Avenged Sevenfold

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Avenged Sevenfold

Post autor: Deleted User 2259 »

Zdjęcie z najnowszego numeru magazynu Kerrang!. Jak na Avenged Sevenfold przystało, interpretację pozostawili swoim fanom. Macie jakieś przypuszczenia?

Obrazek
Deleted User 2259

Słuchał ktoś nowego wałka jak się podoba ?
Deleted User 2259

1 gig w tym roku potwierdzony, będzie się działo.Grają przed Metallica.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Metallica, Avenged Sevenfold, Volbeat? Poproszę taki zestaw u nas :)
SzczytAstronauk
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: SzczytAstronauk »

Na taki koncert chętnie bym poszedł. Pod warunkiem, że odjęliby Avenged Sevenfold. I volbeata.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

SzczytAstronauk pisze:Na taki koncert chętnie bym poszedł. Pod warunkiem, że odjęliby Avenged Sevenfold. I volbeata.
Też bym poszedł, jakby odjęli jeszcze Metallicę i dali jakiś porządny zespół :D
Deleted User 2259

A ja pójdę jak coś, poszedłbym tylko bez tego ostatnio volbeat :P
Deleted User 2259

http://www.avengedsevenfold.com/tour

Są daty na 1 europejski leg, chyba się gdzieś wybiorę.Póki co chlopaki zagrali 2 koncerty i w takiej formie nie byli imo od 6 lat gdy MP grał z nimi za garami.Nowy drummer daje rade.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

http://www.rockarea.eu/news.php?readmore=12825
Dość cicho w temacie, a jutro ukaże się nowy album, The Stage. 70 minut muzyki, w tym jeden utwór będzie trwał... 15 minut. Panowie zaszaleli.
Deleted User 2259

I jak ktoś słuchał ? dla mnie album roku zaraz za DT.
Deleted User 2259

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Szczerze? Ja jeszcze za mało jej słuchałem, ale na razie oceniam The Stage niżej od Hail to the King oraz Nightmare. Dużo cięższa do przyswojenia. Ale muszę się w nią bardziej wgłębić, żeby wydać ostateczną opinię.
Deleted User 2259

Właśnie dlatego, że cięższa (ileż tutaj mamy stylów, imo top 2-3 ich płyt) do przyswojenia mi lezy, lubię słuchać po 100 razy i więcej każdego albumu.Zobaczymy jak przetrwa próbę czasu, ale póki co z każdym odsłuchem jest coraz lepiej.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Nigdy nie lubiłem tego zespołu, ale przypadkowo dostałem album The Stage i szok... Podoba mi się. Album bardziej przemyślany niż Nightmare, równiejszy i z bardziej złożonymi kompozycjami. Mocne 8/10.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

To prawda. Album bardzo dojrzały, progresywny i pogmatwany. Bardzo ryzykowny krok z ich strony, bo narazili się dużej części "core fanbase", dla których takie brzmienia są niesłuchalne, a woleliby singlowe hity rodem z "Nightmare" czy "białego LP". ;)

Jakby kogoś interesowało - w najbliższy czwartek zespół będzie podpisywał płyty w Berlinie - a konkretnie w Saturnie Europa Center (godz. 18-19).
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Nadrobiłem zaległości i dość gruntownie The Stage przesłuchałem. Muszę stwierdzić, że z każdym odsłuchem, tak jak pisał Invader, jest lepiej. Coraz bardziej mi się zaczyna podobać. Na razie stawiam ją ciut niżej od Nightmare, ale na pewno przebili Hail to the King, które może z tych 3 było najbardziej przebojowe, ale najbardziej wtórne. Teraz poszli w dobrym kierunku - kombinują, stawiają na progresywność. Jestem za!
Deleted User 2259

Słuchał ktoś tych nowych coverów ? jak dla mnie fajna ciekawostka, jeszcze 2 zostały (liczę na DT) a premierowy Dose który nie zmieścił się na album, też fajny.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Kowery fajne, z ciekawości posłuchać można. Ja wciąż jednak jestem pod wrażeniem albumu The Stage. Wcześniej pisałem, że stawiam go niżej niż Nightmare, teraz to już nieaktualne. Jak dla mnie - to ich najlepsza płyta w dyskografii!
Deleted User 2259

I bardzo słusznie, ja nie sądziłem, że nagrają jeszcze taki album, ale apetyt tych panów rośnie w miarę jedzenia, te progresywne klimaty bardzo im służą, ja tylko wyżej stawiam City of Evil, album spełniony IMO, no i to był ich największy sukces komercyjny, a teraz po prostu nagrali płytę, ot tak. Co ciekawe przecież album miał się pierwotnie w ogóle nie ukazać na fizycznym nośniku, na The Stage nie do końca mi leży God Damned, gdyby go wywalili to imo byłoby jeszcze lepiej, ale i tak średnia jest u mnie bardzo wysoka, no i nowy perkusista wpasował się w zespół doskonale, mam nadzieję, że zostanie z nimi na dłużej, bo Arin był za słaby jak dla nich, choć na żywo jak go widziałem to niezła bestia z niego.
Deleted User 2259

5 (i 6 utwór) cover to Stonesi, tak wiec został nam tylko jeszcze jeden wykonawca.
ODPOWIEDZ