Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
James podobno był chory.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Meta przełożyła koncert z Kopenhagi na wrzesień - chyba wyjaśniło się ostatecznie kiedy będą w Europie 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

We wrześniu koncert stadionowy w Polsce (obstawiam Stadion Śląski - wszystko potwierdzi się 15 lutego). Natomiast ponoć w 2019 zagrają kilka halówek w Polsce. Pamiętajmy, że trasa WorldWired World Tour została wg zespołu zaplanowana na 3 lata (zespół nie chce grać więcej niż 50 koncertów w ciągu roku).
-
Deleted User 4876
2019?? LoL
#sprawdzone info
a tak poważniej, to Stonsi mają booking do 2025 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To nic dziwnego, że duże zespoły planują na kilka lat do przodu. Budżety trzeba spiąć, a hale czy duże stadiony "zaklepać" odpowiednio wcześnie... Biorąc pod uwagę fakt, że szef naszego LN wybrał się do Kopenhagi to raczej coś jest na rzeczy.thorgal_30 pisze: ↑pn lut 06, 2017 2:35 pm 2019?? LoL#sprawdzone info
a tak poważniej, to Stonsi mają booking do 2025
![]()
Ogło powinno wpaść w marcu 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tego jeszcze nie wiem 
-
Deleted User 4876
Czyli pewnie znowu basen narodowy. Zatem Wiedeń.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... askim.html
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... askim.html
- Saimon1995
- -#Moderator

Ewentualnie Wrocław. 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jedyny problem z Wrocławiem jest taki, że stadion jest... zwyczajnie za mały na jedyny tegoroczny koncert Mety w PL.
Latem (od połowy maja jakoś do sierpnia) zespół planuje gigantyczną, głównie stadionową, trasę po USA i Kanadzie z Avenged Sevenfold i Volbeat. Od 2 września panowie przenoszą się do Europy na szereg koncertów halowych (scena 360 st, jak w Kopenhadze) i stadionowych. Nie spodziewałbym się jakiejś szokującej liczby sztuk - raczej ok. 15 koncertów biorąc pod uwagę fakt, że Metallica ma nie grać rocznie więcej niż 50 koncertów, a na chwilę obecną zaplanowali ich już 17...
Jeszcze jakby u nas tak wpadli razem z Avenged Sevenfold i Volbeat... 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jeszcze niech k...a wezmą Lady Gagę do kompletu. Oh wait, to już się dzieje:
http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... 2017-13129
Niech już się Lars połamie, albo przekręci i to badziewie zakończy działalność
Stary, Bieber jeszcze został. Może Space Girls by się z nimi reaktywowały - u nas supportem może być Kombii czy Weekend, w sumie niemal ta sama publika... Hollywood Supermarket 
Akurat spiny o Gagę nie rozumiem. To, że ktoś obraca się w jednej muzyce, nie oznacza, że nie może zajmować się też inną. Vide Danzig i jego Black Aria. A Gaga ma naprawdę dobry głos. Posłuchajcie jak śpiewa fragmenty Black Dog Zeppelinów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tu nie chodzi o samą GaGę, Biebera czy kogo tam - lecz o kontekst prezentacji i lansowania owego eventu. Danzig i Black Aria to sideowy, niezależny projekt muzyczny, realizowany dla satysfakcji, bez nadawania całości charakteru medialnego, czy raczej mainstreamowego. W przypadku Mety zawsze jest dokładnie odwrotnie, wedle reguły "grajmy z kimkolwiek, aby wokół tego było wielkie halo i trąbiły o tym wszystkie media na globie". Fejm się liczy a nie tzw "artyzm".
mam na myśli ogół twórczości muzycznej, nie tylko metal, czy tam thrash...
Rozumiem, tylko to dla mnie jest irytowanie się nie wiadomo na co, nie wiadomo po co, skoro Metallica w szeroko rozumianej "komercji" jest od ponad 25 lat i takie występy nie powinny nikogo dziwić, a tu jednak wciąż. Dwa, że teraz panowie bardziej przemyślanie się promują niż to było za czasów chociażby Some Kind of Monster
Dla mnie zagranie z Lady Gagą to świetny pomysł, ona naprawdę ma dobry głos i może wyjść super. Ja tam chętnie to zobaczę 
A chęci zdobycia fejmu nie ma się dziwić, biorąc pod uwagę ilość nowoczesnej młodzieży, dla której metal to zarośnięci brudni sataniści, a muzyka sprzed 2005 roku jest stara (autentyczna wypowiedź, jaką jakiś czas temu słyszałem), to można na takie kroki się decydować, tym bardziej, że nie ma to wpływu na jakość ich płyty czy koncertów.
A chęci zdobycia fejmu nie ma się dziwić, biorąc pod uwagę ilość nowoczesnej młodzieży, dla której metal to zarośnięci brudni sataniści, a muzyka sprzed 2005 roku jest stara (autentyczna wypowiedź, jaką jakiś czas temu słyszałem), to można na takie kroki się decydować, tym bardziej, że nie ma to wpływu na jakość ich płyty czy koncertów.
Ja również nie rozumiem tego zaskoczenia. Metallica to jeden z największych wykonawców muzycznych OGÓŁEM, nie tylko w rocku, czy metalu. Od dawna są obecni w świecie szeroko rozumianej komercji. Więc tego typu kolaboracje zupełnie mnie nie dziwią, zwłaszcza że ten zespół zawsze lubił eksperymentować z innymi wykonawcami. Mnie tam cieszy, że w świecie zalanym przez tandetny pop jedną z największych gwiazd jest zespół, który wypuszcza kawałki typu Spit out the Bone, czy Hardwired. A jak chcę posłuchać czegoś mocniejszego to sięgam chociażby po Slayera, czy tym podobne, bardziej metalowe zespoły. Wracając do tematu, ja osobiście czekam na ten występ, bo Gaga ma fenomenalny głos i prawdziwy talent, więc jestem bardzo ciekaw efektu tej współpracy.