Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: LukaSieka »

W 2003 roku "Paschendale" chyba najmniej mi się podobał NA PŁYCIE. Potem troche się oswoiłem z tym kawałekiem, ale i tak do miana dobrego sporo mu brakuje w mojej klasyfikacji. Wole juz nawet "Wildest Dreams" albo "Gates Of Tomorrow".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

6 pierwszych głosów w rundzie na 6 różnych utworów :D
Niby fajnie, ale ten niewypał zwany Journeyman mógłby w końcu odpaść i tak już jest za długo. :wink:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A lubisz wersję elektryczna ?
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Trochę lepsza niż akustyczna imho, ale wciąż główna wada, czyli powtarzany w nieskończoność irytujący refren jest :wink:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ale mamy duży rozrzut głosów na tym albumie. Czy wcześniej nam się to zdarzało, żeby taka sytuacja powtarzała się co kolejkę (może Killers, NPFTD)? I Paschendale odpadło. Mimo, że nie lubię tego kawałka, jestem mocno zaskoczony.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 2259

Dla mnie to największa niespodzianka tego survivoru, poki co, zobaczymy co wejdzie do finałowej dwójki prócz tytułowego :)
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Odpadnięcie Paschendale na tak wczesnym etapie głosowania odbieram jako emanację świata folkloru na tym forum. Nie ma innego wytłumaczenia. Mam rozumieć, że wszystkie: Rainmaker, Gates... i trzy ostatnie są lepsze od Paschendale? Hm, zaiste ciekawe.
pz
-#Administrator
-#Administrator

W zasadzie, to oznacza tylko, że Paschendale budzi większe emocje, w tym przypadku objawia się to większym "elektoratem negatywnym" :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Też jestem mocno zaskoczony odpadnięciem Pashendale, ale jak tak dobrze się zastanowić, to jeśli ktoś zdecydowanie najwyżej stawia granie z dwóch czy max. trzech pierwszych płyt to taki głos nie wydaje się specjalnie dziwny. Jedni lubią te bardziej rozbudowane utwory, inni wolą krótkie i mocne strzały z początków dyskografii Maiden. A jeśli ktoś należy do tej drugiej grupy to Pashendale faktycznie nie musi pasować.

Dla mnie z kolei Pashendale to numer dwa na tej płycie, zaraz po Dance of Death i przed Rainmakerem. Tak wygląd mój top 3 na tej płycie.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

U mnie Paschendale = Dance of Death - tak więc teraz nie muszę się zastanawiać. Czyli nie mam bólu głowy, zatem niby trochę powinienem być zadowolony. Jak jeszcze nędzna balladka dojdzie do finału, to całe głosowanie nad tym albumem zaliczyłbym na pełnym automacie.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Nie wierzę... i tyle w temacie. Proponuję do finału z tytułowym Gates, albo No more lies...
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Trudno uwierzyć że już po Paschendale, ale jedno z tłumaczeń może być następujące: zagłosuję na utwór x mimo że nie jest najsłabszy dla mnie na danym etapie zabawy, ale dlatego bo większość będzie mieć inne zdanie, a więc głosuję na odwrót :-)
Oczywiście że ktoś może zdecydowanie bardziej przedkładać np. Journeyman czy Gate of tomorrow nad Paschendale, bo gusta są różne, szczególnie że na tym forum w zabawie bierze udział garsteczka osób, więc dziwne typy dość często występują :-)
Ponadto Paschendale różni się znacznie od utworów z lat 80-tych (chyba można taką tezę postawić) a zdaje się większość wyżej ceni stary dorobek zespołu niż nowy.
"Still my heart calculate and pray"
Deleted User 2259

hipcio_stg pisze: wt cze 20, 2017 8:08 am Proponuję do finału z tytułowym Gates, albo No more lies...
Obyś nie wykrakał, Face też poleciało, prawdziwy taniec śmierci tutaj mamy :P
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Po tym co się działo z Run to the Hills, Trooperem i Fearem już nic mnie nie zdziwi ;)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: wt cze 20, 2017 6:05 pm Po tym co się działo z Run to the Hills, Trooperem i Fearem już nic mnie nie zdziwi ;)
No RTTH był do przewidzenia. Chyba nie sądziłeś (nawet jeżeli lubisz go bardziej), że jest w stanie pokonać Number, Hallowed, Children lub 22AA.

Trooper i mnie zaskoczył, nie spodziewałem się. Wydawało mi się, że konkurencja jednak jest słabsza, a sam kawałek nie ma takiego efektu osłuchania na koncertach jak RTTH.

Fear w sumie doszedł do końcówki. Myślałem, że będzie w top-2. Bardziej mnie zaskoczyła duża liczba głosów na Feara od samego początku, gdy w zabawie były jeszcze te wszystkie słabe kawałki w stylu Apparition czy Weekend Warrior.

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Ostatnio sobie przypomniałem te plyte. Nic się nie broni. Tytułowy męka straszna.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Ale Paschendale i Face in the Sand niżej niż Age of Innocence, No More lies i Gates of Tomorrow to spore zaskoczenie dla mnie :D
Awatar użytkownika
nexus6
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: nexus6 »

Myślę, że wyniki byłyby inne, gdyby głosowanie było tajne. Niektórzy sugerują się głosami innych, do tego dochodzi kalkulacja, a niektórzy, takie mam wrażenie, nie odświeżyli sobie do słuchania danej płyty. Może warto pomyśleć nad tajnym głosowaniem.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Invader pisze: pt cze 23, 2017 4:45 pm Typowało 25, a głosów było 15 wg mnie.
Fakt, sorry. Zaraz poprawie.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ciekawe czy w finałowej rozgrywce Dance of Death konta coś padnie rekord głosów na jeden utwór. Ktoś pamięta, który utwór "prowadzi" w tej klasyfikacji? Albo jaka była największa różnica w finale?

ODPOWIEDZ