Slayer

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Slayer

Post autor: Deleted User 1499 »

Noo bardziej mi chodziło że wytwórnia tak Slayer`a wysoko ceni. Jednak 19Eur to jest dużo. IM tańszy o 5E , Motorhead o 6E. Trochę to zalatuje zachłannością...
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

No i dlatego Iron Maiden mam na półce a Slayer na Spotify...
Deleted User 1499

Problem rozwiązany , na Allegro 30zł :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Przecież nowy slayer w wersji podstawowej będzie ok. 37 zł kosztować, dla porównania nowe ironsy 60 zł... :)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

sekcjazwlok pisze:Problem rozwiązany , na Allegro 30zł :)
Z tego co widziałem na reklamie w Media Markcie ("3 Stawy" w Katowicach) to Repentless w sprzedaży za 29,99. Więc Allegro - chyba - nie potrzebne.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

FaithNoMore pisze:
The Burczax pisze:Jasne, wizualnie jest spoko. Ale wymowa jej jest jednoznaczna- patrzcie jakie dalej z nas skubańce kontrowersyjne. Trochę już to żenujące jest.
Może nawet nie żenujące, ale trochę nudne. No bo ileż można? Ja nie zamierzam oceniać całości przed premierą, ale jakoś tak czuję, że chcą zamaskować, okładką i - przede wszystkim - datą premiery, mizerne utwory (oczywiście, jeśli popatrzymy na wcześniejsze dokonania Slayera).
No można. A co mają dać na okładkę? Nie wyobrażam sobie okładki Slayera (nieważne jaki byłby materiał) z dziećmi idącymi do szkoły, zakochaną parą na ławce w parku albo jakimś kolesiem w dresie obok BMW. Pomyśl trochę zanim coś napiszesz.
Deleted User 1499

widman pisze:Przecież nowy slayer w wersji podstawowej będzie ok. 37 zł kosztować, dla porównania nowe ironsy 60 zł... :)
To są ceny z niemieckiego MM. Na razie przebywam u zachodnich sąsiadów stąd pomysł z allegro , ale w sumie za miesiąc będę w Polsce to chyba wtedy sobie kupie.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Muzyki dla mężczyzn raczej tu nie ma, dlatego zrobili okładkę dla gówniarzy.

NIesmak mam. Włączam SOH ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

widman pisze: No można. A co mają dać na okładkę? Nie wyobrażam sobie okładki Slayera (nieważne jaki byłby materiał) z dziećmi idącymi do szkoły, zakochaną parą na ławce w parku albo jakimś kolesiem w dresie obok BMW. Pomyśl trochę zanim coś napiszesz.
No pewnie, że się spodziewałem okładki z zakochaną parą na ławce. :wink: Chodziło mi bardziej o to, że mieli w przeszłości o wiele lepsze okładki (np. Seasons in the Abyss czy South of Heaven), które pasowały idealnie do Slayera, być może dla niektórych były przerażające, ale nie było aż tak kontrowersyjne, jak Repentless (przynajmniej dla fanatycznych katolików).

A tak w ogóle to Repentless bardzo mi podszedł. Pewnie dlatego, że jest więcej na nim numerów wolniejszych niż petard, jak utwór tytułowy (choć on także mi się podoba). Wiem, że jestem w mniejszości, ale zawsze wolałem to ich łagodniejsze oblicze. :wink: Oczywiście nie twierdzę, że utwory ultraszybkie są złe. Broń Boże.
Deleted User 1499

Akurat okładki Slayera są dla mnie drugorzędną sprawą bo są one ... takie sobie :) Więc nigdy nie zwracałem na nie szczególnej uwagi bo nadrabiali te niedociągnięcia muzą.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

troche mało Slayera w tym nowym Slayerze, najslabszy album z dotychczasowych.

paradoskalnie, na tle innych thrash metalowych zalog wciaz wyglada to lepiej niz dobrze.
Deleted User 1499

Trochę kiepsko bo ,,Cast The First Stone'' zapowiadał dobrze ten krążek.

Fakt , chyba jedyna kapela którą jeszcze śledzę i słucham nowości bo taki np: Kreator , Overkill czy Destruction już osiągneli dno kompozytorskie dla mnie.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

sekcjazwlok pisze:Trochę kiepsko bo ,,Cast The First Stone'' zapowiadał dobrze ten krążek.

Fakt , chyba jedyna kapela którą jeszcze śledzę i słucham nowości bo taki np: Kreator , Overkill czy Destruction już osiągneli dno kompozytorskie dla mnie.
Daj mi namiary na swojego dilera.
Deleted User 1499

Może mi się nie podobać to co nagrywają ww. kapele ?? Czy to kolejne pomniki których skrytykować nie mam prawa hmm ?
Awatar użytkownika
krieg
-#Invader
-#Invader

Post autor: krieg »

sekcjazwlok pisze:Trochę kiepsko bo ,,Cast The First Stone'' zapowiadał dobrze ten krążek.

Przecież ostatnie płyty Kreatora i Over są przezajebiste, co Ty wypisujesz :shock:
Deleted User 1499

No co wypisuje , nie podobają mi się. Byłem ostatnio na koncercie Overkilla i nowe kawałki mnie nie ujęły wręcz zmęczyły.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

krieg pisze:
Przecież ostatnie płyty Kreatora i Over są przezajebiste, co Ty wypisujesz :shock:
Dokładnie , do tych płytek nie można się w żadnym wypadku przyczepić 8)

Repentless jeszcze nie słuchałem ,wiadomo Ironi rządzą ;-) ale zamierzam niedługo nadrobić :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 1499

mic7 pisze: do tych płytek nie można się w żadnym wypadku przyczepić 8)
Nie wiem , nie kupuje już muzy tych kapel.

Widzisz , niektórzy są zdania że nowe IM jest cienkie jak dupa węża , bzdura prawda ? Takie ich zdanie i nic nie zrobisz , tak samo mam z Overkillem czy Kreator.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Każdemu podoba się co innego i na tym właśnie polega piękno muzyki . Ja np. nie trawię Pink Floyd (nudzi mnie )choć ten zespół jest stawiany za wzorzec znakomitości ale jednak potrafię ocenić obiektywnie ,że płyty PF mają w sobie ten kunszt i chałtury nie odwalali (choć do mnie może to nie trafiać bo mam inną wrażliwość muzyczną).
Lecz mówienie ,że Overkill i Kreator to teraz dno kompozytorskie no to sorry...... :facepalm:
Koniec Offtopa.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
ODPOWIEDZ