24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Varamount4
- -#Wrathchild

Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Ale scena na koncercie jakaś taka mała mi się wydaję 
Ostatnio zmieniony czw lut 25, 2016 10:16 am przez Varamount4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 1499
Mnie trochę refen raził, zwrotki jak najbardziej spoko. A SoL słyszałem tylko z tej transmisji a tam wokal zbyt wyraźny, w porównaniu z tym bootem spod sceny, nie był. Biorę poprawki na to że jest to 1 koncert na trasie, a babolów i tak jest mało.

Pewnie dlatego że koncert w haliVaramount4 pisze:Ale scena na koncercie jakaś taka mała mi się wydaję
- Varamount4
- -#Wrathchild

Ale i tak trochę się zawiodłem na TBOS, widziałem to bardziej tak: scena będzie cała ciemna, piramidy majów i te klimaty, wszędzie dym, hiszpańska gitara i tu naglę wychodzi z podłogi Bruce w zdartych szatach jak na Rime of the Ancient Mariner w 2008. Myślałem że koncert bardziej będzie z różnymi takimi bajerami, ale jak widać :/ Pomimo to koncert spokosekcjazwlok pisze:Mnie trochę refen raził, zwrotki jak najbardziej spoko. A SoL słyszałem tylko z tej transmisji a tam wokal zbyt wyraźny, w porównaniu z tym bootem spod sceny, nie był. Biorę poprawki na to że jest to 1 koncert na trasie, a babolów i tak jest mało.
Pewnie dlatego że koncert w haliVaramount4 pisze:Ale scena na koncercie jakaś taka mała mi się wydaję
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Set nawet ok, choć strasznie ubolewam nad "Brave New World" którego nigdy nie słyszałem... Scenografia bomba, chłopcom dwuletni odpoczynek od sceny wyraźnie wyszedł im na dobre.
Koncert w ogóle transmitowany był w całości? Sorry, nie chce mi się czytać wszystkiego
Koncert w ogóle transmitowany był w całości? Sorry, nie chce mi się czytać wszystkiego
Aghrrr, odczepcie się od tego Bruce'a, ja się cieszę, że możemy go w ogóle zdrowego oglądać na scenie!
Śpiewa super jak na swój wiek i po tylu prześpiewanych latach.
Jestem bardzo zaskoczona Powerslave. Set bardzo dobry, każdy znajdzie coś dla siebie i jednoczęsnie nigdy nikomu nie dogodzi się w 100%
Ogólnie po obejrzeniu dostępnych filmików pozytywne zaskoczenie i nie mogę się doczekać lipca! Wielka szkoda, że u nas koncert nie odbędzie się w hali.
Jestem bardzo zaskoczona Powerslave. Set bardzo dobry, każdy znajdzie coś dla siebie i jednoczęsnie nigdy nikomu nie dogodzi się w 100%
Ogólnie po obejrzeniu dostępnych filmików pozytywne zaskoczenie i nie mogę się doczekać lipca! Wielka szkoda, że u nas koncert nie odbędzie się w hali.
-
Deleted User 1499
DeJMIeN Wielki pisze:Set nawet ok, choć strasznie ubolewam nad "Brave New World" którego nigdy nie słyszałem... Scenografia bomba, chłopcom dwuletni odpoczynek od sceny wyraźnie wyszedł im na dobre.
Wg mnie BNW najlepiej wypadł w 2000 roku , potem za szybko troszke go grali.
A koncert był transimitowany .
- Varamount4
- -#Wrathchild

Jestem ciekaw co wykminią na drugi koncert w Mexico, bo napewno nie zagrają tego samego co na pierwszy bo wtedy było by to bez sensu granie dwóch koncertów w jednym miejscu kiedy grają to samo
Pewnie DVD będą tam nagrywać bo w końcu tam są świątynie Majów. Więc czekam na Meksyk 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Na 100% zagrają dokładnie to samo co pierwszego dnia. Dołożyli drugi termin, bo szybko sprzedali wszystkie bilety, a było zapotrzebowanie na drugi występ.Varamount4 pisze:Jestem ciekaw co wykminią na drugi koncert w Mexico, bo napewno nie zagrają tego samego co na pierwszy bo wtedy było by to bez sensu granie dwóch koncertów w jednym miejscu kiedy grają to samoPewnie DVD będą tam nagrywać bo w końcu tam są świątynie Majów. Więc czekam na Meksyk
> Jestem ciekaw co wykminią na drugi koncert w Mexico, bo napewno nie zagrają tego samego co na pierwszy
A założymy się? O flaszkę?
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
No przecież zawsze tak było - nie tylko z IM
-
Deleted User 2259
No raczej, nawet sie nie zakładaj, bo przegrasz 
DT teraz ma i po 3 koncerty pod rząd teraz Amserdamy np i wszędzie to samo, ale to każdy wie, ze odkad nie ma MP to na łatwiznę idą, kiedyś jak grali 2 noce w Amsterdamie, to powtórzył się tylko 1 utwór i całą ciemną stronę floydow zagrali w 2 noc.
A wracajac do tematu to ma ktos nagranie Children of the Damned ?
DT teraz ma i po 3 koncerty pod rząd teraz Amserdamy np i wszędzie to samo, ale to każdy wie, ze odkad nie ma MP to na łatwiznę idą, kiedyś jak grali 2 noce w Amsterdamie, to powtórzył się tylko 1 utwór i całą ciemną stronę floydow zagrali w 2 noc.
A wracajac do tematu to ma ktos nagranie Children of the Damned ?
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Podbijam stawkę - o dwie flaszki!krusejder pisze:> Jestem ciekaw co wykminią na drugi koncert w Mexico, bo napewno nie zagrają tego samego co na pierwszy
-
Deleted User 2259
To jak sie tak chce zakładać, to dla kolegów te 2 flaszki a ja paczkę dobrych papierosów.
- Varamount4
- -#Wrathchild

Może zagrają jeszcze raz większość kawałków, ale na pewno 4 marca zamienią 2-3 utwory
Nie zakładam się bo znaczki na poczcie drogie 
-
Deleted User 2259
Widac, ze nie za bardzo siedzi w ich setlistowym biznesie, nic nie zmienią
jedyna szansa, to teraz na 2 koncercie moze cos wyleci, kilka pierwszych jeszcze jakas szansa jest, tak to nic poza tym, zamiana kolejnosci, nic wiecej.
No i wiele się wyjaśniło. Co cieszy - Bruce w dobrej formie, reszta zespołu również. Wystrój, Edek itp. w przewidywanej normie. Set - są pewne niespodzianki (Children, Powerslave, brak 2MtM), ale generalnie bardzo w porządku. Fajnie jakby na Europę wprowadzili pewne modyfikacje, np.. zrezygnowali z TRaTB i BB, bo osobiście nie przepadam za tymi utworami. A w zamian np. Phantom i byłoby znakomicie.
O, to to to. TRATB strasznie męczy, Phantom o wiele lepiej by wypadł. BB można na Dream of Mirrors, BNW czy GotN jeśli już koniecznie musi być ten album. No ale i tak jest bardzo dobrze.erosinho pisze:Fajnie jakby na Europę wprowadzili pewne modyfikacje, np.. zrezygnowali z TRaTB i BB, bo osobiście nie przepadam za tymi utworami. A w zamian np. Phantom i byłoby znakomicie.
-
Deleted User 2259
Phantoma klepali nawet ostatnio, coś z Killers może tytułowy (marzenie
) ile czasowo wyszedł ten set będzie 100 ?
Też o tym pomyślałem, ale nie odważyłem się powiedzieć głośno :-) Żeby nie zapeszyć. Może jednak?Invader pisze:Phantoma klepali nawet ostatnio, coś z Killers może tytułowy (marzenie)?