Legacy of the Beast World Tour 2018 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - spekulacje
https://www.facebook.com/pg/KingsAndQue ... op/events/
Ludzie twierdzą, że to prawda. Wyciekła data 2019?!
Ludzie twierdzą, że to prawda. Wyciekła data 2019?!
-
Deleted User 1499
Szkoda że zdecydowali się na kontynuację trasy w przyszłym roku. Wolałbym żeby weszli do studia
- dostoevsky
- -#Assassin

O kontuancji trasy wiadomo od zeszlego roku - wspominal o tym Rod w komunikacie oglaszajacym trase "Legacy of the Beast".
-
Deleted User 1499
Wiem, wiem. Po prostu nadal wyrażam swoje niezadowolenie 
A tak swoją drogą. Mam nadzieję że tym razem przy nagrywaniu dvd(które na bank będzie miało miejsce), panowie bardziej się przyłożą i nie będzie aż tylu magicznych sztuczek co na Live Chapter
A tak swoją drogą. Mam nadzieję że tym razem przy nagrywaniu dvd(które na bank będzie miało miejsce), panowie bardziej się przyłożą i nie będzie aż tylu magicznych sztuczek co na Live Chapter
Musieliby zarejestrować jeden koncert, a to chyba nierealne...sekcjazwlok pisze: ↑ndz kwie 22, 2018 3:11 pm Wiem, wiem. Po prostu nadal wyrażam swoje niezadowolenie
A tak swoją drogą. Mam nadzieję że tym razem przy nagrywaniu dvd(które na bank będzie miało miejsce), panowie bardziej się przyłożą i nie będzie aż tylu magicznych sztuczek co na Live Chapter![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 1499
No spoko niech zarejestrują kilka wieczorów, ale nie z takimi wtopami. Jakoś na poprzednich wydawnictwach aż tak to się nie rzucało w oczy.
Zauważ, iż w kilku miejscach grają po dwa wieczory, pewnie tak samo będzie w USA (NYC, LA) czyli wybór mają. Mnie się marzy DVD z Wacken, Hellfest, Graspop - albo składak z tychże.gumbyy pisze: ↑ndz kwie 22, 2018 3:33 pmMusieliby zarejestrować jeden koncert, a to chyba nierealne...sekcjazwlok pisze: ↑ndz kwie 22, 2018 3:11 pm Wiem, wiem. Po prostu nadal wyrażam swoje niezadowolenie
A tak swoją drogą. Mam nadzieję że tym razem przy nagrywaniu dvd(które na bank będzie miało miejsce), panowie bardziej się przyłożą i nie będzie aż tylu magicznych sztuczek co na Live Chapter![]()
![]()
Zarejestrować koncert na to DVD mogą gdziekolwiek, ale pewno będzie jak zwykle - składanka z całej trasy i magiczne zmiany ubioru/fryzury w trakcie jednego kawałka...
www.MetalSide.pl
Żeby tylko dobra forma muzyczna była. 18 lat już nie mają.
-
Deleted User 1499
- dostoevsky
- -#Assassin

https://www.youtube.com/watch?v=g7xPclE2OUw
Jeśli dobrze rozumiem, to grał to 2 dni temu na tym swoim Drum One
Jeśli dobrze rozumiem, to grał to 2 dni temu na tym swoim Drum One
Oj, robi się ciekawie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
I jak na takie podejście "z partyzanta" bardzo fajnie zagrał. Wspominał już kilkakrotnie o tym utworze w kontekście jednego z najbardziej ulubionych z epoki. Może rzeczywiście coś jest na rzeczy? Gdyby tak zacząć set od "Orzełków" - dodać do tego jakieś fajne efekty, byłoby wybornie.
Z drugiej strony Nicko grający sobie przed trasą utwory Iron Maiden to nic dziwnego, ani nadzwyczajnego 
No wokalnie to nie wiem. Orzełki na Ullevi 2005 to cud miód - lepiej niż w latach 90-tych. Słychać i widać, że Bruce jeszcze bardziej opanował swoje możliwości wokalne, zresztą to jego skupienie- gdy śpiewał (w sumie ten koncert był na żywo w TV!).
Kiedyś przeczytałem komentarz na temat tego utworu, z którym zgadzam się całkowicie:
parafrazując - Gdyby ten utwór grał zespół mniej profesjonalny i doświadczony niż Maiden- wyszłaby z tego jedna wielka sieczka:P
Kiedyś przeczytałem komentarz na temat tego utworu, z którym zgadzam się całkowicie:
parafrazując - Gdyby ten utwór grał zespół mniej profesjonalny i doświadczony niż Maiden- wyszłaby z tego jedna wielka sieczka:P
Dla mnie Orły to top-3 Maidenów. Gdyby zagrali je jako otwieracz (tylko niech dźwięk będzie dobrze ustawiony od początku koncertu, a nie od 2. numeru
), to potem do końca mogą tłuc już tylko Wrathchild a i tak będę zadowolony. Co prawda miałem już okazję słyszeć go na żywo, ale to było tak dawno, że najwyższy czas to odświeżyć.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
No właśnie dlatego, że ten i inne utwory grają Maideni nie wychodzi sieczka a sekstet jest tam, gdzie jest. Where Eagles Dare by mnie bardzo ucieszył.remi pisze: ↑pn kwie 23, 2018 8:12 pm No wokalnie to nie wiem. Orzełki na Ullevi 2005 to cud miód - lepiej niż w latach 90-tych. Słychać i widać, że Bruce jeszcze bardziej opanował swoje możliwości wokalne, zresztą to jego skupienie- gdy śpiewał (w sumie ten koncert był na żywo w TV!).
-
Deleted User 6661
Piszę top-3, bo o ile skład top-3 się nie zmienia, to kolejność owszem. Obecnie chyba są na czele stawki. Ja też raz słyszałem, ale chętnie bym to powtórzył. Liczę, że dadzą radę. Chociaż raz pamiętam takie rozczarowanie, jak Purple zmasakrowali Battle Rages On - jak usłyszałem pierwsze dźwięki była euforia, a potem prawie się popłakałem z rozpaczy.