Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Metallica

Post autor: Schizoid »

James podobno był chory.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Meta przełożyła koncert z Kopenhagi na wrzesień - chyba wyjaśniło się ostatecznie kiedy będą w Europie ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Kusy pisze: sob lut 04, 2017 10:24 pm Meta przełożyła koncert z Kopenhagi na wrzesień - chyba wyjaśniło się ostatecznie kiedy będą w Europie ;)
We wrześniu koncert stadionowy w Polsce (obstawiam Stadion Śląski - wszystko potwierdzi się 15 lutego). Natomiast ponoć w 2019 zagrają kilka halówek w Polsce. Pamiętajmy, że trasa WorldWired World Tour została wg zespołu zaplanowana na 3 lata (zespół nie chce grać więcej niż 50 koncertów w ciągu roku).
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

2019?? LoL :) #sprawdzone info :) a tak poważniej, to Stonsi mają booking do 2025 ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

thorgal_30 pisze: pn lut 06, 2017 2:35 pm 2019?? LoL :) #sprawdzone info :) a tak poważniej, to Stonsi mają booking do 2025 ;-)
To nic dziwnego, że duże zespoły planują na kilka lat do przodu. Budżety trzeba spiąć, a hale czy duże stadiony "zaklepać" odpowiednio wcześnie... Biorąc pod uwagę fakt, że szef naszego LN wybrał się do Kopenhagi to raczej coś jest na rzeczy. :twisted: Odnośnie Stonesów - do chwili obecnej nie potwierdzili nawet wszystkich dat na letnią trasę po Europie. W ich przypadku im później tym lepiej, bo odpada kwestia droższego ubezpieczenia koncertów (liczy się czas od rozpoczęcia sprzedaży).
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ogło powinno wpaść w marcu ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kusy pisze: pn lut 06, 2017 7:17 pm Ogło powinno wpaść w marcu ;)
A obiekt? Śląski, Wrocław czy PGE Narodowy? ;)
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Tego jeszcze nie wiem :)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Czyli pewnie znowu basen narodowy. Zatem Wiedeń.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... askim.html
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Ewentualnie Wrocław. :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

FaithNoMore pisze: wt lut 07, 2017 2:34 pm Ewentualnie Wrocław. :)
Jedyny problem z Wrocławiem jest taki, że stadion jest... zwyczajnie za mały na jedyny tegoroczny koncert Mety w PL. ;) Max wejdzie tam ok. 40 tys., a Meta bez problemu sprzeda 60-80 tys. biletów w naszym kraju (sama płyta HTSD sprzedała się już u nas w ponad 60 tys. egzemplarzy pokrywając się potrójną :!: platyną)...

Latem (od połowy maja jakoś do sierpnia) zespół planuje gigantyczną, głównie stadionową, trasę po USA i Kanadzie z Avenged Sevenfold i Volbeat. Od 2 września panowie przenoszą się do Europy na szereg koncertów halowych (scena 360 st, jak w Kopenhadze) i stadionowych. Nie spodziewałbym się jakiejś szokującej liczby sztuk - raczej ok. 15 koncertów biorąc pod uwagę fakt, że Metallica ma nie grać rocznie więcej niż 50 koncertów, a na chwilę obecną zaplanowali ich już 17...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Jeszcze jakby u nas tak wpadli razem z Avenged Sevenfold i Volbeat... :twisted:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Mr. M pisze: wt lut 07, 2017 3:33 pm Jeszcze jakby u nas tak wpadli razem z Avenged Sevenfold i Volbeat... :twisted:
Jeszcze niech k...a wezmą Lady Gagę do kompletu. Oh wait, to już się dzieje:
http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... 2017-13129

Niech już się Lars połamie, albo przekręci i to badziewie zakończy działalność :facepalm:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Stary, Bieber jeszcze został. Może Space Girls by się z nimi reaktywowały - u nas supportem może być Kombii czy Weekend, w sumie niemal ta sama publika... Hollywood Supermarket :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Akurat spiny o Gagę nie rozumiem. To, że ktoś obraca się w jednej muzyce, nie oznacza, że nie może zajmować się też inną. Vide Danzig i jego Black Aria. A Gaga ma naprawdę dobry głos. Posłuchajcie jak śpiewa fragmenty Black Dog Zeppelinów.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tu nie chodzi o samą GaGę, Biebera czy kogo tam - lecz o kontekst prezentacji i lansowania owego eventu. Danzig i Black Aria to sideowy, niezależny projekt muzyczny, realizowany dla satysfakcji, bez nadawania całości charakteru medialnego, czy raczej mainstreamowego. W przypadku Mety zawsze jest dokładnie odwrotnie, wedle reguły "grajmy z kimkolwiek, aby wokół tego było wielkie halo i trąbiły o tym wszystkie media na globie". Fejm się liczy a nie tzw "artyzm".
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

RALF pisze: śr lut 08, 2017 10:39 amFejm się liczy a nie tzw "artyzm".
A od kiedy w thrashu liczy się "artyzm"? :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

mam na myśli ogół twórczości muzycznej, nie tylko metal, czy tam thrash...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Rozumiem, tylko to dla mnie jest irytowanie się nie wiadomo na co, nie wiadomo po co, skoro Metallica w szeroko rozumianej "komercji" jest od ponad 25 lat i takie występy nie powinny nikogo dziwić, a tu jednak wciąż. Dwa, że teraz panowie bardziej przemyślanie się promują niż to było za czasów chociażby Some Kind of Monster :lol: Dla mnie zagranie z Lady Gagą to świetny pomysł, ona naprawdę ma dobry głos i może wyjść super. Ja tam chętnie to zobaczę :wink:
A chęci zdobycia fejmu nie ma się dziwić, biorąc pod uwagę ilość nowoczesnej młodzieży, dla której metal to zarośnięci brudni sataniści, a muzyka sprzed 2005 roku jest stara (autentyczna wypowiedź, jaką jakiś czas temu słyszałem), to można na takie kroki się decydować, tym bardziej, że nie ma to wpływu na jakość ich płyty czy koncertów.
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Ja również nie rozumiem tego zaskoczenia. Metallica to jeden z największych wykonawców muzycznych OGÓŁEM, nie tylko w rocku, czy metalu. Od dawna są obecni w świecie szeroko rozumianej komercji. Więc tego typu kolaboracje zupełnie mnie nie dziwią, zwłaszcza że ten zespół zawsze lubił eksperymentować z innymi wykonawcami. Mnie tam cieszy, że w świecie zalanym przez tandetny pop jedną z największych gwiazd jest zespół, który wypuszcza kawałki typu Spit out the Bone, czy Hardwired. A jak chcę posłuchać czegoś mocniejszego to sięgam chociażby po Slayera, czy tym podobne, bardziej metalowe zespoły. Wracając do tematu, ja osobiście czekam na ten występ, bo Gaga ma fenomenalny głos i prawdziwy talent, więc jestem bardzo ciekaw efektu tej współpracy.
ODPOWIEDZ