Jaką wersję albumu kupisz ?

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jaką wersję albumu zamierzasz kupić ?

Standard
36
31%
Deluxe
61
53%
Vinyl
19
16%

Liczba głosów: 116

Deleted User 2259

Re: Jaką wersję albumu kupisz ?

Post autor: Deleted User 2259 »

Budziol mógłbyś przykleić ten temat ? przynajmniej na jakiś tydzień-dwa, na pewno większość do tego czasu będzie miała album w fizycznym nośniku :), z góry dzięki.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Biorę wersję luksusową. Różnica tylko kilku złotych, a jednak wypas jest i podoba mi się format. Trzeba uczcić TAKIE (dwupłytowe) wydawnictwo TAKIEJ kapeli! :)
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

Oczywiście, że standard :) Zawsze byłem zwolennikiem prostego, tradycyjnego jewel case :) Wygląda znakomicie i nic tej starej, tradycyjnej prostoty nie przebija (ani żadne eco-,digipacki ani inne cuda typu ta wersja deluxe).
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Kayn pisze:Oczywiście, że standard :) Zawsze byłem zwolennikiem prostego, tradycyjnego jewel case :) Wygląda znakomicie i nic tej starej, tradycyjnej prostoty nie przebija (ani żadne eco-,digipacki ani inne cuda typu ta wersja deluxe).
Ja dokładnie tak samo :)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Na obrazku deluxe wygląda naprawdę świetnie. Mam nadzieję, że panowie nie wypuszczą tak słabego wydania jak przy okazji The Final Frontier. Do dzisiaj sobie pluje w brodę, że zamówiłem tamto wydanie deluxe. Tu liczę, że będzie tak jak z muzyką - TBOS >>> TFF.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Deluxe i Vinyl. Mam subskrypcję Apple Music, więc wersja z iTunes już jakby jest:)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

remi pisze:Mam subskrypcję Apple Music, więc wersja z iTunes już jakby jest:)
Na czym to polega i czy się opłaca?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ciężko powiedzieć czy się opłaca. Jest to alternatywa dla Spotify. Na pierwszy :rzut ucha: brzmi lepiej niż na Spotify. Pierwsze 3 miesiące tego serwisu muzycznego (około 20zł miesięcznie za nielimitowany dostęp/ściąganie piosenek dostępnych na iTunes) są darmowe, ale chyba przedłużę. Słuchanie Maiden (szczególnie Dance of Death i innych albumów po tym całym masteringu) jest naprawdę przyjemne.

PS. Spotify jest za to darmowe, ale kosztem reklam.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Rozumiem. Czyli ściągnięte utwory zostają na dysku bo zakończeniu subskrypcji? Jeśli tak, to może się skuszę.

Ja długo korzystałem ze Spotify Premium, ale w pewnym momencie zrezygnowałem - głównie z racji tego, że lubię osłuchiwać się z albumami i nie mam potrzeby słuchać codziennie nowej muzy.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dejavu pisze:
Kayn pisze:Oczywiście, że standard :) Zawsze byłem zwolennikiem prostego, tradycyjnego jewel case :) Wygląda znakomicie i nic tej starej, tradycyjnej prostoty nie przebija (ani żadne eco-,digipacki ani inne cuda typu ta wersja deluxe).
Ja dokładnie tak samo :)
i ja też :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Howkins
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Howkins »

Ja biorę standardową... Może z czasem delux zobaczymy. Chciałbym natomiast Vinyl tylko.. czy ktoś widział i jest w stanie powiedzieć jak to będzie wyglądać czy będą płyty z obrazkami czy po prostu zwykła czarna płyta ? Ma ktoś może zdjęci jak to będzie wyglądało bo ja internet przeszukałem i nie mogę znaleźć. A na stronach gdzie można zamówić pokazane są zwykle czarne płyty więc tak mi się wydaje że tak będzie ale chciałbym mieć pewność.
Fight for you planet !!
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Standard biorę . Bardzo jestem ciekaw brzmienia w oryginale .
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Howkins pisze:Ja biorę standardową... Może z czasem delux zobaczymy. Chciałbym natomiast Vinyl tylko.. czy ktoś widział i jest w stanie powiedzieć jak to będzie wyglądać czy będą płyty z obrazkami czy po prostu zwykła czarna płyta ? Ma ktoś może zdjęci jak to będzie wyglądało bo ja internet przeszukałem i nie mogę znaleźć. A na stronach gdzie można zamówić pokazane są zwykle czarne płyty więc tak mi się wydaje że tak będzie ale chciałbym mieć pewność.
Na szczęście zwykły czarny winyl, a nie picture disc (które ładnie wyglądają, ale gorzej brzmią).

Czy ktoś z Was zamawiał ostatnio przedpremierowo jakiś album dystrybuowany przez Warner Music Poland, np. nowe Motörhead? Pytam, bo dochodzą mnie głosy, że z niewiadomych Warner wypuszcza premiery z magazynu dopiero w piątki co oznaczałoby, że do większości sklepów dotrą one dopiero po weekendzie... Ciekawe jak będzie z pre-orderami, np. z Empiku - jeśli wyślą je dopiero 4 września po południu to trafią do klientów najwcześniej w poniedziałek, jak i nie we wtorek... :roll:
Awatar użytkownika
Howkins
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Howkins »

WICKER MAN pisze: Na szczęście zwykły czarny winyl, a nie picture disc (które ładnie wyglądają, ale gorzej brzmią).
Szkoda... ale i tak chyba wezmę ;) Dzięki za odpowiedź.
Fight for you planet !!
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

WICKER MAN pisze:Czy ktoś z Was zamawiał ostatnio przedpremierowo jakiś album dystrybuowany przez Warner Music Poland, np. nowe Motörhead? Pytam, bo dochodzą mnie głosy, że z niewiadomych Warner wypuszcza premiery z magazynu dopiero w piątki co oznaczałoby, że do większości sklepów dotrą one dopiero po weekendzie... Ciekawe jak będzie z pre-orderami, np. z Empiku - jeśli wyślą je dopiero 4 września po południu to trafią do klientów najwcześniej w poniedziałek, jak i nie we wtorek... :roll:
Ale masz tu na myśli to, że w ogóle cały towar do dystrybutorów typu Media, Saturn, Empik itd. jest wysyłany dopiero w piątek?? Byłoby to bardzo dziwne i niepokojące, nie mówiąc o fakcie, że w takim momencie premiera na dany dzień jest fikcją :/ A jak ktoś zamawiał w sklepie, to dostanie jeszcze później? Mam nadzieję, że jednak tak nie będzie, ale dzięki za informacje! :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

WICKER MAN pisze:Czy ktoś z Was zamawiał ostatnio przedpremierowo jakiś album dystrybuowany przez Warner Music Poland, np. nowe Motörhead? Pytam, bo dochodzą mnie głosy, że z niewiadomych Warner wypuszcza premiery z magazynu dopiero w piątki co oznaczałoby, że do większości sklepów dotrą one dopiero po weekendzie... Ciekawe jak będzie z pre-orderami, np. z Empiku - jeśli wyślą je dopiero 4 września po południu to trafią do klientów najwcześniej w poniedziałek, jak i nie we wtorek... :roll:
Zamówiony Motorhead w Empiku jeszcze do mnie nie trafił (mam nadzieję, że jutro będę mógł odebrać), także niestety możesz mieć rację i Book of Souls też dostaniemy dopiero w poniedziałek 7... :roll:
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ja zakupiłem jakiś czas temu deluxa z dostawą do empiku. 10zł różnicy to tyle co nic, a w środku może być jakaś miła niespodzianka. ładnie też będzie zamykać kolekcję wysoki album (mam miejsce na półce). Za nim będą moje DVD więc mi pasuje.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Tradycyjnie kupię wersję japońską CD. Jakby była jakaś ciekawa np. w Grecji, to też łyknę :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

krusejder pisze:Tradycyjnie kupię wersję japońską CD. Jakby była jakaś ciekawa np. w Grecji, to też łyknę :)
www.cdjapan.co.jp/product/WPCR-16856
Czym może się różnić ta japońska od naszej europejskiej?
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Wkładką OBI to zapewne, ale czy czymś jeszcze?
ODPOWIEDZ