20/06/2017 - Guns N' Roses - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 20/06/2017 - Guns N' Roses - Gdańsk

Post autor: pz »

Ja się nie dziwię, znalazłem jakąś relację, to przeczytałem i raczej się dobrze bawiłem czytając to. Ale sądząc po komentarzach większość czytających się zbulwersowała.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Recka pedalska - jak to w Gazecie Wyborczej... Co się porobiło z GW, to szkoda gadać.

M.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Ale trzeba przyznać że wybiórcza napisała o problemach na koncercie:
http://kultura.gazeta.pl/kultura/7,1145 ... Czolka3Img
pz
-#Administrator
-#Administrator

To fakt. Ta sama osoba a artykuł lepszy. Gość po prostu nie lubi rock and rolla.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

beaviso pisze: czw cze 22, 2017 7:39 pm Recka pedalska - jak to w Gazecie Wyborczej... Co się porobiło z GW, to szkoda gadać.

M.
Nic się nie porobiło, z gówna bicza nie ukręcisz, zatem z gównianej gazety robi się coraz bardziej gówniana i git.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

filip pisze: czw cze 22, 2017 9:07 pm
beaviso pisze: czw cze 22, 2017 7:39 pm Recka pedalska - jak to w Gazecie Wyborczej... Co się porobiło z GW, to szkoda gadać.

M.
Nic się nie porobiło, z gówna bicza nie ukręcisz, zatem z gównianej gazety robi się coraz bardziej gówniana i git.
25 lat temu nie była gówniana.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

25 lat temu było już po obaleniu rządu Olszewskiego i wszelkakich publikacjach w GWnie z tym powiązanych. I już wtedy red. Michnik zajmował na mojej prywatnej liście obywateli "RP - renegatów" zaszczytne drugie miejsce, tuż za red. Urbanem. Lata mijają, dalsze numery się wykruszają (kiszczaki, jaruzelskie i inne kulczyki), a te dwie kanalie trwają.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ale zboczyliśmy na offa. Ja tylko zalinkowałem relację z koncertu. Przypominam: dział kultura. Wydaje mi się, że jakość działu kultura (podobnie jak np. sportu) powinna zależeć tylko od kompetencji tworzących go dziennikarzy, a nie od linii polityczno-światopoglądowej gazety, w której się znajduje. A że pisaniem o koncercie G'n'R zajęła się osoba, której najwyraźniej taki rodzaj muzyki nie odpowiada i ją śmieszy, to już inna sprawa.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: pt cze 23, 2017 7:52 am Przypominam: dział kultura. Wydaje mi się, że jakość działu kultura (podobnie jak np. sportu) powinna zależeć tylko od kompetencji tworzących go dziennikarzy, a nie od linii polityczno-światopoglądowej gazety, w której się znajduje.
Nic BARDZIEJ błędnego. W XIX wieku marxiści dążyli do zmiany porządku społecznego poprzez indoktrynację proletariatu. Niezbyt im się to udało, głównie dlatego, że kapitalizm doprowadził do ogólnego wzrostu zamożności Zachodu i poprawy życia wszystkich grup społecznych.

Dlatego zmienili przestrzeń walki. Przerzucili się na kulturę. Powstał marxizm kulturowy, którego głównym przedstawicielem ideologicznym na Polskę jest dziś Gagagazeta Wyborcza. Jakbyś się uważnie wczytywał, to w GWnie mogą pojawiać się sensowne analizy prawne, ekonomiczne czy geopolityczne, nie mówiąc już o artykułach naukowych, które zazwyczaj są dobre (chyba, że dotyczą spraw ideologicznych, jak np. "ocieplenie klimatu"), ale obiektywny artykuł o kulturze byłby tam rzadkością.

Oni mogą mówić o czystej sztuce (nieuwikłanej ideologicznie), ale są ostatnimi, którzy by ją promowali.

Skąd to się wzięło, ciekawie jest opisane tutaj: http://wmeritum.pl/czym-marksizm-kulturowy/34603
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

To ja może jeszcze o koncercie?? ;-) Powiem Wam tylko tyle że DODA to wspaniała kobieta...można nie lubić Jej Muzyki ale jako człowiek to Pani Dorota to jednostka ekstraordynaryjna jak tak spojrzeć na tę Cebulandię dookoła.
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

krusejder pisze: pt cze 23, 2017 9:29 am
pz pisze: pt cze 23, 2017 7:52 am Przypominam: dział kultura. Wydaje mi się, że jakość działu kultura (podobnie jak np. sportu) powinna zależeć tylko od kompetencji tworzących go dziennikarzy, a nie od linii polityczno-światopoglądowej gazety, w której się znajduje.
Nic BARDZIEJ błędnego. W XIX wieku marxiści dążyli do zmiany porządku społecznego poprzez indoktrynację proletariatu. Niezbyt im się to udało, głównie dlatego, że kapitalizm doprowadził do ogólnego wzrostu zamożności Zachodu i poprawy życia wszystkich grup społecznych.

Dlatego zmienili przestrzeń walki. Przerzucili się na kulturę. Powstał marxizm kulturowy, którego głównym przedstawicielem ideologicznym na Polskę jest dziś Gagagazeta Wyborcza. Jakbyś się uważnie wczytywał, to w GWnie mogą pojawiać się sensowne analizy prawne, ekonomiczne czy geopolityczne, nie mówiąc już o artykułach naukowych, które zazwyczaj są dobre (chyba, że dotyczą spraw ideologicznych, jak np. "ocieplenie klimatu"), ale obiektywny artykuł o kulturze byłby tam rzadkością.

Oni mogą mówić o czystej sztuce (nieuwikłanej ideologicznie), ale są ostatnimi, którzy by ją promowali.

Skąd to się wzięło, ciekawie jest opisane tutaj: http://wmeritum.pl/czym-marksizm-kulturowy/34603
Tak jest, czytać tego garbatego komucha i marksistę Gramsciego i wtedy bedzie wiadomo z czym i dlaczego dzisiaj mamy do czynienia.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

wszyscy wiedzą, że Doda to niezłe ciacho ;)

Obrazek
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Hehehe.. nie no ja bardziej odnosiłem się do warstwy wewnętrznej..., uczciwa, rzetelna, konkretna ;-) Ale i wizualnie..z bliska to zupełnie inne doznania.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Koncert bardzo dobry, z Axlem różnie, ale głównie bardzo dobrze.

Highlighty koncertu to dla mnie zdecydowanie Coma i Estranged.

I ogromny minus dla Slasha za jego solo w This I Love, spartolił jeden z moich ulubionych kawałków, powinien oddać sola z ChD Fortusowi. A Richard to bardzo dobry gitarzysta, dużo lepiej wypadł niż kudłaty ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ