24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]

Post autor: Varamount4 »

Ale scena na koncercie jakaś taka mała mi się wydaję :P
Ostatnio zmieniony czw lut 25, 2016 10:16 am przez Varamount4, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Mnie trochę refen raził, zwrotki jak najbardziej spoko. A SoL słyszałem tylko z tej transmisji a tam wokal zbyt wyraźny, w porównaniu z tym bootem spod sceny, nie był. Biorę poprawki na to że jest to 1 koncert na trasie, a babolów i tak jest mało.
Varamount4 pisze:Ale scena na koncercie jakaś taka mała mi się wydaję :P
Pewnie dlatego że koncert w hali :wink:
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

sekcjazwlok pisze:Mnie trochę refen raził, zwrotki jak najbardziej spoko. A SoL słyszałem tylko z tej transmisji a tam wokal zbyt wyraźny, w porównaniu z tym bootem spod sceny, nie był. Biorę poprawki na to że jest to 1 koncert na trasie, a babolów i tak jest mało.
Varamount4 pisze:Ale scena na koncercie jakaś taka mała mi się wydaję :P
Pewnie dlatego że koncert w hali :wink:
Ale i tak trochę się zawiodłem na TBOS, widziałem to bardziej tak: scena będzie cała ciemna, piramidy majów i te klimaty, wszędzie dym, hiszpańska gitara i tu naglę wychodzi z podłogi Bruce w zdartych szatach jak na Rime of the Ancient Mariner w 2008. Myślałem że koncert bardziej będzie z różnymi takimi bajerami, ale jak widać :/ Pomimo to koncert spoko ;)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Set nawet ok, choć strasznie ubolewam nad "Brave New World" którego nigdy nie słyszałem... Scenografia bomba, chłopcom dwuletni odpoczynek od sceny wyraźnie wyszedł im na dobre.

Koncert w ogóle transmitowany był w całości? Sorry, nie chce mi się czytać wszystkiego :)
claudette
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: claudette »

Aghrrr, odczepcie się od tego Bruce'a, ja się cieszę, że możemy go w ogóle zdrowego oglądać na scenie! :D Śpiewa super jak na swój wiek i po tylu prześpiewanych latach.

Jestem bardzo zaskoczona Powerslave. Set bardzo dobry, każdy znajdzie coś dla siebie i jednoczęsnie nigdy nikomu nie dogodzi się w 100% :)
Ogólnie po obejrzeniu dostępnych filmików pozytywne zaskoczenie i nie mogę się doczekać lipca! Wielka szkoda, że u nas koncert nie odbędzie się w hali.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

DeJMIeN Wielki pisze:Set nawet ok, choć strasznie ubolewam nad "Brave New World" którego nigdy nie słyszałem... Scenografia bomba, chłopcom dwuletni odpoczynek od sceny wyraźnie wyszedł im na dobre.

Koncert w ogóle transmitowany był w całości? Sorry, nie chce mi się czytać wszystkiego :)

Wg mnie BNW najlepiej wypadł w 2000 roku , potem za szybko troszke go grali.

A koncert był transimitowany .
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Jestem ciekaw co wykminią na drugi koncert w Mexico, bo napewno nie zagrają tego samego co na pierwszy bo wtedy było by to bez sensu granie dwóch koncertów w jednym miejscu kiedy grają to samo ;) Pewnie DVD będą tam nagrywać bo w końcu tam są świątynie Majów. Więc czekam na Meksyk :D
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Varamount4 pisze:Jestem ciekaw co wykminią na drugi koncert w Mexico, bo napewno nie zagrają tego samego co na pierwszy bo wtedy było by to bez sensu granie dwóch koncertów w jednym miejscu kiedy grają to samo ;) Pewnie DVD będą tam nagrywać bo w końcu tam są świątynie Majów. Więc czekam na Meksyk :D
Na 100% zagrają dokładnie to samo co pierwszego dnia. Dołożyli drugi termin, bo szybko sprzedali wszystkie bilety, a było zapotrzebowanie na drugi występ.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

> Jestem ciekaw co wykminią na drugi koncert w Mexico, bo napewno nie zagrają tego samego co na pierwszy

A założymy się? O flaszkę?
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No przecież zawsze tak było - nie tylko z IM
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

No raczej, nawet sie nie zakładaj, bo przegrasz :)

DT teraz ma i po 3 koncerty pod rząd teraz Amserdamy np i wszędzie to samo, ale to każdy wie, ze odkad nie ma MP to na łatwiznę idą, kiedyś jak grali 2 noce w Amsterdamie, to powtórzył się tylko 1 utwór i całą ciemną stronę floydow zagrali w 2 noc.

A wracajac do tematu to ma ktos nagranie Children of the Damned ?
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

krusejder pisze:> Jestem ciekaw co wykminią na drugi koncert w Mexico, bo napewno nie zagrają tego samego co na pierwszy

A założymy się? O flaszkę?
Podbijam stawkę - o dwie flaszki!
Deleted User 2259

To jak sie tak chce zakładać, to dla kolegów te 2 flaszki a ja paczkę dobrych papierosów.
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Może zagrają jeszcze raz większość kawałków, ale na pewno 4 marca zamienią 2-3 utwory ;) Nie zakładam się bo znaczki na poczcie drogie :D
Deleted User 2259

Widac, ze nie za bardzo siedzi w ich setlistowym biznesie, nic nie zmienią :) jedyna szansa, to teraz na 2 koncercie moze cos wyleci, kilka pierwszych jeszcze jakas szansa jest, tak to nic poza tym, zamiana kolejnosci, nic wiecej.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

No i wiele się wyjaśniło. Co cieszy - Bruce w dobrej formie, reszta zespołu również. Wystrój, Edek itp. w przewidywanej normie. Set - są pewne niespodzianki (Children, Powerslave, brak 2MtM), ale generalnie bardzo w porządku. Fajnie jakby na Europę wprowadzili pewne modyfikacje, np.. zrezygnowali z TRaTB i BB, bo osobiście nie przepadam za tymi utworami. A w zamian np. Phantom i byłoby znakomicie.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

erosinho pisze:Fajnie jakby na Europę wprowadzili pewne modyfikacje, np.. zrezygnowali z TRaTB i BB, bo osobiście nie przepadam za tymi utworami. A w zamian np. Phantom i byłoby znakomicie.
O, to to to. TRATB strasznie męczy, Phantom o wiele lepiej by wypadł. BB można na Dream of Mirrors, BNW czy GotN jeśli już koniecznie musi być ten album. No ale i tak jest bardzo dobrze.
Deleted User 2259

Phantoma klepali nawet ostatnio, coś z Killers może tytułowy (marzenie :lol:) ile czasowo wyszedł ten set będzie 100 ?
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Invader pisze:Phantoma klepali nawet ostatnio, coś z Killers może tytułowy (marzenie :lol:)?
Też o tym pomyślałem, ale nie odważyłem się powiedzieć głośno :-) Żeby nie zapeszyć. Może jednak?
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Tu jest link do 20 paru minut koncertu, m.in. Children.

https://www.youtube.com/watch?v=T2Td7hMiSWk
ODPOWIEDZ