Jaką wersję albumu kupisz ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Jaką wersję albumu kupisz ?
Budziol mógłbyś przykleić ten temat ? przynajmniej na jakiś tydzień-dwa, na pewno większość do tego czasu będzie miała album w fizycznym nośniku
, z góry dzięki.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Biorę wersję luksusową. Różnica tylko kilku złotych, a jednak wypas jest i podoba mi się format. Trzeba uczcić TAKIE (dwupłytowe) wydawnictwo TAKIEJ kapeli! 
-
Deleted User 5800
Oczywiście, że standard
Zawsze byłem zwolennikiem prostego, tradycyjnego jewel case
Wygląda znakomicie i nic tej starej, tradycyjnej prostoty nie przebija (ani żadne eco-,digipacki ani inne cuda typu ta wersja deluxe).
Ja dokładnie tak samoKayn pisze:Oczywiście, że standardZawsze byłem zwolennikiem prostego, tradycyjnego jewel case
Wygląda znakomicie i nic tej starej, tradycyjnej prostoty nie przebija (ani żadne eco-,digipacki ani inne cuda typu ta wersja deluxe).
- Saimon1995
- -#Moderator

Na obrazku deluxe wygląda naprawdę świetnie. Mam nadzieję, że panowie nie wypuszczą tak słabego wydania jak przy okazji The Final Frontier. Do dzisiaj sobie pluje w brodę, że zamówiłem tamto wydanie deluxe. Tu liczę, że będzie tak jak z muzyką - TBOS >>> TFF.
Deluxe i Vinyl. Mam subskrypcję Apple Music, więc wersja z iTunes już jakby jest:)
- dostoevsky
- -#Assassin

Na czym to polega i czy się opłaca?remi pisze:Mam subskrypcję Apple Music, więc wersja z iTunes już jakby jest:)
Ciężko powiedzieć czy się opłaca. Jest to alternatywa dla Spotify. Na pierwszy :rzut ucha: brzmi lepiej niż na Spotify. Pierwsze 3 miesiące tego serwisu muzycznego (około 20zł miesięcznie za nielimitowany dostęp/ściąganie piosenek dostępnych na iTunes) są darmowe, ale chyba przedłużę. Słuchanie Maiden (szczególnie Dance of Death i innych albumów po tym całym masteringu) jest naprawdę przyjemne.
PS. Spotify jest za to darmowe, ale kosztem reklam.
PS. Spotify jest za to darmowe, ale kosztem reklam.
- dostoevsky
- -#Assassin

Rozumiem. Czyli ściągnięte utwory zostają na dysku bo zakończeniu subskrypcji? Jeśli tak, to może się skuszę.
Ja długo korzystałem ze Spotify Premium, ale w pewnym momencie zrezygnowałem - głównie z racji tego, że lubię osłuchiwać się z albumami i nie mam potrzeby słuchać codziennie nowej muzy.
Ja długo korzystałem ze Spotify Premium, ale w pewnym momencie zrezygnowałem - głównie z racji tego, że lubię osłuchiwać się z albumami i nie mam potrzeby słuchać codziennie nowej muzy.
i ja teżDejavu pisze:Ja dokładnie tak samoKayn pisze:Oczywiście, że standardZawsze byłem zwolennikiem prostego, tradycyjnego jewel case
www.MetalSide.pl
Ja biorę standardową... Może z czasem delux zobaczymy. Chciałbym natomiast Vinyl tylko.. czy ktoś widział i jest w stanie powiedzieć jak to będzie wyglądać czy będą płyty z obrazkami czy po prostu zwykła czarna płyta ? Ma ktoś może zdjęci jak to będzie wyglądało bo ja internet przeszukałem i nie mogę znaleźć. A na stronach gdzie można zamówić pokazane są zwykle czarne płyty więc tak mi się wydaje że tak będzie ale chciałbym mieć pewność.
Fight for you planet !!
Standard biorę . Bardzo jestem ciekaw brzmienia w oryginale .
Who motivates the motivator
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na szczęście zwykły czarny winyl, a nie picture disc (które ładnie wyglądają, ale gorzej brzmią).Howkins pisze:Ja biorę standardową... Może z czasem delux zobaczymy. Chciałbym natomiast Vinyl tylko.. czy ktoś widział i jest w stanie powiedzieć jak to będzie wyglądać czy będą płyty z obrazkami czy po prostu zwykła czarna płyta ? Ma ktoś może zdjęci jak to będzie wyglądało bo ja internet przeszukałem i nie mogę znaleźć. A na stronach gdzie można zamówić pokazane są zwykle czarne płyty więc tak mi się wydaje że tak będzie ale chciałbym mieć pewność.
Czy ktoś z Was zamawiał ostatnio przedpremierowo jakiś album dystrybuowany przez Warner Music Poland, np. nowe Motörhead? Pytam, bo dochodzą mnie głosy, że z niewiadomych Warner wypuszcza premiery z magazynu dopiero w piątki co oznaczałoby, że do większości sklepów dotrą one dopiero po weekendzie... Ciekawe jak będzie z pre-orderami, np. z Empiku - jeśli wyślą je dopiero 4 września po południu to trafią do klientów najwcześniej w poniedziałek, jak i nie we wtorek...
Szkoda... ale i tak chyba wezmęWICKER MAN pisze: Na szczęście zwykły czarny winyl, a nie picture disc (które ładnie wyglądają, ale gorzej brzmią).
Fight for you planet !!
Ale masz tu na myśli to, że w ogóle cały towar do dystrybutorów typu Media, Saturn, Empik itd. jest wysyłany dopiero w piątek?? Byłoby to bardzo dziwne i niepokojące, nie mówiąc o fakcie, że w takim momencie premiera na dany dzień jest fikcją :/ A jak ktoś zamawiał w sklepie, to dostanie jeszcze później? Mam nadzieję, że jednak tak nie będzie, ale dzięki za informacje!WICKER MAN pisze:Czy ktoś z Was zamawiał ostatnio przedpremierowo jakiś album dystrybuowany przez Warner Music Poland, np. nowe Motörhead? Pytam, bo dochodzą mnie głosy, że z niewiadomych Warner wypuszcza premiery z magazynu dopiero w piątki co oznaczałoby, że do większości sklepów dotrą one dopiero po weekendzie... Ciekawe jak będzie z pre-orderami, np. z Empiku - jeśli wyślą je dopiero 4 września po południu to trafią do klientów najwcześniej w poniedziałek, jak i nie we wtorek...
Zamówiony Motorhead w Empiku jeszcze do mnie nie trafił (mam nadzieję, że jutro będę mógł odebrać), także niestety możesz mieć rację i Book of Souls też dostaniemy dopiero w poniedziałek 7...WICKER MAN pisze:Czy ktoś z Was zamawiał ostatnio przedpremierowo jakiś album dystrybuowany przez Warner Music Poland, np. nowe Motörhead? Pytam, bo dochodzą mnie głosy, że z niewiadomych Warner wypuszcza premiery z magazynu dopiero w piątki co oznaczałoby, że do większości sklepów dotrą one dopiero po weekendzie... Ciekawe jak będzie z pre-orderami, np. z Empiku - jeśli wyślą je dopiero 4 września po południu to trafią do klientów najwcześniej w poniedziałek, jak i nie we wtorek...
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ja zakupiłem jakiś czas temu deluxa z dostawą do empiku. 10zł różnicy to tyle co nic, a w środku może być jakaś miła niespodzianka. ładnie też będzie zamykać kolekcję wysoki album (mam miejsce na półce). Za nim będą moje DVD więc mi pasuje.
Tradycyjnie kupię wersję japońską CD. Jakby była jakaś ciekawa np. w Grecji, to też łyknę 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

www.cdjapan.co.jp/product/WPCR-16856krusejder pisze:Tradycyjnie kupię wersję japońską CD. Jakby była jakaś ciekawa np. w Grecji, to też łyknę
Czym może się różnić ta japońska od naszej europejskiej?
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Wkładką OBI to zapewne, ale czy czymś jeszcze?