :)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

DeJMIeN Wielki pisze:Demon's Night doszło do setu w Europie :)
Tym lepiej :)
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

W Atenach w miejscu 200 Years i From the Ashes We Rise, panowie zagrali Bulletproof i... MIDNIGHT MOVER !! :jee:

Oby tak już zostało !!
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Apropos terenu Fabryki, łatwo tam dorwać kogoś z zespołu ?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

DeJMIeN Wielki pisze:W Atenach w miejscu 200 Years i From the Ashes We Rise, panowie zagrali Bulletproof i... MIDNIGHT MOVER !! :jee:

Oby tak już zostało !!
jest też Bloodbath Mastermind :)))

Ale się cieszę z tego gigu :)) Set robi się znacząco inny niż jesienią AD 2014, gdy ich oglądałem w Budapeszcie

Wraca ktoś do W-wy polskim busem o 1:30 ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Ja :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

DeJMIeN Wielki pisze:W Atenach w miejscu 200 Years i From the Ashes We Rise, panowie zagrali Bulletproof i... MIDNIGHT MOVER !! :jee:
Bardzo fajne zmiany :) Czekam niecierpliwie na ten koncert :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Napiszę od razu : K A P I T A L N Y W I E C Z Ó R ! :jee:

Reds’Cool
Sporo było przed koncertem narzekania dlaczego nie Unisonic, dlaczego jakieś Ruski, etc :D Myślę że znaczna część tych głosów po koncercie zamilknie :twisted: Świetny koncert! Miałem ich przyjemność widzieć już drugi raz i jestem oczarowany. Zadziorność hair-metalowego Whitesnake spotyka się z przebojowością Foreigner, a przyprawione to jest wszystko sosem z AC/DC - Thin Lizzy. Przystojne chłopaki (zwłaszcza basista podobno) to nie tylko się przyjemnie słuchało ale też miło patrzyło :) Gitarzysta "prawoskrzydłowy" wyglądał jak Reb Beach, wokalista z kolei na scenie się chyba urodził. 40 minut i kupili wszystkich. W połowie koncertu już nikogo specjalnie nie trzeba było namawiać do rytmicznego klaskania, a i nawet wspólne śpiewanie się trafiło. Widać że chłopaki się cieszyły z faktu że są na scenie, że mają fajne przyjęcie. I zdecydowanie wolę taki support jak jakieś Unisonici z Michaelem "nie lubię metalu" Kiske :P

ACCEPT
Ostatnie zmiany kadrowe spowodowały że miałem przeczucie ze będę miał do czynienia z cover bandem. Jaki ja głupi byłem to wiem dopiero po fakcie :lol: Accept rąbał równe 2 godziny. Bez litości. Bez wytchnienia. Niemal bez żadnych przerw. Cios za ciosem. Zresztą Mark dopiero chyba po 40 minutach miał chwilę żeby się przywitać. Set - wszyscy już pewnie wiedzą jaki - oparty głównie na trzech ostatnich LP. Oczywiście z wycieczkami w przeszłość. Oczywiście trzon tworzy trójka Peter Baltes, Wolf Hoffmann i Tornillo. Dla tego pierwszego scena była zdecydowanie zbyt mała. Wolf to z kolei prze kozak - micha cały czas uśmiechnięta, cały czas kontakt wzrokowy z publiką a to jak gra trzeba usłyszeć - opisać to ciężko. Z kolei Mark śpiewa fenomenalnie. Ani przez chwilę nie było u niego czuć żadnego zmęczenia. W trakcie bisów pojawił się bez podkoszulka a trzeba pamiętać że skończył już 60 lat. Swoją drogą wygląda jakby siłowni nie opuszczał :) I dwójka nowych czyli gitarowy Uwe Lulis oraz Christopher Williams. Pałker znakomity. Niczym zwierzak z Muppetów okładał cały zestaw. Zmiana bardzo pozytywna. Dodatkowego kopa dzięki niemu całość zyskała. Z kolei Uwe maksymalnie wycofany - zajął cieplutkie miejsce z prawej strony sceny i tak zastygł na dwie godziny. Nie wiem czy go przywiązali tam czy zabronili się ruszać ale nie drgnął chłop ani na sekundę.

Co do wykonanych numerów : zaskoczeniem mogło być to że ze środkowej części "Stalingradu" zniknął fragment z hymnem Rosji. Czyżby się Wolf obraził na czerwonych :wink: Kapitalnie wykonali "Midnight Mover" czy dość delikatny "Shadow Soldiers". Znakomity był "No Shelter" z pojedynkiem Wolfa i Petera. Znakomicie w hity wpasował się nowy "Dark Side Of My Heart". Tak jak miażdżyli przez 100 minut tak samo zrobili z bisami gdzie "Metal Heart", "Teutonic Terror" i "Balls To The Wall" połączyli właściwie w jedną całość. :jee:

A jak do całości dorzucimy wypełniony po brzegi klub, brzmienie niczym żyleta to cieżko się dziwić że kogoś niezadowolonego to ze świecą pewnie by szukać :-) Tyle. Na takim koncercie trzeba było być. Nie sposób o nim pisać :D :twisted:
Awatar użytkownika
Nicko McBrain
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Nicko McBrain »

Uwe faktycznie cały koncert w jednym miejscu przestał. Podchodził tylko do mikrofonu na chórki.
Czemu nie było hymnu ZSRR w Stalingrad ?
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Bardzo dobre pytanie, tez się zastanawiałem. Nawet sprawdziłem fragmenty poprzednich koncertów na YT i np podczas koncertu w Berlinie pare dni temu, fragment z hymnem był. Dziwne.... Dodam jeszcze brak Heidi, Heido przed Fast As A Shark. A co do oceny koncertu, kolega wczesniej napisał absolutnie wszystko. Świetna sztuka jak zawsze od Accept ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

AccepT, we salute you - the last of the dying breed !!

No nie, aż tak źle nie jest ;) Parę okazów jeszcze żyje, ale AccepT i Saxon są w najlepszej formie pomiędzy starymi mistrzami heavy metalu.

Nie jestem pewien, ale brak Heidi, Heido to chyba polska specyfika. Była spora awantura jeszcze w 1986 r. i chyba nam oszczędzają ów dżingiel. Jak byłem na 4ch koncertach Accept w Polsce, to może raz słyszałem. A na Węgrzech - na 100% było w 2014.

Super koncert. Dostałem 4 numery inne niż rok temu :) Jak będą w okolicy, to zawsze ich odwiedzę :)
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2015 10:29 am przez krusejder, łącznie zmieniany 1 raz.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Accept - koncertowa petarda. Ale to było oczywiste już przed koncertem. To mój piąty raz z tym zespołem i chcę jeszcze :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Super :D

Nie masz przypadkiem "Dark Side of My Heart" :?: :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nagrałem w Budapeszcie https://youtu.be/6D4upCgCbxw

Sprawdzę, czy mam z Krakowa, szanse 50/50 (nagrałem koło godzinki)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

krusejder pisze:Nagrałem w Budapeszcie https://youtu.be/6D4upCgCbxw

Sprawdzę, czy mam z Krakowa, szanse 50/50 (nagrałem koło godzinki)
Wrzuć Losers and Winners, błagam! :D
ODPOWIEDZ